Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX kleurt lichtrood, Londen positieve uitschieter

AEX kleurt lichtrood, Londen positieve uitschieter

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdagmiddag met een klein verlies gesloten. Elders in Europa was het beeld wisselend. Beleggers namen wat gas terug na de recente koersrally, ook door een minder dan verwacht banenrapport uit de Verenigde Staten. Londen was de positieve uitschieter door vaccinhoop.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,2 procent in de min op 610,28 punten. De MidKap zakte 0,8 procent tot 905,72 punten. De beurs in Frankfurt sloot 0,5 procent lager. Parijs eindigde de sessie nagenoeg vlak.

De Londense FTSE-index klom 1,2 procent. De Britse toezichthouder heeft het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer als eerste ter wereld goedgekeurd. Het vaccin moet vanaf volgende week beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk. Het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech, dat het vaccin samen met Pfizer heeft ontwikkeld, steeg bijna 5 procent in Frankfurt.

De AEX-index werd aangevoerd door betalingsbedrijf Adyen met een winst van 1,6 procent. Ook Heineken stond bij de koplopers, geholpen door een positief analistenrapport. De brouwer kondigde verder aan het merk Amstel ook in China te gaan verkopen. Heineken verwacht dat China binnen drie jaar een van de belangrijkste markten voor het pilsmerk wordt.

Biotechnologieconcern Galapagos sloot de rij met een verlies van 2,1 procent. Unibail-Rodamco-Westfield (plus 1,1 procent) deed een stap vooruit. Het winkelvastgoedfonds kocht voor 544,9 miljoen euro aan eigen obligaties in.

Fugro verliest

In de MidKap verloor bodemonderzoeker Fugro bijna een vijfde van zijn beurswaarde. Dit als gevolg van de eerder aangekondigde claimemissie. Gecorrigeerd voor de claim is juist sprake van een dikke plus.

Bij de kleinere bedrijven op het Damrak verloor Amsterdam Commodities 5,6 procent. De thee-, specerijen- en notenhandelaar heeft iets meer dan 96 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen.

TUI verloor in Frankfurt dik 5 procent. Het reisconcern sloot een akkoord met de Duitse staat en aandeelhouders over 1,8 miljard euro aan extra coronasteun. De financiële injectie is nodig nu door de coronacrisis een groot deel van alle inkomsten is weggevallen voor de Duits-Britse touroperator.

In Londen zette G4S (plus 7,4 procent) de opmars voort. Het Canadese GardaWorld heeft zijn bod op de Britse beveiliger verhoogd nadat een eerder bod was afgewezen.

De euro was 1,2089 dollar waard, tegenover 1,2036 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,1 procent duurder op 45,48 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 48,04 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Twijfels bij kenners over hernieuwde opmars bitcoin

NEW YORK (ANP) - Het is maar de vraag of de bitcoin zijn opmars tot boven de 40.000 dollar weer snel zal gaan hervatten, aldus kenners van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Zij zeggen dat er op dit moment een minder sterke vraag is bij grote beleggers om investeringen te doen in een belangrijk beleggingsfonds voor bitcoins, schrijft persbureau Bloomberg.

44 minuten geleden
'Resultaten Philips in schijnwerpers op Beursplein 5'

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint maandag waarschijnlijk met winst aan de laatste week van januari. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te openen. Naast de ontwikkelingen rond het coronavirus gaat de aandacht uit naar het cijferseizoen, dat deze week goed op stoom komt. Op het Damrak verwerken beleggers de resultaten van AEX-bedrijf Philips.

54 minuten geleden
Hernieuwbare energie streeft fossiel voorbij in Europa

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Hernieuwbare energiebronnen waren vorig jaar voor het eerst de belangrijkste energiebron binnen het Europese elektriciteitsnet. Door de coronacrisis was de vraag naar energie over het hele continent minder. Er werd bij de inkoop daarom vooral bespaard op duurdere fossiele energie. Verder werd fors ingezet op duurzame energiebronnen om de klimaatdoelen te halen.

1 uur geleden
Philips groeit in coronajaar dankzij sterk slotkwartaal

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Medisch technologiebedrijf Philips is vorig jaar gegroeid, ondanks een moeilijke start van het jaar door de coronacrisis. In het slotkwartaal versnelde de groei, waardoor ook voor het hele jaar de omzet en winst vooruitgingen. Waar Philips in het begin van het jaar nog veel last had van de coronacrisis, waardoor ziekenhuizen geplande investeringen uitstelden, trok dat later in 2020 bij.

1 uur geleden
Koerswinsten techbedrijven stuwen Aziatische beurzen

TOKIO (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in de Aziatische regio zijn maandag met winsten begonnen aan de laatste week van januari. Vooral de technologiebedrijven waren in trek, in navolging van de koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten. De hoop dat het omvangrijke coronasteunpakket van 1,9 biljoen dollar voor de Amerikaanse economie snel zal worden goedgekeurd bleef zorgen voor optimisme op de beursvloeren.

1 uur geleden
Blik op crisisimpact bij handelsupdate Philips

DEN HAAG (ANP) - Gezondheidstechnologieconcern Philips geeft later op maandag een kijkje in de boeken. Naast de cijfers over het afgelopen kwartaal gaat de aandacht ook uit naar de vooruitzichten voor dit jaar en in het bijzonder naar de impact van de coronacrisis en de strengere maatregelen die veel landen eind vorig jaar oplegden om verspreiding van het virus in te dammen.

5 uur geleden
World Economic Forum eerst virtueel en dan in Singapore

GENÈVE (ANP) - Het World Economic Forum (WEF) zou normaal gesproken deze week in het Zwitserse Davos plaatsvinden, maar door de coronapandemie is de topbijeenkomst dit jaar in mei in Singapore. Als alternatief is er deze week wel een virtuele bijeenkomst, de Davos Agenda. Regeringsleiders, topbestuurders uit het bedrijfsleven en politici komen online bijeen om te bespreken wat de wereld in 2021 nodig heeft.

5 uur geleden