Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX koerst af op vlak begin, focus op ASR na cijfers

AEX koerst af op vlak begin, focus op ASR na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van ASR. De verzekeraar was in de eerste jaarhelft minder kwijt aan schadevergoedingen en zag de nettowinst bijna verdubbelen. Daarnaast verwerken beleggers nog de nieuwe recordstanden van de S&P 500-index en techbeurs Nasdaq op Wall Street. De markten wachten echter vooral op de belangrijke jaarlijkse Jackson Hole-bijeenkomst van centrale bankiers, die donderdag begint.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren vrijwel vlak te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met kleine koersuitslagen openen. In de Aziatische regio lieten de belangrijkste aandelenmarkten woensdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio eindigde een fractie lager.

ASR zette naar eigen zeggen in de eerste zes maanden van het jaar sterke financiële resultaten in de boeken. De verzekeraar, met merken als Ditzo en Europeesche Verzekeringen, schat de eigen schadelast van de overstromingen in Limburg in juli op dit moment tussen de 20 miljoen en 30 miljoen euro. Deze schade valt echter pas in de cijfers over het tweede halfjaar. Ondanks deze schade verwacht ASR een belangrijke stijging van het resultaat in heel 2021.

Kendrion

Ook Kendrion opende de boeken. De maker van elektromagnetische componenten boekte in het tweede kwartaal fors meer omzet en winst dankzij een sterke vraag vanuit de autosector. Ondanks aanhoudende verstoringen in de levering van onderdelen voorziet Kendrion een stijging van de vraag naar zijn producten in alle drie de divisies van het bedrijf.

Het aandeel Just Eat Takeaway zal mogelijk bewegen op het nieuws dat de maaltijdbezorger wordt verwijderd uit de toonaangevende FTSE 100-index van de Londense beurs. Samensteller FTSE Russell heeft besloten dat het bedrijf Nederlands is en niet Brits en daarom komt het niet in aanmerking om in de graadmeter te blijven. Just Eat Takeaway ontstond door de overname van het Britse Just Eat door het Nederlandse Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

Koersen

De Europese beurzen sloten dinsdag overwegend hoger. De AEX-index klom 0,4 procent tot een slotrecord van 783,15 punten. Ook Wall Street ging licht vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 35.366,26 punten. De brede S&P 500 klom 0,2 procent en de Nasdaq steeg 0,5 procent.

De euro was 1,1743 dollar waard, tegen 1,1748 dollar op een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 67,40 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 70,96 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Winst Xiaomi keldert door zwakke verkopen smartphones

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese Xiaomi, de op twee na grootste smartphoneproducent ter wereld, heeft de winst in het afgelopen kwartaal met ruim 80 procent zien kelderen. Het bedrijf had last van de strikte lockdownmaatregelen in China tegen het coronavirus, waardoor de verkoop van smartphones hard werd geraakt. Ook wereldwijd werden minder smartphones verkocht.

5 minuten geleden
Boeren: aardappelen, suikerbieten en fruit zijn dit jaar kleiner

DEN HAAG (ANP) - Aardappelen, suikerbieten en fruit zoals appels en peren zullen dit jaar kleiner uitvallen door de extreme droogte, verwacht boerenorganisatie ZLTO. De recente regenval is goed geweest voor de landbouw, maar het tekort aan water is zo groot dat dat niet door enkele regenbuien gedekt wordt, zegt een woordvoerder. "Iedere druppel telt, maar de realiteit is wel dat dit een druppel op de gloeiende plaat is."

20 minuten geleden
Dura Vermeer knapt landingsbaan Limburgs vliegveld op

MAASTRICHT (ANP) - De provincie Limburg is van plan bouwbedrijf Dura Vermeer de opdracht te gunnen voor het renoveren van de landingsbaan van Maastricht Aachen Airport (MAA). Dat schrijft de Limburgse gedeputeerde Stefan Satijn (VVD) vrijdag aan Provinciale Staten.

41 minuten geleden
Duitsland mag energieslurpers te hulp schieten

BRUSSEL (ANP) - Duitsland mag bedrijven die veel energie verbruiken met tientallen miljarden euro's helpen om de kosten te dragen van hun CO2-uitstoot. De Europese Commissie staat de staatssteun toe, onder meer om te voorkomen dat bijvoorbeeld hoogovens of chemische fabrieken uitwijken naar het buitenland.

1 uur geleden
Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl uitblinker in licht hogere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway was vrijdag een positieve uitschieter in de AEX-index, die een kleine winst liet zien. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl werd ruim een derde meer waard na de aankondiging zijn belang in het Braziliaanse bezorgbedrijf iFood te verkopen aan techinvesteerder Prosus. De overnamesom kan oplopen tot 1,8 miljard euro afhankelijk van de prestaties van het onderdeel in de komende maanden. Prosus (plus 0,6 procent) krijgt iFood daarmee volledig in handen.

1 uur geleden
Kabinet kijkt vooral naar koopkracht op langere termijn

DEN HAAG (ANP) - Minister Sigrid Kaag (Financiën) noemt het "vreselijk' dat mensen door de gestegen kosten van levensonderhoud niet meer kunnen rondkomen. "Die armoedeval is iets wat niet bij Nederland past." Daarom werkt het kabinet volgens haar hard aan maatregelen waardoor mensen ook op de langere termijn meer te besteden krijgen.

2 uur geleden
Logistieke zorgen Rijn ebben iets weg door stijgend Duits peil

KAUB (ANP/BLOOMBERG) - Het waterpeil van de Rijn bij een belangrijk punt van de rivier in Duitsland zal naar verwachting begin volgende week stijgen. Daardoor nemen de acute zorgen over de bevaarbaarheid van de rivier wat af.

2 uur geleden