Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX kleurt lichtrood, Londen positieve uitschieter

AEX kleurt lichtrood, Londen positieve uitschieter

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdagmiddag met een klein verlies gesloten. Elders in Europa was het beeld wisselend. Beleggers namen wat gas terug na de recente koersrally, ook door een minder dan verwacht banenrapport uit de Verenigde Staten. Londen was de positieve uitschieter door vaccinhoop.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,2 procent in de min op 610,28 punten. De MidKap zakte 0,8 procent tot 905,72 punten. De beurs in Frankfurt sloot 0,5 procent lager. Parijs eindigde de sessie nagenoeg vlak.

De Londense FTSE-index klom 1,2 procent. De Britse toezichthouder heeft het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer als eerste ter wereld goedgekeurd. Het vaccin moet vanaf volgende week beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk. Het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech, dat het vaccin samen met Pfizer heeft ontwikkeld, steeg bijna 5 procent in Frankfurt.

De AEX-index werd aangevoerd door betalingsbedrijf Adyen met een winst van 1,6 procent. Ook Heineken stond bij de koplopers, geholpen door een positief analistenrapport. De brouwer kondigde verder aan het merk Amstel ook in China te gaan verkopen. Heineken verwacht dat China binnen drie jaar een van de belangrijkste markten voor het pilsmerk wordt.

Biotechnologieconcern Galapagos sloot de rij met een verlies van 2,1 procent. Unibail-Rodamco-Westfield (plus 1,1 procent) deed een stap vooruit. Het winkelvastgoedfonds kocht voor 544,9 miljoen euro aan eigen obligaties in.

Fugro verliest

In de MidKap verloor bodemonderzoeker Fugro bijna een vijfde van zijn beurswaarde. Dit als gevolg van de eerder aangekondigde claimemissie. Gecorrigeerd voor de claim is juist sprake van een dikke plus.

Bij de kleinere bedrijven op het Damrak verloor Amsterdam Commodities 5,6 procent. De thee-, specerijen- en notenhandelaar heeft iets meer dan 96 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen.

TUI verloor in Frankfurt dik 5 procent. Het reisconcern sloot een akkoord met de Duitse staat en aandeelhouders over 1,8 miljard euro aan extra coronasteun. De financiële injectie is nodig nu door de coronacrisis een groot deel van alle inkomsten is weggevallen voor de Duits-Britse touroperator.

In Londen zette G4S (plus 7,4 procent) de opmars voort. Het Canadese GardaWorld heeft zijn bod op de Britse beveiliger verhoogd nadat een eerder bod was afgewezen.

De euro was 1,2089 dollar waard, tegenover 1,2036 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,1 procent duurder op 45,48 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 48,04 dollar per vat.

Meer uit Financieel

McKinsey schikt voor 230 miljoen dollar om opiatencrisis VS

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Adviesbureau McKinsey heeft een schikking getroffen ter waarde van 230 miljoen dollar (ongeveer 218 miljoen euro) met honderden lokale overheden en schooldistricten in de Verenigde Staten. Het bureau adviseerde farmaceutische bedrijven die mede verantwoordelijk worden gehouden voor de enorme hoeveelheid Amerikanen die verslaafd zijn geraakt aan opiaten.

16 minuten geleden
Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

5 uur geleden
ING: meeste woningzoekers willen alleen een energiezuinig huis

AMSTERDAM (ANP) - De meeste woningzoekers kijken alleen nog naar energiezuinige woningen met een hoog energielabel, meldt ING na onderzoek door marktvorser DVJ Insights. De onderzoekers hebben ruim 1100 mensen ondervraagd die binnen twee jaar een huis willen kopen of al een koopwoning bezitten. Sommige ondervraagden willen volgens de bank alleen een woning met label A of hoger.

5 uur geleden
Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

6 uur geleden
Krant: bedrijf achter ChatGPT mogelijk al 90 miljard dollar waard

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, praat met investeerders over een mogelijke aandelenverkoop waarbij de start-up zou worden gewaardeerd op 80 miljard tot 90 miljard dollar. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Een dergelijk prijskaartje zou betekenen dat OpenAI inmiddels bijna drie keer zo veel waard is als bij een instapmoment van investeerders eerder dit jaar. Ook zou de op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) pionierende onderneming daarmee een van de hoogst gewaardeerde start-ups ter wereld worden.

7 uur geleden
Rentevrees Wall Street raakt beurswaarde Apple en Amazon

NEW YORK (ANP) - Grote techbedrijven als Apple, Microsoft, Amazon en Google-moeder Alphabet hebben dinsdag duidelijk aan beurswaarde ingeleverd op Wall Street. Amerikaanse beleggers maken zich namelijk zorgen over het door de Federal Reserve geschetste vooruitzicht dat de rente waarschijnlijk langer hoog blijft dan eerder aangenomen.

8 uur geleden
Claimorganisatie: mokerslag voor NN in woekerpoliszaak

DEN HAAG (ANP) - Nationale-Nederlanden (NN) heeft in het verleden bij mensen met een beleggingsverzekering kosten ingehouden die niet met de klant overeengekomen waren. Tot die conclusie is het gerechtshof in Den Haag gekomen, dat daarmee volgens claimorganisatie Woekerpolis.nl een "mokerslag" uitdeelt aan de verzekeraar.

8 uur geleden