Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX boekt kleine winst

AEX boekt kleine winst

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte maandag een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen gingen licht vooruit. Beleggers keken vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten, die later deze week zal plaatsvinden.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 611,03 punten. De MidKap won ook 0,1 procent, tot 931,61 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen tot 0,5 procent.

Galapagos voerde de stijgers aan bij de AEX-fondsen met een winst van 0,8 procent. De biotechnoloog heeft voldoende patiënten gevonden voor een belangrijke klinische studie. Betaalbedrijf Adyen won 0,5 procent en bereikte de hoogste koers ooit. Verzekeraar NN Group (min 0,9 procent) stond onderaan na een adviesverlaging door Credit Suisse. In de MidKap ging metalenspecialist AMG aan kop met een plus van 2,2 procent. Hekkensluiter was maaltijdbestelsite Takeaway met een min van 1,2 procent.

Neways

Neways daalde 2,8 procent bij de kleinere bedrijven. De producent van elektronische componenten heeft zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat opnieuw verlaagd. Neways rekent voor heel 2019 nu op een bedrijfsresultaat van 15 miljoen euro. Daarmee is de tweede jaarhelft duidelijk minder geweest dan de eerste jaarhelft. Het bedrijf rekende er eerder op het niveau van de eerste jaarhelft te kunnen evenaren.

In Parijs zakte Renault 2,7 procent. De leiding van de Japanse automaker Nissan onderzoekt volgens mediaberichten of een einde kan worden gemaakt aan de jarenlange samenwerking met zijn Franse partner. De slechte verhoudingen tussen de Japanners en de Fransen kwam aan het licht in de nasleep van de val van automagnaat Carlos Ghosn.

Koersen

Thyssenkrupp won 0,1 procent in Frankfurt. Het Duitse industrieconcern overweegt volgens het tijdschrift Der Spiegel zijn staaltak met branchegenoot Salzgitter (plus 0,8 procent) te laten fuseren.

De euro was 1,1123 dollar waard tegen 1,1115 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 59,01 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 64,94 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Aandeel Onward wint op Damrak na melding succes bij dwarslaesie

AMSTERDAM (ANP) - Het Eindhovense medisch-technologisch bedrijf Onward Medical is woensdagochtend op de aandelenbeurs in Brussel omhoog geschoten. Het bedrijf werkt aan technologie die mensen met een dwarslaesie weer moet helpen bewegen en meldde een succes. De algehele stemming op de beurs was voorzichtig positief.

28 minuten geleden
Warme septemberdagen zitten najaarsverkoop H&M dwars

STOCKHOLM (ANP) - Modewinkelconcern H&M heeft last van het warme septemberweer in grote delen van Europa. Door de vaak zomerse temperaturen kopen klanten minder kleding uit de najaarscollectie, wat heeft bijgedragen aan een daling van de verkoopcijfers.

54 minuten geleden
Aandacht voor NN en Onward Medical op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN en medisch-technologisch bedrijf Onward Medical weten woensdag de aandacht op zich gericht bij het begin van de handel op de aandelenbeurs in Amsterdam. NN kreeg een tegenvaller te verwerken bij het gerechtshof Den Haag, dat oordeelde dat de verzekeraar jarenlang te veel kosten in rekening heeft gebracht bij klanten met een beleggingsverzekering. Onward Medical meldde juist een succes bij de ontwikkeling van zijn technologie om mensen met een dwarslaesie te helpen.

1 uur geleden
Hornbach ziet vraag naar klusspullen aantrekken na nat voorjaar

NIEUWEGEIN (ANP) - Hornbach zag de vraag naar zijn klus- en tuinproducten in het afgelopen kwartaal aantrekken. De Duitse doe-het-zelfketen zag de verkoop eerder nog teruglopen door het koude en natte voorjaar. Maar het weer werd daarna beter, wat volgens Hornbach uiteindelijk voor een inhaalslag heeft gezorgd. Wel houdt het bedrijf voor de rest van het jaar rekening met verslechterde economische vooruitzichten binnen Europa.

1 uur geleden
Bloomberg: oprichter wankel vastgoedconcern Evergrande zit vast

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Oprichter Hui Ka Yan van het financieel wankele Chinese vastgoedconcern Evergrande is onder politiesurveillance geplaatst, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het is niet direct duidelijk waarom Hui onder deze vorm van huisarrest is geplaatst. De voormalige voorzitter van Evergrande zou de plek waar hij vastzit niet mogen verlaten en niet mogen praten of contact leggen met anderen zonder toestemming.

2 uur geleden
McKinsey schikt voor 230 miljoen dollar om opiatencrisis VS

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Adviesbureau McKinsey heeft een schikking getroffen ter waarde van 230 miljoen dollar (ongeveer 218 miljoen euro) met honderden lokale overheden en schooldistricten in de Verenigde Staten. Het bureau adviseerde farmaceutische bedrijven die mede verantwoordelijk worden gehouden voor de enorme hoeveelheid Amerikanen die verslaafd zijn geraakt aan opiaten.

3 uur geleden
Meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk, helft heeft nu baan

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vluchtelingen uit Oekraïne dat in Nederland een betaalde baan heeft gevonden is opnieuw toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) had de helft van hen, in de leeftijd van 15 tot 65 jaar, op 1 mei werk. Een half jaar eerder was dat nog 44 procent.

8 uur geleden