Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX sluit lager, Just Eat Takeaway grootste verliezer

AEX sluit lager, Just Eat Takeaway grootste verliezer

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met verlies het pinksterweekend ingegaan. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was de grootste daler bij het hoofdfondsen op het Damrak. De aandacht van beleggers ging vooral uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat beter uitviel dan verwacht. Op de beurzen elders in Europa waren eveneens minnen te zien.

De AEX eindigde 0,4 procent lager op 700,69 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 1018,20 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt daalden 0,2 procent. De beurs in Londen bleef opnieuw dicht vanwege het platina regeringsjubileum van de Britse koningin Elizabeth. De beurs in Amsterdam is maandag op tweede pinksterdag gewoon open.

Just Eat Takeaway bungelde onderaan de AEX met een koersdaling van bijna 5 procent. Chemicaliƫndistributeur IMCD was koploper in de hoofdindex met een plus van 1,8 procent. In de MidKap was fietsenfabrikant Accell de grootste stijger met een plus van 2,2 procent. De Poolse aanbieder van postkluisjes InPost was hekkensluiter met een verlies van 2,3 procent.

Air France-KLM

Air France-KLM ging 1,7 procent omlaag bij de middelgrote fondsen op Beursplein 5. KLM gaat in het pinksterweekend tot vijftig vluchten per dag schrappen vanwege de grote drukte op Schiphol. De maatschappij wil zo bijdragen aan een beheersbare situatie op de luchthaven.

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis zakte 0,4 procent in de MidKap. De onderneming vindt het overnamebod dat investeerder HAL op het bedrijf uitbracht eigenlijk te laag. Boskalis heeft geprobeerd in overleg met HAL tot een hoger bod te komen, maar dat lukte niet. Boskalis legt het bod met een neutraal advies voor aan de aandeelhouders. Roestvrijstaalfabrikant Aperam won bijna 2 procent. Het bedrijf heeft bevestigd in gesprek te zijn over een fusie met de Spaanse branchegenoot Acerinox (min 3,1 procent in Madrid).

De euro was 1,0721 dollar waard, tegen 1,0750 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent duurder op 119,21 dollar. Brentolie klom 1,9 procent in waarde naar 119,82 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ford zakt op Wall Street na bijstellen winstverwachting

NEW YORK (ANP) - Autoproducent Ford behoorde donderdag tot de dalers op de beurzen in New York. Het bedrijf waarschuwde dat de winst dit jaar lager uitvalt door nieuwe afspraken met vakbond United Auto Workers en stijgende loonkosten. Het aandeel verloor uiteindelijk 3,1 procent.

5 minuten geleden
Britse regering bezorgd over overname Telegraph, start onderzoek

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse regering heeft een onderzoek ingesteld naar de voorgenomen overname van de Telegraph Media Group door een investeringsfonds dat banden heeft met de Verenigde Arabische Emiraten. De Britse minister van Cultuur Lucy Frazer stelt in een verklaring dat ingrijpen nodig is vanwege zorgen over de juiste weergave van nieuws en de vrijheid van meningsuiting.

9 minuten geleden
Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

PARIJS (ANP) - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

1 uur geleden
Rechter: namaakspeelgoed bij Action mag niet meer worden verkocht

DEN BOSCH (ANP) - De 'Squishy Factory" een product van speelgoedmaker Toi-Toys dat onder andere in de schappen lag bij winkelketen Action, mag niet langer worden verkocht. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald. Het speelgoed leek namelijk wel heel erg op de 'Doctor Squish Squishy Maker' van twee andere producenten.

2 uur geleden
Claimclubs krijgen uitnodiging van NN na woekerpolisdeal ASR

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, nu het rivaal ASR is gelukt om een schikking te treffen in het langslepende woekerpolisdossier. Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, en Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, laten weten dat ze inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een verkennende dialoog.

3 uur geleden
ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

3 uur geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

4 uur geleden