Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX doet stap terug na sterke opmars

AEX doet stap terug na sterke opmars

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse aandelenbeurs stond woensdag in het rood. Ook de andere Europese beursgraadmeters lieten verliezen zien. Beleggers namen gas terug na de sterke koerswinsten een dag eerder. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika zorgde daarbij voor terughoudendheid. Op het Damrak kwam NN Group met een strategische update.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,1 procent lager op 568,04 punten. De MidKap daalde 0,7 procent tot 761,60 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 1,2 procent.

Grootste daler in de AEX was informatieleverancier RELX met een verlies van 1,5 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO. Verzekeraar ASR ging aan kop met een winst van 0,9 procent.

NN Group

NN Group zakte 1,1 procent. De verzekeraar, die een beleggersdag houdt, verwacht dat de coronacrisis dit jaar een impact op het operationeel resultaat van 100 miljoen euro zal hebben. Het bedrijf, dat onder vuur ligt van de Amerikaanse activistische investeerder Elliott, maakte verder bekend een progressief dividendbeleid te willen voeren en jaarlijks minstens 250 miljoen euro voor de inkoop van eigen aandelen uit te trekken.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM (min 2 procent) sloot de rij in de MidKap. Bij luchtvaartmaatschappij Air France vertrekken eind dit jaar 403 piloten. Dat komt neer op 10 procent van het totale aantal vliegers. Ook bij KLM wordt gesproken over ingrepen.

Kardan

Op de lokale markt bleef centenaandeel Kardan ongewijzigd. De Israëlische investeerder geeft zijn beursnotering in Amsterdam per 30 juli op om kosten te besparen en de eigen activiteiten te vereenvoudigen. Core Labs won 3,8 procent. De oliedienstverlener verwacht dit jaar circa 61 miljoen dollar aan kostenbesparingen door te voeren vanwege de pandemie.

In Frankfurt won Wirecard 3,5 procent. De Duitse betalingsverwerker klom een dag eerder al bijna 19 procent in een poging wat terrein terug te winnen na de zware koersverliezen als gevolg van een omvangrijk boekhoudschandaal bij het bedrijf. Dialog Semiconductor steeg 8,5 procent. De Brits-Duitse chipmaker schroefde zijn omzetverwachting voor het tweede kwartaal op.

De euro was 1,1300 dollar waard, tegen 1,1326 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 40,48 dollar. Brentolie kostte 0,5 procent meer op 42,84 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Britse kranten bezorgd over einde Facebook News

LONDEN (ANP) - Britse kranten zijn bezorgd over het einde van Facebook News, een speciale feed waarmee het sociale medium artikelen van nieuwsmedia onder de aandacht brengt. In een brief aan moederbedrijf Meta waarschuwt koepelvereniging News Media Association dat die beslissing een "bedreiging voor de democratie" is.

1 uur geleden
Tsjechische miljardair verkoopt belang in Le Monde

PARIJS (ANP/AFP) - De Tsjechische miljardair Daniel Křetínský verkoopt zijn belang in de Franse krant Le Monde. Zijn aandelen gaan over naar de Franse zakenman Xavier Niel, die al een grote aandeelhouder was in het nieuwsmedium.

4 uur geleden
Duitse woningbouwsector wil 50 miljard om uit dip te komen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bouwsector heeft 50 miljard euro aan stimuleringsmaatregelen nodig om uit het slop te komen, betoogt vakbond Bauen-Agrar-Umwelt (IGBAU). Hogere rentes en sterk gestegen materiaalkosten drukken zwaar op de Duitse bouw, die volgens vakbondsvoorzitter Robert Feiger in zware problemen dreigt te komen.

6 uur geleden
EU-vicevoorzitter in China: EU moet zichzelf wel beschermen

SHANGHAI (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Europese Unie is "niet van plan zich los te koppelen" van China, maar moet zichzelf wel beschermen wanneer haar openheid wordt misbruikt. Dat heeft vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis zaterdag gezegd in een toespraak op een bijeenkomst in Shanghai.

1 dag geleden
Bronnen: ook meteen Indiase toestellen bij debuut nieuwe iPhone

NEW DELHI (ANP/DPA) - Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15 ook meteen exemplaren uit Indiase fabrieken verkocht. Dat had het Amerikaanse techconcern nog niet eerder gedaan bij het uitkomen van een nieuw model iPhone, meldt het Duitse persbureau dpa op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Arriva wil meer dan twintig trajecten van NS overnemen

HEERENVEEN (ANP) - Arriva wil vanaf 2026 op tal van spoortrajecten in het land gaan rijden waar nu nog treinen rijden van de NS. De spoorvervoerder heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM), bevestigt een woordvoerster van Arriva na berichtgeving door de Volkskrant.

1 dag geleden
President Biden dinsdag naar stakend personeel autofabrikanten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat dinsdag naar Michigan om zijn steun te betuigen voor de staking bij de grote autofabrikanten in Detroit. Die vakbondsactie houdt de Amerikaanse auto-industrie al meer dan een week in de greep. Biden wil een dag voor voormalig president Donald Trump bij de stakers langsgaan.

1 dag geleden