Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Afgelopen weekend steeds zo'n dertig Oekraïners in Jaarbeurs

Afgelopen weekend steeds zo'n dertig Oekraïners in Jaarbeurs

UTRECHT (ANP) - In de opvang voor Oekraïners in de Jaarbeurs in Utrecht sliepen afgelopen weekend telkens ongeveer dertig mensen. In de zogeheten hub worden sinds eind februari alleen nog kwetsbare mensen opgevangen, omdat het er te vol was.

In de nacht van vrijdag op zaterdag sliepen er 32 Oekraïners in de hal, de twee nachten erna 31. Er werd niemand geweigerd. In de nacht van maandag op dinsdag sliepen wederom 31 mensen in de opvang. Voor vier mensen werd die nacht de deur dichtgehouden.

De opvang blijft voorlopig dicht, zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht dinsdagmiddag, ook al verblijven er nu zo'n dertig mensen. Eerder zei de veiligheidsregio de opvang weer te openen zodra het aantal Oekraïners dat er moet overnachten onder de grens van tachtig mensen komt en er voldoende beschikbare opvangplekken in het land zijn.

Vijftig

"Aan de eerste voorwaarde is voldaan", legt de woordvoerder uit. "Maar er zijn nog steeds te weinig structurele opvangplekken beschikbaar om mensen weer uit te plaatsen." In de Jaarbeurs is plek voor 140 mensen. Toen de opvang nog open was, kwamen er zo'n vijftig vluchtelingen per dag binnen.

De gemeentelijke opvanglocaties in het land hebben op dit moment 570 bedden vrij, wezen vorige week dinsdag gepubliceerde cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid uit.

Meer uit Binnenland

Tien jaar cel en tbs voor doden sekswerker in woning IJmuiden

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam heeft maandag de 36-jarige Sander K. veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor het verkrachten en doden van de 34-jarige sekswerker Arina Sasina uit Amsterdam. K. heeft de vrouw op 18 augustus 2022 gewurgd in zijn huis in IJmuiden en haar lichaam vervolgens in tien stukken gesneden. De vrouw had op de bewuste avond een betaalde seksafspraak met K. "Haar laatste momenten moeten verschrikkelijk zijn geweest", aldus de rechtbank.

6 minuten geleden
Geen strafrechtelijke vervolging na vangen zeehond

HARLINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie gaat niet over tot strafrechtelijke vervolging van twee zeehondenwachters die in augustus vorig jaar in Friesland op eigen initiatief een zeehond hebben gevangen. Ze handelden volgens het OM in strijd met de opdracht van Zeehondencentrum Pieterburen en dat is strafbaar.

10 minuten geleden
Burgemeester Bruls tolereert 'burgerwacht' bij Vierdaagse niet

NIJMEGEN (ANP) - De "geweldloze burgerwacht" die de groep Nijmegen4Palestine tijdens de Nijmeegse Vierdaagse langs de route wil inzetten, is niet welkom. Burgemeester Hubert Bruls zegt dat "eigenstandig ingrijpen door een burgerwacht" nooit zal worden getolereerd.

1 uur geleden
Opnieuw relatie tussen tbs'er en medewerker in Almeerse kliniek

ALMERE (ANP) - Opnieuw is een medewerker van de Oostvaarderskliniek in Almere ontslagen vanwege een "niet-professionele relatie" met een tbs-patiënt, meldt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Het is een volgend voorval in een reeks van ongewenste situaties in de kliniek in Almere.

1 uur geleden
Panda in Ouwehands Dierenpark krijgt twee jongen, een overleden

RHENEN (ANP) - Voor de tweede keer heeft een reuzenpanda in Ouwehands Dierenpark jongen geworpen, waarvan één het niet heeft overleefd. Panda Wu Wen beviel vrijdagavond van twee jongen, waarvan eentje direct luid van zich liet horen, maar het tweede, veel kleinere jong overleed kort na de geboorte.

4 uur geleden
Monument ter ere van Peter R. de Vries onthuld in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een monument ter nagedachtenis aan Peter R. de Vries wordt om 15.00 uur onthuld in Amsterdam. De misdaadverslaggever overleed drie jaar geleden op 15 juli nadat hij negen dagen eerder was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in het centrum van de stad na een uitzending van RTL Boulevard waar hij te gast was.

10 uur geleden
Zeer grote brand in Arriva-pand aan Korvetweg in Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - In een pand van de vervoersmaatschappij Arriva aan de Korvetweg in Maastricht woedt een zeer grote brand. Dat meldt de Brandweer Zuid-Limburg op X.

12 uur geleden