Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX neemt gas terug na opmars

AEX neemt gas terug na opmars

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam bleef dinsdag dicht bij huis. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine koersuitslagen zien. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars. Het positieve nieuws over de coronavaccins van de farmaceuten Pfizer en Moderna wordt daarbij afgewogen tegen de negatieve economische impact van de huidige strenge maatregelen om het virus in te dammen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent lager op 600,84 punten. De MidKap daalde een fractie tot 876,36 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs bleven vrijwel vlak. Londen verloor 0,2 procent.

Grootste daler in de AEX was vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield met een verlies van 2,5 procent. Prosus daalde 0,3 procent. De techinvesteerder behaalde in de eerste jaarhelft naar eigen zeggen goede resultaten ondanks de coronacrisis. Het bedrijf wijst op de aanhoudende groei van de activiteiten op het gebied van e-commerce en de sterke prestaties van het Chinese technologieconcern Tencent, waarin Prosus een groot belang heeft.

ABN AMRO

ABN AMRO verloor 0,7 procent. De bank moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur. De huidige financiële topman Clifford Abrahams vertrekt eind februari om bij de Britse branchegenoot Virgin Money UK aan de slag te gaan. Maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway was de sterkste stijger met een winst van 1,3 procent.

In de MidKap ging TKH aan kop met een plus van 4 procent. Het technologiebedrijf verhoogde zijn winstverwachting. De impact van de coronacrisis op de activiteiten is volgens TKH minder groot dan eerder werd verwacht. Ook start de onderneming woensdag met de inkoop van eigen aandelen ter waarde van 25 miljoen euro.

EasyJet

In Londen zakte easyJet 3,5 procent. De Britse prijsvechter leed in het boekjaar 2020 zijn eerste jaarverlies ooit door de reisrestricties en de afnemende vraag naar tickets als gevolg van de coronacrisis.

In Madrid stond de bankensector in de schijnwerpers. De Spaanse banken BBVA (min 4 procent) en Banco de Sabadell (plus 3 procent) bevestigden gesprekken te voeren over een mogelijk fusie. De aandelen van de twee banken lieten maandag al forse koerswinsten zien door geruchten over een mogelijke samenwerking.

De euro was 1,1864 dollar waard, tegenover 1,1837 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 41,45 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 43,99 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

14 uur geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

15 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

16 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

18 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

18 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

19 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

19 uur geleden