Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX koerst af op vlakke opening, ING in focus na resultaten

AEX koerst af op vlakke opening, ING in focus na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag op basis van de openingsindicatoren vrijwel vlak te gaan openen. De aandacht gaat vooral uit naar ING. Het financiële concern zag de winst in het coronajaar 2020 halveren, maar presteerde in het vierde kwartaal beter dan verwacht. De Volksbank, die geen beursnotering heeft, kondigde aan 400 tot 500 banen te schrappen. Ook Flow Traders opende de boeken. De beursintermediair profiteerde afgelopen jaar flink van de grote koersbewegingen op de beurzen door de coronacrisis.

Volgens ING drukten de pandemie en de strenge lockdownmaatregelen met name op de vraag naar leningen, zowel bij consumenten als bedrijven. Ook moest er veel geld apart gezet worden voor leningen die mogelijk nooit meer worden terugbetaald, al speelde dat laatste wel minder in de laatste maanden van het jaar. Topman Steven van Rijswijk is ondanks alles tevreden met de resultaten. Hij wijst erop dat de bank er wereldwijd wel meer klanten bij kreeg. Ook bleef ING volgens hem een "gezonde vraag" naar hypotheken zien.

Concurrent de Volksbank kondigde een reorganisatie aan. Bij het moederbedrijf van SNS, ASN Bank, BLG Wonen en RegioBank verdwijnen de komende drie jaar 400 tot 500 banen. Tegelijkertijd geeft de bank aan dat er op termijn ook nieuwe banen zullen ontstaan. Het concern is sinds de nationalisatie van het oude SNS Reaal in 2013 in handen van de overheid.

ESG Core

De beursgang in Amsterdam van het lege investeringsfonds ESG Core Investment heeft 250 miljoen euro opgebracht. ESG Core werd naar het Damrak gebracht door duurzaam beleggingsfonds Infestos, met als doel om daarmee in een bedrijf te investeren. Aandelen ESG Core kunnen vanaf volgende week dinsdag verhandeld worden.

In Parijs weet L'Oréal de aandacht op zich gericht. De Franse cosmeticaverkoper boekte in het vierde kwartaal meer omzet, ondanks de nieuwe golf aan coronabesmettingen en lockdowns. Winkelsluitingen raakten weliswaar de verkopen van veel bekende merken, maar dat werd gecompenseerd door de sterk gestegen populariteit van producten voor speciale huidverzorging.

In de strijd tegen het coronavirus gaat Duitsland de grenzen met Tsjechië en het Oostenrijkse Tirol sluiten om de opmars van besmettelijkere virusmutaties te stoppen. Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Horst Seehofer, is het de bedoeling dat de maatregel dit weekend van kracht wordt.

De euro was 1,2124 dollar waard, tegen 1,2126 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 57,72 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 60,61 dollar.

Meer uit Financieel

Topman: Air France-KLM neemt gezondheid planeet erg serieus

PARIJS (ANP) - De topman van Air France-KLM Ben Smith benadrukte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat de luchtvaartgroep de gezondheid van de planeet erg serieus neemt. Daarmee gaf hij antwoord op vragen over de verduurzamingsplannen van Air France-KLM, waar verschillende aandeelhouders vraagtekens bij zetten.

50 minuten geleden
Europese Commissie doet inval bij kunstgrasbedrijf TenCate

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij kunstgrasproducent TenCate Grass uit Nijverdal. Dat laat topman Michael Vogel van het bedrijf weten aan het ANP. Het onaangekondigde bezoek maakt deel uit van een breder onderzoek naar mogelijke kartelvorming door producenten van kunstgras voor sportvelden. Daarvoor zijn in verscheidene lidstaten van de Europese Unie invallen gedaan.

1 uur geleden
Hackers maken data personeel British Airways, BBC en Boots buit

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Een Russische hackersgroep heeft gegevens buitgemaakt van personeel van onder meer luchtvaartmaatschappij British Airways, omroep BBC en drogisterijketen Boots. De getroffen bedrijven hebben van hackersgroep Clop een week de tijd gekregen om te onderhandelen over losgeld. Is er dan nog niet betaald, dan zal de hackersgroep de gestolen gegevens publiceren.

2 uur geleden
Netflix stijgt op afwachtend Wall Street na positief rapport

NEW YORK (ANP) - Netflix behoorde woensdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Analisten van de Amerikaanse bank Wells Fargo kwamen met een positief rapport over de streamingdienst, waarin het koersdoel van het aandeel werd opgeschroefd tot 500 dollar. Dat is het hoogste koersdoel voor Netflix onder de Wall Street-analisten. Ook de kenners van JPMorgan verhoogden hun koersdoel voor het aandeel Netflix, dat 2,4 procent steeg.

2 uur geleden
Topman IEA: economie China belangrijkste factor voor olieprijs

PARIJS (ANP) - Oliekartel OPEC+ probeert met productieverlagingen de olieprijzen te stuwen, maar de economie van China is de belangrijkste factor voor de ontwikkelingen op de oliemarkt. Dat zei directeur Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) tegen persbureau Bloomberg. China is namelijk 's werelds grootste olie-importeur en de vraag uit dat land heeft grote invloed op de oliemarkt.

3 uur geleden
Privacytoezichthouder bezorgd om ChatGPT, vraagt opheldering

DEN HAAG (ANP) - De makers van chatbot ChatGPT moeten duidelijkheid geven over de manier waarop de technologie is ontwikkeld. De Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder voor privacy, maakt zich zorgen en wil daarom opheldering van ontwikkelaar OpenAI. De waakhond "wil onder meer weten hoe OpenAI omgaat met persoonsgegevens bij het trainen van het onderliggende systeem".

3 uur geleden
Personeel drietal industriële bakkers staakt om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Het personeel van drie industriële bakkerijen staakt vanaf donderdagochtend 48 uur lang. Dat hebben vakbonden FNV en CNV aangekondigd nadat de werkgevers in de bakkersbranche een ultimatum om met een beter loonbod te komen hadden laten verlopen.

4 uur geleden