Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AEX buigt verlies om in winst, Duitse DAX naar recordhoogte

AMSTERDAM (ANP) - Het Damrak wist de openingsverliezen dinsdag tijdens de middaghandel om te buigen in winst, geholpen door hogere standen op Wall Street. In Duitsland klom de toonaangevende DAX-index gedurende de handel tot recordhoogte, mede door speculaties over een renteverlaging door de Europese Centrale Bank (ECB) volgend jaar.

De AEX, de belangrijkste beursgraadmeter in Amsterdam, sloot met een winst van 0,5 procent op 774,07 punten. De MidKap won 0,1 procent op 862,47 punten. In Frankfurt noteerde de DAX tegen het einde van de handel 0,8 procent hoger op meer dan 16.530 punten, de hoogste stand ooit. De hoofdgraadmeter in Parijs won 0,7 procent. De FTSE 100 in Londen eindigde 0,3 procent in de min.

Beleggers kijken uit naar een belangrijk banenrapport uit de Verenigde Staten eind deze week, dat een belangrijke rol speelt bij het rentebeleid van de Federal Reserve.

ABN AMRO

ABN Amro (plus 2,6 procent) was, zonder duidelijke reden, de grootste stijger in de AEX. Chemicaliëndistributeur IMCD won 1,6 procent. Maandag ging het aandeel omlaag na een adviesverlaging van de Amerikaanse bank JPMorgan. Betalingsverwerker Adyen werd 1,3 procent hoger gezet na een koopadvies van beleggingsadviseur BMO Capital Markets.

Techinvesteerder Prosus verloor 1,5 procent, onder druk van de verliezen in de Chinese techsector waarin het bedrijf grote belangen heeft. Zorgtechnologieconcern Philips (min 1,8 procent) was de grootste daler bij de hoofdfondsen in Amsterdam.

Euro- en oliekoers

In Stockholm ging Ericsson ruim 6 procent omhoog. Het Amerikaanse telecomconcern AT&T heeft de Zweedse producent van netwerkapparatuur geselecteerd om zijn draadloze netwerk in de Verenigde Staten te moderniseren, waarmee over een periode van vijf jaar 14 miljard dollar is gemoeid. Ericsson doet al veel werk voor AT&T. De Finse branchegenoot Nokia werkt ook voor AT&T, maar die samenwerking zal nu komen te vervallen. Nokia ging 5,9 procent onderuit in Helsinki.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 0,5 procent hoger op 73,38 dollar en Brentolie klom 0,3 procent tot 78,24 dollar per vat. De euro noteerde 1,0788 dollar, tegen 1,0819 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen op maandag.

Meer uit Financieel

Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

6 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

11 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

12 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

13 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

14 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

15 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

16 uur geleden