Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX opnieuw omlaag

AEX opnieuw omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging vrijdag opnieuw omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. De stemming bleef terughoudend door de vrees dat de handelsrelatie tussen de Verenigde Staten en China zal verslechteren vanwege de steun van Washington aan de demonstranten in Hongkong. Ook ging de aandacht op deze zogenoemde Black Friday uit naar de start van het belangrijke feestdagenseizoen voor detailhandelsbedrijven.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent lager op 596,85 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 880,89 punten. De beurzen in Parijs en Londen verloren tot 0,4 procent. De DAX in Frankfurt zakte 0,5 procent na een onverwachte daling van de Duitse winkelverkopen in oktober. De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag een halve dag open.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was uitzender Randstad met een verlies van 0,8 procent. Zorgtechnologiebedrijf Philips en biotechnoloog Galapagos voerden de schaarse stijgers aan met winsten van rond 0,2 procent.

Adviesverlaging AF-KLM

In de MidKap sloot luchtvaartcombinatie Air France-KLM de rij met een min van meer dan 2 procent na een adviesverlaging door Credit Suisse. Bouwer BAM ging aan kop met een plus van 2 procent.

Kardan zakte ruim 6 procent op de lokale markt. De in Amsterdam genoteerde Israëlische investeerder heeft in de eerste negen maanden van het jaar het verlies fors zien oplopen. Dat kwam onder meer door negatieve wisselkoerseffecten tussen de euro en de Israëlische shekel.

E.ON

In Frankfurt dikte E.ON 2 procent aan na een handelsbericht. Het Duitse energiebedrijf is positiever gestemd over de winst die het dit jaar verwacht te halen. De onderneming profiteert naar eigen zeggen van de overname van Innogy. Die deal compenseert het negatieve effect op de resultaten door de verkoop van de divisie voor hernieuwbare energie.

De euro bleef ongewijzigd op 1,1007 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 58,08 dollar. Brentolie daalde 0,2 procent in prijs tot 63,74 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Nederlandse bedrijven weer naar EK na boycot WK in Qatar

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven zijn dit jaar weer volop aanwezig bij het EK in Duitsland. Na de beslissing in 2022 om het WK in Qatar te laten schieten, reizen vaste KNVB-sponsors als ING en Albert Heijn dit jaar weer met zakelijke relaties af naar de wedstrijden van Oranje.

46 minuten geleden
Hypotheek met kortere rentevaste periode wint aan populariteit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het aantal aanvragen voor een hypotheek met een relatief korte rentevaste periode is in de eerste vijf maanden van dit jaar flink gestegen. Dat constateert De Hypotheker. Tegelijkertijd merkt de hypotheekadviseur dat het aantal hypotheekaanvragen met een langere rentevaste periode afneemt. De Hypotheker verwacht dat deze ontwikkeling zal doorzetten, omdat de hypotheekrentes licht zullen blijven dalen.

6 uur geleden
Nike mag schoenen in Europa geen 'footware' noemen na uitspraak

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Nike mag zijn sportschoenen in Europa geen 'footware' noemen. Nike had een aanvraag gedaan om dat woord als handelsmerk te laten registeren. Concurrent Puma had daartegen een zaak aangespannen en kreeg van het Gerecht van de Europese Unie gelijk.

8 uur geleden
Wisselend beeld op Wall Street na rentebesluit Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend geëindigd. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve, die het rentetarief in de Verenigde Staten opnieuw ongewijzigd liet. Uit de verklaring van de Amerikaanse centrale bank kwam onder meer naar voren dat de Fed voor dit jaar één renteverlaging voorziet en vier voor volgend jaar.

8 uur geleden
SpaceX en topman Musk aangeklaagd door klokkenluiders om seksisme

LOS ANGELES (ANP/RTR) - SpaceX en zijn topman Elon Musk zijn aangeklaagd door acht ex-medewerkers van het ruimtevaartbedrijf. Zij zijn naar eigen zeggen ontslagen nadat zij hun zorgen hadden geuit over vermeende seksuele intimidatie en discriminatie van vrouwen. In de aanklacht staat dat Musk met zijn gedrag een "alomtegenwoordige seksistische cultuur" bevorderde bij SpaceX.

9 uur geleden
Federal Reserve laat rente in de VS opnieuw ongewijzigd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw onveranderd gelaten, in lijn met de verwachtingen op de financiële markten. Het rentetarief in de Verenigde Staten blijft daarmee staan tussen de 5,25 en 5,50 procent, nog altijd het hoogste niveau sinds 2001.

10 uur geleden
ACM mist middelen om te handhaven op postmarkt, zegt bestuurslid

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vindt het lastig om in de gaten te houden of PostNL wel goed de post bezorgt. De toezichthouder zegt signalen te ontvangen over de slechte kwaliteit bij aangetekende post. Ook zijn er klachten dat postbezorgers van PostNL niet de verplichte vijf dagen per week langskomen. Maar goede middelen om een goede postbezorging af te dwingen, heeft de ACM volgens bestuurslid Manon Leijten niet.

10 uur geleden