Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX tikt nieuw recordniveau aan, ING wint na kwartaalcijfers

AEX tikt nieuw recordniveau aan, ING wint na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index tikte donderdag een nieuw recordniveau aan. Beleggers reageerden positief op het besluit van de Federal Reserve om nog deze maand te beginnen met de afbouw van de coronasteun voor de Amerikaanse economie. Beleggers zien het besluit van de Fed als een signaal dat de grootste economie ter wereld sterk genoeg is om het zonder steun te stellen. Fed-voorzitter Jerome Powell liet daarnaast weten geen haast te hebben om de rente te verhogen.

Op het Damrak werden de resultaten van ING (plus 1,4 procent) goed ontvangen. De bank bleef ook in het derde kwartaal profiteren van de aantrekkende economie en voerde de winst met bijna driekwart op. Mede dankzij de koerswinst van ING noteerde de AEX rond het middaguur 0,4 procent hoger op 819,51 punten. De hoofdindex bereikte op 822,32 punten de hoogste tussentijdse stand ooit.

De MidKap steeg 1,7 procent tot 1078,21 punten onder aanvoering van Basic-Fit (plus 7 procent). De fitnessketen liet tijdens een beleggersdag weten de uitrol van nieuwe clubs flink te versnellen. Volgens topman René Moos is het zo kort na de economische crisis een goed moment om het tempo op te voeren. Het bedrijf leed het afgelopen jaar nog zwaar onder de coronacrisis, doordat sportscholen gedwongen moesten sluiten.

Banken

De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,5 procent. Londen won 0,1 procent in afwachting van het rentebesluit van de Bank of England. Naast ING kwamen ook andere grote banken als Commerzbank, Credit Suisse en Société Générale met resultaten. Commerzbank steeg 6,5 procent in Frankfurt. De Duitse bank presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht en denkt nu over heel 2021 winst te boeken. Ook de Franse bank Société Générale (plus 2,2 procent) versloeg de marktverwachtingen en kondigde aan eigen aandelen in te kopen. De Zwitserse bank Credit Suisse waarschuwde voor een verlies in het vierde kwartaal en won 0,4 procent.

BAM klom 4 procent. De bouwer zag de resultaten over de eerste negen maanden van het jaar fors verbeteren. IT-dienstverlener Ordina, die ook met cijfers kwam, zakte 1,7 procent. Deutsche Post DHL won 3,8 procent. De Duitse post- en pakketbezorger kampte afgelopen kwartaal met sterk gestegen kosten, maar kon die gemakkelijk doorberekenen aan klanten, en verhoogde zijn verwachtingen.

De euro was 1,1545 dollar waard, tegen 1,1581 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent meer op 82,10 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 83,46 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

13 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

15 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

15 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

17 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

18 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden