Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Afgelopen nacht explosies op verschillende plekken in het land

Afgelopen nacht explosies op verschillende plekken in het land

DEN HAAG (ANP) - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in verschillende plaatsen in Nederland explosies geweest. Dat gebeurde in Almere, Dronten, Eindhoven, Uithuizen en Zwanenburg.

In Almere liep een sushirestaurant aan de Cinemadreef forse schade op, meldt Omroep Flevoland. Dit gebeurde rond 22.50 uur. Bij een woning aan De Oeverloper in Dronten klonk rond 01.00 uur een harde knal. De achterkant van de woning raakte beschadigd. In Eindhoven vernielde een ontploffing rond 00.30 uur een voordeur van een woning aan de Anemonestraat.

Rond 04.00 uur beschadigde een explosie aan de Ommelandenweg in het Groningse Uithuizen een woning. Daarna ontstond brand. In Zwanenburg in de gemeente Haarlemmermeer ging rond 23.55 uur een explosief af bij een woning aan de Marialaan. Ook hier ontstond brand. De woning raakte behoorlijk beschadigd, meldt de politie zaterdagochtend.

Er zijn geen verdachten opgepakt en bij de explosies vielen geen gewonden.

Meer uit Binnenland

Rotterdammers aangehouden om grote brand in Berkel en Rodenrijs

BERKEL EN RODENRIJS (ANP) - In het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. De politie zegt op X rekening te houden met brandstichting. Twee Rotterdammers zijn aangehouden. Volgens de veiligheidsregio raakte niemand gewond.

24 minuten geleden
Verdacht pakketje aangetroffen in centrum van Zutphen

ZUTPHEN (ANP) - In de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen is zondagmiddag een verdacht pakketje aangetroffen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerster gaat het om "iets dat zou lijken op een mogelijk explosief".

25 minuten geleden
Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

BAARN (ANP) - Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media. In een park in de Utrechtse plaats weigerde de groep rond middernacht naar huis te gaan en ontstond even een grimmige sfeer. Niemand raakte gewond.

4 uur geleden
Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.

5 uur geleden
Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het grootste deel van het afval dat in Amsterdam is blijven liggen na Koningsdag is weer opgehaald. Ruim 700 schoonmakers zijn daar vanaf zaterdagavond mee bezig geweest. Ook burgemeester Femke Halsema hielp een paar uur mee.

5 uur geleden
Alle klimaatactivisten weer vrij na XR-blokkade in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Alle activisten die zaterdag werden aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam zijn weer vrij. Dat meldt een politiewoordvoerder zondagochtend. In totaal werden ongeveer 130 demonstranten aangehouden bij de blokkade van de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor.

6 uur geleden
Theater na de Dam: 130 voorstellingen sluiten aan op herdenking

AMSTERDAM (ANP) - In 72 plaatsen in ons land zijn zaterdagavond 130 voorstellingen (225 uitvoeringen) te zien in het kader van Theater na de Dam, de jaarlijkse manifestatie in aansluiting op de Dodenherdenking op 4 mei. Daarvan zijn 47 voorstellingen gemaakt met 350 jongeren.

7 uur geleden