Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX wint na gezondheidsupdate Trump

AEX wint na gezondheidsupdate Trump

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met winst begonnen aan de eerste volle week van oktober. Ook de andere Europese beursgraadmeters gingen vooruit. Het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump maandag mogelijk al het ziekenhuis mag verlaten, zorgde voor opluchting op de beursvloeren. Trump werd vrijdag in het ziekenhuis opgenomen na besmetting met het coronavirus.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,7 procent hoger op 557,22 punten. De MidKap klom ook 0,7 procent, tot 824,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,8 procent.

Trump liet zich zondag al even in het openbaar zien. De president reed in een auto een kort rondje langs fans die zich op straat hadden verzameld. Volgens Trumps lijfarts Sean Conley heeft de president zaterdagavond een tweede dosis van het antivirale middel remdesivir gekregen, en wordt verder behandeld met de steroïde dexamethason, die ervoor moet zorgen dat het zuurstofgehalte in het bloed op niveau blijft.

KPN

Telecomconcern KPN was koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van dik 2 procent. ING klom 1,4 procent. Kredietbeoordelaar Moody's heeft de kredietrating van ING bevestigd. Volgens Moody's heeft de bank zowel op de korte als langere termijn genoeg geld in kas om aan zijn verplichtingen te voldoen. Maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway was de enige daler met een min van 0,2 procent.

In de MidKap stond baggeraar Boskalis bovenaan met een plus van 2,8 procent. Kunstmestproducent OCI sloot de rij met een min van 2,8 procent. Vopak won 1 procent. Het tankopslagbedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Indonesische petrochemische bedrijf Chandra Asri Petrochemical. De twee willen de bestaande infrastructuur in de stad Cilegon uitbreiden, met onder meer de bouw van een tweede petrochemisch complex.

Cineworld

In Londen kelderde Cineworld bijna 35 procent. De op een na grootste bioscoopketen ter wereld sluit tijdelijk al zijn bioscopen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vanwege de terugval in het aantal bezoekers en het uitstel van premières van grote films door de coronapandemie.

De euro was 1,1724 dollar waard, tegenover 1,1711 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,9 procent tot 37,70 dollar. Brentolie kostte 1,6 procent meer op 39,90 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Lingeriemerk Victoria's Secret bij stijgers op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Victoria's Secret behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de aandelenmarkten in New York. Het lingeriemerk meldde op basis van voorlopige cijfers dat de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk zijn gedaald dan gevreesd. Volgens topman Martin Waters slaan de nieuwe collecties aan bij klanten en verbeteren de verkooptrends voor zowel het merk Victoria's Secret als de PINK-kledinglijn. Het aandeel werd daarop ruim 8 procent hoger gezet.

28 minuten geleden
Duitse bouwvakkers willen staken voor hoger loon

FRANKFURT (ANP/DPA) - Duitse bouwvakkers zijn van plan volgende week te staken om eisen voor een hoger loon kracht bij te zetten. Dat heeft de grote vakbond IG BAU bekendgemaakt. De eerste werkonderbreking moet maandag beginnen in de deelstaat Nedersaksen. Daarna moet ook elders in Duitsland gestaakt worden.

31 minuten geleden
Activisten proberen Tesla-fabriek nabij Berlijn binnen te dringen

BERLIJN (ANP/DPA) - Activisten hebben vrijdag geprobeerd de grote autofabriek van Tesla nabij Berlijn binnen te dringen. Demonstranten houden daar opnieuw een protestactie tegen de uitbreidingsplannen voor de fabriek. Ze willen voorkomen dat er een stuk bos voor wordt gekapt.

2 uur geleden
Bereidheid EU-bedrijven om te investeren in China op dieptepunt

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China verliest zijn glans als topland voor Europese bedrijven om in te investeren, meldt de Kamer van Koophandel van de Europese Unie in China. Slechts 13 procent van de ondervraagde bedrijven ziet het land nog als een topbestemming voor investeringen. Dat is het laagste niveau sinds het begin van het verzamelen van de gegevens in 2010.

4 uur geleden
Australisch pensioenfonds buigt voor kritiek beleggingen Israël

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG) - Cbus, een van de grootste pensioenfondsen van Australië, herziet zijn investeringsbeleid na druk van een grote vakbond. Die had het fonds opgeroepen niet meer te beleggen in bedrijven die wapens en defensietechnologie aan Israël leveren.

4 uur geleden
British Airways-moeder kent weinig verstoringen en verhoogt winst

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De eigenaar van onder meer luchtvaartmaatschappijen British Airways en Vueling heeft niet zoveel last van de onrust in het Midden-Oosten als zijn concurrenten Air France-KLM en Lufthansa. Mede daardoor boekte het in Londen gevestigde IAG, dat ook eigenaar is van het Spaanse Iberia, afgelopen kwartaal betere resultaten. IAG voerde meer en tevens beter gevulde vluchten uit in Europa en richting Noord-Amerika, zijn belangrijkste markten. Daardoor groeide de operationele winst van 9 miljoen naar 68 miljoen euro.

5 uur geleden
Loonstijging in nieuwe cao-afspraken neemt verder af

DEN HAAG (ANP) - De loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in april verder afgenomen, meldt AWVN. Volgens de belangrijkste arbeidsvoorwaarden­adviseur van Nederlandse werkgevers kwamen de loonafspraken vorige maand uit op gemiddeld 4,8 procent. In maart en februari was dat nog respectievelijk 5,3 procent en 6,4 procent.

5 uur geleden