Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX dringt openingsverlies terug

AEX dringt openingsverlies terug

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs wist maandag het openingsverlies terug te dringen. Ook de andere Europese beursgraadmeters hielden de verliezen beperkt. Beleggers bleven voorzichtig door de sterke stijging van het aantal wereldwijde coronabesmettingen in het afgelopen weekeinde en de zorgen over het economische herstel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent lager op 566,87 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 757,63 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,2 procent.

Grootste daler in de AEX was verfconcern AkzoNobel met een verlies van dik 1 procent. Verzekeraar NN Group ging aan kop met een winst van ruim 3 procent. In de MidKap stond luchtvaartcombinatie Air France-KLM onderaan met een min van 2,1 procent. De Franse overheid heeft er bij Air France op aangedrongen de binnenlandse vluchten te schrappen als onderdeel van het steunpakket. Sterkste stijger was postbedrijf PostNL met een plus van 1,4 procent.

Wirecard

Tie Kinetix daalde 2,8 procent op de lokale markt. Het softwarebedrijf heeft de verkoop van een bedrijfsonderdeel aan Impartner opnieuw uitgesteld. De Amerikaanse onderneming zou de activiteiten eigenlijk in het tweede kwartaal overnemen voor 6 miljoen euro. Door de impact van het coronavirus op de financiering van de transactie verwachten de partijen de deal nu voor 21 augustus rond te hebben.

In Frankfurt zakte Wirecard (min 40 procent) verder weg door de problemen met de boekhouding. De Duitse betalingsverwerker trekt zijn financiële resultaten over 2019 en het eerste kwartaal nu in en verklaarde dat de bijna 2 miljard euro aan banktegoeden die vermist zijn geraakt bij het bedrijf mogelijk nooit hebben bestaan. Vrijdag stapte topman Markus Braun al op vanwege de affaire.

Lufthansa

Lufthansa verloor 7,6 procent door zorgen over de goedkeuring van de staatssteun. Duitsland wil de luchtvaartmaatschappij redden met een steunpakket van 9 miljard euro. Volgens grootaandeelhouder en miljardair Heinz-Hermann Thiele is het huidige steunplan echter niet gunstig genoeg voor de aandeelhouders van Lufthansa.

De euro was 1,1199 dollar waard tegen 1,1190 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 39,72 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 42,30 dollar per vat.

Meer uit Financieel

OPEC-chef: in de grond houden van olie leidt tot 'energiechaos'

DUBAI (ANP/RTR) - Mensen die beweren dat het in de grond houden van olie goed is voor de energietransitie zitten ernaast, stelt secretaris-generaal Haitham Al Ghais van de OPEC. Dit zal eerder leiden tot "energiechaos", zei hij maandag tijdens een paneldiscussie op de klimaattop in Dubai.

1 uur geleden
Spotify schiet omhoog op Wall Street na banenverlies

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify stond maandag in de belangstelling van beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Spotify kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken. Het aandeel ging in de vroege handel op Wall Street bijna 11 procent omhoog.

2 uur geleden
Bezorgers: nagenoeg alle cadeaus op tijd binnen voor pakjesavond

DEN HAAG (ANP) - Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

2 uur geleden
Qbuzz bestelt 140 Italiaanse elektrische bussen voor regio Leiden

TURIJN (ANP) - Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.

3 uur geleden
Spaans telecomconcern Telefónica wil 5100 banen schrappen

MADRID (ANP/AFP) - Het Spaanse telecombedrijf Telefónica wil tot 2026 bijna 5100 banen schrappen in eigen land, heeft een vakbondsbron gemeld aan persbureau AFP. Dat is ongeveer een derde van de functies in Spanje.

3 uur geleden
Van Oord rondt werk aan windpark Hollandse Kust Noord af

ROTTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener Van Oord heeft alle installatiewerkzaamheden aan het nieuwe offshorewindpark Hollandse Kust Noord afgerond. Hollandse Kust Noord ligt 18,5 kilometer uit de kust ter hoogte van Egmond aan Zee en levert nu voldoende energie om meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens van stroom te voorzien.

5 uur geleden
Passagiersaantallen luchthavens Europa bijna op oude niveau

BRUSSEL (ANP) - De passagiersaantallen op Europese luchthavens zijn in oktober gestegen tot bijna het niveau van voor de coronacrisis. Dat meldt ACI Europe, de koepelorganisatie van luchthavens in Europa. Het passagiersverkeer lag die maand slechts 1,7 procent lager dan in oktober 2019, toen de pandemie nog moest beginnen.

6 uur geleden