Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AfD grootste partij in Duitse deelstaat Thüringen

AfD grootste partij in Duitse deelstaat Thüringen

BERLIJN (ANP) - De AfD is de grootste partij in de oostelijke Duitse deelstaat Thüringen geworden. Na een eerste telling van de stemmen die zondag zijn uitgebracht tijdens de landelijke verkiezingen staan de rechts-populisten op 24,0 procent van de stemmen. De centrumlinkse SPD is goed voor 23,4 procent, de CDU behaalt met 16,9 procent plek drie.

Die Linke, de partij waartoe de regionale premier Bodo Ramelow behoort, zakte naar 11,4 procent van de stemmen. De liberale partij FDP komt uit op 9,0 procent en de Groenen 6,6 procent. De opkomst in Thüringen was met 74,9 procent ongeveer gelijk aan die in 2017.

De AfD behaalt volgens prognoses landelijk gezien tussen de 10 en 11 procent van de stemmen.

Meer uit Buitenland

Poolse president vetoot versoepeling regels over morning-afterpil

WARSCHAU (ANP/AFP) - De Poolse president Andrzej Duda heeft zijn veto uitgesproken over een wet die het voor vrouwen makkelijker moet maken om een morning-afterpil te krijgen. Premier Donald Tusk probeert de regels voor anticonceptie te versoepelen, maar stuit op de conservatieve president, die nog trouw is aan de vorige regering.

8 minuten geleden
Russische koningin van de Sovjetpop valt in ongenade

MOSKOU (ANP/RTR) - In de jacht op tegenstanders van het regime in Moskou valt nu ook de zeer bekende Russische zangeres Alla Poegatsjeva in ongenade. Russische aanklagers willen dat de "koningin van de Sovjetpopmuziek" wordt bestempeld tot buitenlands agent.

32 minuten geleden
Israël meldt doden voorman van Hezbollah

JERUZALEM (ANP/AFP/RTR) - Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen een belangrijke strijder van de Libanese beweging Hezbollah om het leven gebracht.

51 minuten geleden
Tadzjikistan arresteert negen mensen in verband met aanslag Moskou

DOESJANBE (ANP/RTR) - De veiligheidsdiensten van Tadzjikistan hebben negen mensen opgepakt in verband met de aanslag bij Moskou van vorige week. Ze zouden banden hebben met de mensen die de aanslag hebben gepleegd en met ISKP, de terreurgroep die gezien wordt als verantwoordelijke voor de aanval in de concerthal.

2 uur geleden
Frans parlement begint met wetsvoorstel tegen 'haardiscriminatie'

PARIJS (ANP) - De Franse Tweede Kamer heeft ingestemd met de eerste lezing en de behandeling van een wetsvoorstel van een parlementariër die het discrimineren of bespotten van bepaalde kapsels of het ontbreken van haargroei strafbaar wil stellen.

2 uur geleden
Roemenië vindt weer stukjes drone bij de rivier de Donau

BOEKAREST (ANP/RTR) - Het Roemeense ministerie van Defensie heeft weer melding gemaakt van de mogelijke vondst van stukjes van een drone bij de rivier de Donau aan de grens met Oekraïne. De wrakstukken werden aangetroffen op een boerderij niet ver van de rivier, zegt het ministerie.

3 uur geleden
Meer dan 75.000 gewonden in Gazastrook sinds 7 oktober

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het aantal gewonden in de Gazastrook sinds 7 oktober is opgelopen tot boven de 75.000. Het gezondheidsministerie zegt dat 75.092 Palestijnen gewond zijn geraakt vanaf het moment dat Israël begon met de militaire operatie in Gaza. Er zijn 32.623 doden gevallen.

4 uur geleden