Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AEX blijft steken rond vorige slotstand

AEX blijft steken rond vorige slotstand

AMSTERDAM (ANP) - De AEX is dinsdag met een minieme winst de handel uitgegaan. Elders in Europa werden juist aanzienlijke verliezen geleden. De opleving van het coronavirus drukt de stemming en een van de onderzoekersprogramma's naar een coronavaccin kreeg een tegenvaller te verwerken. Op het Damrak ging de toeleverancier aan apotheken Fagron onderuit na een kwartaalbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot een fractie hoger op 572,47 punten. De MidKap zakte 0,8 procent tot 848,04 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen gaven tot 0,9 procent prijs.

Van de hoofdfondsen waren financieel dienstverleners de grootste verliezers. De banken ING en ABN AMRO en verzekeraar Aegon eindigden onderaan met minnen tot 6,6 procent. Unibail-Rodamco-Westfield ging aan kop met een plus van bijna 3 procent. Het winkelvastgoedfonds heeft een kantoorgebouw in de regio Parijs voor 620 miljoen euro verkocht aan een groep Franse institutionele investeerders. Zwaargewicht ASML ging daags voor de kwartaalresultaten van de chipmachinemaker 2,5 procent vooruit.

MidKap

Fagron verloor 4,9 procent in de MidKap. Het bedrijf wist de kwartaalomzet op te voeren, met name in Latijns-Amerika en Noord-Amerika. KBC Securities verlaagde het advies voor het aandeel. Volgens analisten van de Belgische bank vielen de resultaten van Fagron in Europa tegen, terwijl het aandeel de afgelopen maanden flink is gestegen.

Op de lokale markt zakte Fastned 8,4 procent. Het snellaadbedrijf voelt zich in zijn groei geremd doordat veel Nederlanders met elektrische auto's de laatste tijd vanuit huis werken. Desondanks stegen de opbrengsten gerelateerd aan het opladen van elektrische auto's afgelopen kwartaal en nam het klantenbestand toe.

Air France-KLM

Onder andere luchtvaartbedrijven verloren fors, nu de tweede golf van de corona-uitbraak in veel Europese landen het herstel van de reisbranche dwarszit. Air France-KLM zakte 4,3 procent en Lufthansa en British Airways-moeder IAG verloren tot 4,1 procent. Airbus daalde 3,5 procent nadat luchtvaartmaatschappij Delta had bekendgemaakt dat een flink aantal orders bij de Europese vliegtuigfabrikant zijn uitgesteld.

De euro was 1,1744 dollar waard, tegen 1,1808 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,4 procent meer op 40,38 dollar. Brentolie steeg 1,9 procent in prijs tot 42,51 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Egypte nog altijd populaire reisbestemming, ondanks oorlog Israël

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse reisbranche ervaart nog steeds een hoge vraag naar reizen richting Egypte, ondanks het conflict in buurland Israël. "Ook voor de komende meivakantie is er goed geboekt", meldt reiskoepel ANVR, die constateert dat reizigers zich goed laten voorlichten over bijvoorbeeld de afstanden ten opzichte van Israël. Jordanië, dat in het westen aan Israël grenst, lijkt daarentegen minder in trek bij toeristen.

14 minuten geleden
Dierenclub: veel meer EU-subsidies naar vlees- en zuivelreclame

AMSTERDAM (ANP) - De Europese Unie heeft vorig jaar 46 miljoen euro subsidie verstrekt voor reclamecampagnes voor vlees en zuivel, meldt dierenrechtenorganisatie Dier&Recht na onderzoek.

43 minuten geleden
ASML onderuit in lagere AEX na tegenvallende bestellingen

AMSTERDAM (ANP) - ASML ging woensdag met bijna 5 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De chipmachinemaker zag de omzet en de winst in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van de sterke resultaten in het laatste kwartaal van 2023. Ook kreeg het bedrijf veel minder nieuwe orders binnen dan een kwartaal eerder. In de eerste drie maanden van dit jaar bestelden klanten voor 3,6 miljard euro aan nieuwe machines. In het vierde kwartaal van 2023 was dat nog 9,2 miljard euro.

2 uur geleden
App Telegram rekent binnen een jaar op miljard gebruikers

DUBAI (ANP/RTR) - Het aantal gebruikers van berichtendienst Telegram passeert de komende twaalf maanden waarschijnlijk de 1 miljard, verwacht oprichter Pavel Durov. Na de grootschalige aanval van Rusland op Oekraïne in 2022 is de app hard gegroeid.

2 uur geleden
Aandacht voor resultaten ASML en Just Eat Takeaway op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van chipmachinemaker ASML en Thuisbezorgd-moeder Just Eat Takeaway. ASML zag de omzet en de winst in het eerste kwartaal dalen ten opzichte van de sterke resultaten in het laatste kwartaal van 2023. Ook kreeg het bedrijf veel minder nieuwe orders binnen dan een kwartaal eerder. ASML merkt dat de chipindustrie in een dip zit en verwacht dat de sector volgend jaar herstelt. Het bedrijf handhaafde wel de omzetverwachting voor het hele jaar.

2 uur geleden
Minder bestellingen bij moeder Thuisbezorgd.nl

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Het aantal orders zakte met 6 procent tot ruim 214 miljoen.

3 uur geleden
Minder bestellingen voor chipmachinemaker ASML

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinemaker ASML heeft in het eerste kwartaal minder nieuwe bestellingen binnengehaald dan kenners hadden verwacht. Het bedrijf uit Veldhoven merkt dat de chipindustrie in een dip zit en verwacht dat de sector volgend jaar herstelt.

3 uur geleden