Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX met klein verlies het weekend in

AEX met klein verlies het weekend in

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is met een klein dagverlies het weekend in gegaan. Eerdere winsten verdampten na een bericht dat er binnen de Europese Centrale Bank (ECB) onenigheid zou zijn over het opkoopprogramma tegen de coronacrisis. De handel verliep verder rustig, omdat de beurzen op Wall Street gesloten waren in de aanloop naar Independence Day op zaterdag.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,4 procent lager op 568,63 punten. De MidKap won juist 0,2 procent tot 766,96 punten. Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 1,3 procent.

Binnen de raad van bestuur van ECB zouden er meningsverschillen zijn over de verdeling van het gigantische opkoopprogramma, meldde Bloomberg op basis van ingewijden. De verschillen van inzicht draaien er vooral om of het stimuleringsbeleid wel overwegend richting zwakkere eurolanden moet gaan.

Air France-KLM

In de AEX was chipbedrijf ASMI de grootste stijger met een winst van 2,4 procent. Voedings- en verzorgingsmiddelenconcern Unilever sloot met een verlies van 2,3 procent de rij.

In de MidKap won luchtvaartcombinatie Air France-KLM 1 procent, na verliezen eerder op de dag. Air France praat vakbonden bij over de reorganisatieplannen, waarbij ruim 7500 banen worden geschrapt. Eerder op de dag zei de Franse onderminister van Economisch Zaken Agnès Pannier-Runacher dat Air France aan de rand van de afgrond staat.

B&S Groep

B&S Groep zakte 2,3 procent bij de kleinere bedrijven. Topman Bert Meulman stapt per direct op bij de distributeur en groothandelsonderneming. Hij wordt opgevolgd door Tako de Haan, die overkomt van het Amerikaanse TOMS Shoes.

In Frankfurt won maaltijdbezorger Delivery Hero 4,7 procent na een goed ontvangen kwartaalupdate. Het aantal bestellingen bij de branchegenoot van Just Eat Takeaway (plus 1,2 procent) was in het tweede kwartaal bijna verdubbeld.

De euro was 1,1242 dollar waard, tegen 1,1241 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,2 procent minder op 40,17 dollar. Brentolie werd 1 procent goedkoper op 42,71 dollar.

Meer uit Financieel

Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

11 uur geleden
FNV'ers stemmen voor actie bij Arriva in Twente om pauzeconflict

UTRECHT (ANP) - FNV-leden die bij streekvervoerder Arriva in Twente werken, hebben gestemd voor actievoeren. Ze vinden dat het vervoersbedrijf eerdere afspraken over rust- en pauzetijden niet goed nakomt, waardoor buschauffeurs in de regio onder grote druk zouden werken. Door te dreigen met stakingen hopen ze Arriva tot concessies te dwingen.

11 uur geleden
Jeff Bezos investeert in bedrijf achter mensachtige AI-robot

SUNNYVALE (ANP) - Amazon-oprichter Jeff Bezos investeert tientallen miljoenen in een bedrijf dat mensachtige robots ontwikkelt die met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) taken van ons moeten overnemen. Volgens persbureau Bloomberg, dat zich op ingewijden baseert, doet ook chipbedrijf Nvidia mee aan een nieuwe kapitaalinjectie in de start-up Figure AI.

12 uur geleden
Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

ORANJESTAD (ANP) - Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas heeft ten noordoosten van Aruba drie mogelijke gasvelden gevonden. De Arubaanse minister van Energie, Glenbert Croes, bevestigde vrijdag dat hij daarover is ingelicht. Een van de mogelijke gasvelden heeft de potentie heel groot te zijn, zei Croes.

14 uur geleden
Bosch schrapt 3500 banen bij divisie voor huishoudelijke apparaten

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Het Duitse technologieconcern Bosch is van plan de komende drie jaar 3500 banen te schrappen bij zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Met die ingreep wil het bedrijf de kosten omlaag krijgen en de organisatie vereenvoudigen, laat een woordvoerster weten.

15 uur geleden
Chipbedrijven eindigen onderaan op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index van de Amsterdamse aandelenbeurs is vrijdag lager gesloten, met chipbedrijven bij de sterkste dalers. Toeleverancier voor de chipindustrie Besi eindigde onderaan bij de hoofdfondsen. Ook ASML en ASMI daalden na een week waarin enthousiasme over kunstmatige intelligentie en de chipsector eerder juist voor flinke koerswinsten zorgden.

15 uur geleden
Duitsland mag vergroening ArcelorMittal met 1,3 miljard steunen

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Commissie vindt het goed dat Duitsland 1,3 miljard euro steekt in een plan van staalconcern ArcelorMittal om een deel van de staalproductie in dat land te verduurzamen. In Nederland wil Tata Steel ook graag financiële hulp van de overheid voor de vergroening van zijn hoogovencomplex bij IJmuiden, maar onderhandelingen hierover lopen nog.

16 uur geleden