Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX boekt kleine winst

AEX boekt kleine winst

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte maandag een kleine winst. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen licht vooruit. Beleggers dezen het rustig aan aangezien Wall Street gesloten blijft vanwege President's Day. Verder bleven de markten gespitst op de ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus in China.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 629,91 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 978,90 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,4 procent.

Verzekeraar NN Group voerde de stijgers aan bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 1,2 procent. Verfconcern AkzoNobel stond onderaan met een verlies van 0,6 procent. Bij de middelgrote bedrijven ging metalenspecialist AMG aan kop met een plus van 1,3 procent. Hekkensluiter was apothekersbedrijf Fagron met een min van ruim 3 procent na een adviesverlaging door ABN AMRO.

Vertrek BAM-topman

BAM verloor 1,3 procent. Topman Rob van Wingerden vertrekt aan het einde van zijn huidige termijn medio april bij de bouwer. Volgens BAM is in "goed overleg" besloten dat de topman niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn. Op de lokale markt werd Tie Kinetix 18 procent meer waard. Het softwarebedrijf verkoopt een bedrijfsonderdeel aan Impartner voor 6 miljoen euro.

De Duitse chemiebedrijven Bayer en BASF zakten 2,4 en 0,6 procent in Frankfurt. Een Amerikaanse jury heeft een schadevergoeding toegekend van 265 miljoen dollar aan een Amerikaanse boer vanwege schade aan zijn fruitbomen door een onkruidverdelgingsmiddel dat is ontwikkeld door Bayer en BASF.

Airbus

In Parijs daalde vliegtuigbouwer Airbus 0,9 procent. De Verenigde Staten verhogen per 18 maart de importheffing op vliegtuigen van Europese makelij naar 15 procent. Alstom won 1,9 procent. Het Franse concern bevestigde gesprekken te voeren over een overname van de treinactiviteiten van het Canadese Bombardier.

De euro was 1,0839 dollar waard, tegen 1,0843 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 52,09 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 57,37 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Export Nederlandse spullen naar Verenigd Koninkrijk hoger

DEN HAAG (ANP) - De export van spullen van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar fors gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. Ook de export van diensten groeide. Wel daalde de uitvoer van eerder ingevoerde producten (wederuitvoer).

2 uur geleden
Economie groeit in alle regio's, Haarlemmermeer voorop

DEN HAAG (ANP) - De economie is in het eerste kwartaal van 2022 in alle regio’s gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De regio’s Haarlemmermeer, Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam hebben de hoogste groeipercentages, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Onlinevergaderdienst Zoom sterk omhoog op Wall Street na cijfers

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Onlinevergaderdienst Zoom Video Communications ging maandag in de handel nabeurs in New York sterk omhoog na de bekendmaking van meevallende kwartaalcijfers en vooruitzichten. In de handel na het officiële slot op Wall Street steeg de beurskoers van Zoom met wel 18 procent.

4 uur geleden
Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.

4 uur geleden
Bronnen: Airbnb stopt met verhuur woningen in China

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Woningverhuurplatform Airbnb gaat stoppen met het aanbieden van huurwoningen in China en gaat zich voortaan richten op Chinese toeristen die elders in de wereld een woning willen huren. Dat zeggen bronnen bij het Amerikaanse bedrijf tegen zakenzender CNBC.

5 uur geleden
VS kunnen nationale dieselreserves aanspreken tegen inflatie

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse regering overweegt de nationale dieselreserves aan te spreken om zo de hoge brandstofprijzen tegen te gaan. Dat zei het Witte Huis. Vanwege de oorlog in Oekraïne is olie en ook diesel steeds duurder geworden waardoor de inflatie in de Verenigde Staten wordt aangejaagd.

6 uur geleden
Bundesbank: langdurige schade voor Russische economie

FRANKFURT (ANP/DPA) - De economie van Rusland zal langdurige schade oplopen vanwege de oorlog in Oekraïne en de harde westerse sancties tegen het land. Dat meldde de Duitse centrale bank. Volgens de Bundesbank zal Rusland een aanzienlijk deel van zijn welvaart op de lange termijn kwijtraken.

7 uur geleden