Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX klimt na voortzetting brexitoverleg

AEX klimt na voortzetting brexitoverleg

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam won maandag terrein. Ook de andere Europese beurzen stonden in het groen. Beleggers verwerkten het nieuws dat Brussel en Londen het brexitoverleg voortzetten ondanks het uitblijven van een doorbraak in de onderhandelingen. De strengere lockdown in Duitsland, de grootste economie van Europa, zorgde voor enige terughoudendheid op de beursvloeren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 617,35 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 890,86 punten. De beurs in Parijs steeg 0,8 procent. De DAX in Frankfurt won 0,9 procent. In Duitsland gaan vanaf 16 december tot 10 januari de meeste winkels en scholen dicht vanwege de coronapandemie.

De FTSE-index in Londen klom 0,3 procent. Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie besloten zondag om de onderhandelingen over een handelsverdrag na het vertrek van de Britten uit de EU per 1 januari 2021 toch door te zetten. Volgens de Britse premier Boris Johnson zijn er echter nog aanzienlijke verschillen en is een no-dealbrexit nog altijd de meest waarschijnlijke uitkomst.

Air France-KLM

Koplopers in de AEX waren de verzekeraars ASR en NN Group met winsten tot 3,1 procent. Olie- en gasconcern Shell behoorde ook tot de kopgroep met een plus van 1,8 procent. Uitzender Randstad en techinvesteerder Prosus stonden onderaan met minnen van ruim 1 procent.

Air France-KLM steeg dik 2 procent in de MidKap. De Franse en Nederlandse overheid zijn in gesprek over een herkapitalisatie van de luchtvaartcombinatie. Air France en KLM kregen van Frankrijk en Nederland al ruim 10 miljard aan staatssteun om de coronacrisis door te komen.

Hunter Douglas

Het aandeel Hunter Douglas maakte een koerssprong van 24 procent tot 63,40 euro. Topman en president-commissaris Ralph Sonnenberg wil de raambekledingsmaker van de beurs halen. Sonnenberg bezit in totaal al een belang van rond 90 procent in de maker van Luxaflex. Met zijn investeringsmaatschappij Bergson wil hij nu de rest van de aandelen voor 64 euro per stuk kopen.

In Londen zakte AstraZeneca 5 procent. Het Britse farmaceutische concern neemt het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Alexion over voor omgerekend bijna 32,2 miljard euro. De Duitse webwinkel Zalando profiteerde van de strengere lockdown in het land en klom 1,5 procent.

De euro was 1,2148 dollar waard, tegenover 1,2113 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,5 procent tot 47,25 dollar. Brentolie kostte ook 1,5 procent meer, op 50,70 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

56 minuten geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

2 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

3 uur geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

4 uur geleden
Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

15 uur geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

15 uur geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

16 uur geleden