Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX blijft steken rond vorige slotstand

AEX blijft steken rond vorige slotstand

AMSTERDAM (ANP) - De AEX is dinsdag met een minieme winst de handel uitgegaan. Elders in Europa werden juist aanzienlijke verliezen geleden. De opleving van het coronavirus drukt de stemming en een van de onderzoekersprogramma's naar een coronavaccin kreeg een tegenvaller te verwerken. Op het Damrak ging de toeleverancier aan apotheken Fagron onderuit na een kwartaalbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot een fractie hoger op 572,47 punten. De MidKap zakte 0,8 procent tot 848,04 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gaven tot 0,9 procent prijs.

Van de hoofdfondsen waren financieel dienstverleners de grootste verliezers. De banken ING en ABN AMRO en verzekeraar Aegon eindigden onderaan met minnen tot 6,6 procent. Unibail-Rodamco-Westfield ging aan kop met een plus van bijna 3 procent. Het winkelvastgoedfonds heeft een kantoorgebouw in de regio Parijs voor 620 miljoen euro verkocht aan een groep Franse institutionele investeerders. Zwaargewicht ASML ging daags voor de kwartaalresultaten van de chipmachinemaker 2,5 procent vooruit.

MidKap

Fagron verloor 4,9 procent in de MidKap. Het bedrijf wist de kwartaalomzet op te voeren, met name in Latijns-Amerika en Noord-Amerika. KBC Securities verlaagde het advies voor het aandeel. Volgens analisten van de Belgische bank vielen de resultaten van Fagron in Europa tegen, terwijl het aandeel de afgelopen maanden flink is gestegen.

Op de lokale markt zakte Fastned 8,4 procent. Het snellaadbedrijf voelt zich in zijn groei geremd doordat veel Nederlanders met elektrische auto's de laatste tijd vanuit huis werken. Desondanks stegen de opbrengsten gerelateerd aan het opladen van elektrische auto's afgelopen kwartaal en nam het klantenbestand toe.

Air France-KLM

Onder andere luchtvaartbedrijven verloren fors, nu de tweede golf van de corona-uitbraak in veel Europese landen het herstel van de reisbranche dwarszit. Air France-KLM zakte 4,3 procent en Lufthansa en British Airways-moeder IAG verloren tot 4,1 procent. Airbus daalde 3,5 procent nadat luchtvaartmaatschappij Delta had bekendgemaakt dat een flink aantal orders bij de Europese vliegtuigfabrikant zijn uitgesteld.

De euro was 1,1744 dollar waard, tegen 1,1808 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,4 procent meer op 40,38 dollar. Brentolie steeg 1,9 procent in prijs tot 42,51 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Voormalig Audi-baas krijgt mogelijk voorwaardelijke celstraf

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De voormalige topman van Audi, Rupert Stadler, krijgt mogelijk een voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel in grootschalig gesjoemel met dieselauto's van het merk. Dan moet hij wel schuld bekennen, maakte de rechtbank van München bekend.

21 minuten geleden
Veel mis met veiligheid afhandelaars op Schiphol, ziet inspectie

DEN HAAG (ANP) - Bij het werk van grondpersoneel op Schiphol is nog veel mis met de veiligheid. Regels die het werk rond gelande vliegtuigen veiliger moeten maken, werden vorig jaar vaak niet nageleefd. Ook meldden betrokkenen lang niet alle risicovolle situaties bij een bureau dat deze voorvallen analyseert, terwijl dit wel verplicht is.

42 minuten geleden
ILT: meer waarschuwingen en boetes over nachtvluchten Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vorig jaar meer boetes en waarschuwingen uitgedeeld aan luchtvaartmaatschappijen omdat zij zonder geldige reden nachtvluchten hebben uitgevoerd op Schiphol. Volgens een rapport van de ILT werden vorig jaar vijfhonderd overtredingen van de regels rond zogenoemde nachtslots geconstateerd. Dat waren er 37 een jaar eerder.

1 uur geleden
AFM: niet alle fondsen duidelijk over gevolgen pensioenverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Een aantal pensioenfondsen heeft vorig jaar onvolledige informatie gegeven over de gevolgen van de verhoging van de pensioenen die ze doorvoerden. Ze belichtten daarbij vooral de voordelen van de indexatie en waren minder duidelijk over de nadelen, concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na onderzoek.

1 uur geleden
Licht verlies op Amsterdamse beurs, Prosus grootste winnaar

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met een klein verlies gesloten, waarbij beleggers richting zoeken nu het onduidelijk is welke kant het rentebeleid van centrale banken opgaat. Techinvesteerder Prosus was van de AEX-bedrijven de grootste winnaar. Betalingsverwerker Adyen en chipmachinefabrikant ASML stonden juist onderaan in de hoofdgraadmeter.

2 uur geleden
Gemeenten: goed dat er eindelijk statiegeld op blik komt

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is blij dat er eindelijk per 1 april statiegeld op blikjes bier, frisdrank en andere dranken wordt ingevoerd. Volgens een woordvoerder van de VNG is daar de afgelopen jaren stevig voor gelobbyd omdat een groot deel van het zwerfafval op straat en in de natuur uit blikjes bestaat.

3 uur geleden
Eneco moet mogelijk 50.000 klanten met zonnepanelen compenseren

ROTTERDAM (ANP) - Eneco moet mogelijk 50.000 klanten met zonnepanelen compenseren omdat het energiebedrijf hen maandenlang een te lage vergoeding bood voor het terugleveren van overtollige opgewekte stroom. Eneco zette de zogeheten terugleververgoeding per 5 september vorig jaar op 0,09 euro per kilowattuur, maar verzuimde daarover alle klanten goed te informeren.

3 uur geleden