Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX over breed front omhoog

AEX over breed front omhoog

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag over een breed front omhoog. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers verwerkten de hogere slotstanden op Wall Street en hielden de ontwikkelingen rond de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China in de gaten. Op het Damrak zag Randstad een stevige openingswinst grotendeels verdampen na publicatie van de resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,1 procent hoger op 623,75 punten. De MidKap klom 1,3 procent tot 965,46 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,1 procent.

Sterkste stijger in de AEX was staalmaker ArcelorMittal met een winst van 2,8 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize, dat woensdag met cijfers komt, was de enige daler met een min van 0,3 procent.

Randstad

Randstad won een fractie. De uitzender zag de omzet in het slotkwartaal van 2019 dalen. Ook in de eerste weken van het nieuwe jaar vielen de opbrengsten lager uit. In Duitsland en Nederland ging de omzet per werkdag omlaag. Ook in de Verenigde Staten en Canada waren tekenen van economische terugval. Tegenover deze groeivertragingen stonden betere resultaten in de rest van de wereld.

In Frankfurt steeg Deutsche Telekom bijna 4 procent. Volgens mediaberichten zal een Amerikaanse rechter groen licht geven voor de langverwachte fusie tussen dochterbedrijf T-Mobile en branchegenoot Sprint. Daimler won 3 procent ondanks dat de eigenaar van Mercedes-Benz zijn dividend verlaagde na een verlies in het vierde kwartaal.

TUI

TUI dikte 9 procent aan. De Duits-Britse reisorganisatie profiteerde van het wegvallen van branchegenoot Thomas Cook, die eerder failliet ging, en verhoogde zijn winstverwachting voor het lopende boekjaar. Het Duitse maaltijdbestelbedrijf Delivery Hero zakte 3,7 procent in Frankfurt na publicatie van de kwartaalcijfers. In Amsterdam profiteerde branchegenoot Just Eat Takeaway (plus 2,9 procent) van een adviesverhoging door JPMorgan.

De euro was 1,0906 dollar waard tegen 1,0912 een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 50,07 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent meer op 53,83 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Driekwart schoonheidsspecialisten grijpt naast noodsteun'

WOERDEN (ANP) - Zo'n driekwart van de schoonheidsspecialisten grijpt naast de noodsteun van de Nederlandse overheid. Dat stelt branchevereniging ANBOS. Het merendeel van de ondernemers in de schoonheidsverzorging heeft een bedrijf aan huis. Maar juist om die reden mag die groep geen aanspraak doen op de nieuwe eenmalige tegemoetkoming van 4000 euro via de zogenoemde TOGS-regeling. ANBOS roept het kabinet op om daarin verandering te brengen.

53 minuten geleden
Japan belooft 'ongekend' groot steunpakket voor economie

TOKIO (ANP/RTR) - De Japanse overheid komt binnenkort met een "ongekend" groot steunpakket om de economie te beschermen tegen de gevolgen van de coronapandemie. Dat beloofde de Japanse premier Shinzo Abe, nadat zaterdag het aantal besmettingen in Tokio met een record van zestig was gestegen. Hij ging nog niet zover een nationale noodsituatie uit te roepen, maar benadrukte dat dat moment dichtbij is.

3 uur geleden
GM schikt voor 120 miljoen met autobezitters om zaak contactslot

DETROIT (ANP) - De Amerikaanse autofabrikant General Motors (GM) heeft een schikking van 120 miljoen dollar getroffen met autobezitters die claimden dat hun wagens minder waard waren geworden door problemen met het contactslot.

11 uur geleden
Dow-Jonesindex beleeft ondanks min beste week sinds 1938

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verliezen de handel uitgegaan. Desondanks beleefde de leidende Dow-Jonesindex zijn beste beursweek sinds 1938. Het Amerikaanse Congres stemde als verwacht in met een steunpakket van ruim twee biljoen dollar om de economische schade van de coronacrisis te beperken. Verder schroefde de Federal Reserve zijn opkoopprogramma van obligaties iets terug.

18 uur geleden
AFM belooft mild te zijn met deadlines financiële verslaglegging

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zal proberen coulant te zijn voor bedrijven die als gevolg van de coronacrisis deadlines van financiële berichtgeving missen. Die belofte deed de toezichthouder vrijdag, nadat de Europese autoriteit voor effecten en markten (ESMA) hier een richtlijn over had uitgebracht.

19 uur geleden
'Heb meer respect voor chauffeurs en ov-personeel'

DEN HAAG (ANP) - Gedraag je normaal tegen personeel in het openbaar vervoer en heb ook meer respect voor vrachtwagenchauffeurs. Die oproep doen Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, en zijn VNO-NCW-collega van Hans de Boer na berichten over wangedrag in de richting van ov-personeel en chauffeurs.

19 uur geleden
Ahold Delhaize voert schaarse stijgers aan in rode AEX

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdagmiddag met verlies gesloten. Ook elders in Europa deden graadmeters een stap terug. Beleggers bleven voorzichtig door de coronapandemie. De omvangrijke steunpakketten van centrale banken en overheden gaven investeerders eerder weer wat durf. In de AEX-index voerde supermarktconcern Ahold Delhaize het bescheiden aantal stijgers aan geholpen door positieve analistenrapporten.

21 uur geleden