Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX-index sluit dag met kleine plus

AEX-index sluit dag met kleine plus

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag met winst de handel uitgegaan. Elders in Europa leverden graadmeters in. Een verrassend sterke toename van de Duitse winkelverkopen in mei bood enige steun aan de handel. Verder reageerden beleggers op de eerste handelsdag van het nieuwe kwartaal op ontwikkelingen rond de coronapandemie.

De AEX-index sloot met een winst van 0,5 procent op 562,67 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 756,60 punten. Londen en Parijs sloten tot 0,2 procent lager, Frankfurt zakte 0,4 procent.

Biotechnologiebedrijf Galapagos was in de AEX de sterkste stijger met een winst van 1,9 procent. Staalconcern ArcelorMittal, dat eerder op de dag nog profiteerde van beter dan verwachte Chinese industriecijfers, zakte in het slot van de handel weg. Het aandeel verloor 0,5 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize was met een min van 1,6 procent hekkensluiter.

PostNL

Prosus daalde een fractie. De techinvesteerder is volgens persbureau Bloomberg de belangrijkste gegadigde in de overnamestrijd voor de advertentietak van internethandelaar eBay waar het Nederlandse Marktplaats deel van uitmaakt. Verder zou Prosus ook zijn belang in de Braziliaanse maaltijdbezorger iFood willen uitbreiden. Daarvoor wordt onder meer gesproken met Just Eat Takeaway dat 0,1 procent won.

PostNL (plus 1,4 procent) profiteerde in de MidKap van beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse branchegenoot FedEx. SBM Offshore klom 1,7 procent. De maritiem oliedienstverlener sloot een kredietfaciliteit af van 600 miljoen dollar voor de financiering van de bouw van het productie- en opslagschip Sepetiba.

Airbus

Sligro sloot vlak. Het groothandelsbedrijf heeft nieuwe afspraken gemaakt met zijn huisbank en andere financiers om de activiteiten voort te kunnen zetten. Het bedrijf heeft in de aanvullende afspraken onder andere beloofd dit kalenderjaar geen dividend uit te keren.

In Parijs won Airbus 1,1 procent. De vliegtuigbouwer schrapt tot de zomer van volgend jaar bijna 15.000 banen en schroeft de productie terug. In Dublin zakte Ryanair 0,1 procent. De Ierse luchtvaartmaatschappij verwacht 3500 banen te moeten schrappen als werknemers niet akkoord gaan met salarisverlagingen.

De euro was 1,1256 dollar waard tegen 1,1247 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,5 procent in prijs tot 39,84 dollar. Brentolie werd 1,7 procent duurder, op 41,98 dollar.

Meer uit Financieel

Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

41 minuten geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

2 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

4 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

22 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

22 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden