Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aegon koploper in AEX na update, Alfen onderuit na cijfers

Aegon koploper in AEX na update, Alfen onderuit na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was woensdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die een klein verlies liet zien. De verzekeraar, die geen losse kwartaalresultaten meer geeft, liet in een handelsbericht weten het jaar goed te zijn begonnen. Volgens topman Lard Friese kende Aegon in het eerste kwartaal een sterke commerciële groei en boekt het bedrijf vooruitgang met de strategische en financiële doelstellingen. Ook de verkoop van de Nederlandse activiteiten van Aegon aan branchegenoot ASR ligt op schema en zal in de tweede jaarhelft worden afgerond. Het aandeel Aegon won ruim 2 procent.

De kwartaalcijfers van Alfen (min 8 procent) vielen duidelijk niet in de smaak bij beleggers. De maker van laadpalen en opslagsystemen boekte afgelopen kwartaal flink meer omzet. De winstmarge stond echter onder druk en de vraag naar oplaadsystemen voor elektrische auto's daalde. Alfen waarschuwde ook dat de jaaromzet waarschijnlijk aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte van 540 miljoen tot 600 miljoen euro zal uitkomen.

Beleggers kijken daarnaast uit naar een nieuwe raming van de inflatie in de eurozone. Eerder werd bekendgemaakt dat de consumentenprijzen in het eurogebied vorige maand met 7 procent zijn gestegen. Ook de moeizame onderhandelingen over de verhoging van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid blijven boven de markten hangen. Democraten en Republikeinen hebben daarover nog altijd geen akkoord bereikt.

AEX en MidKap

De AEX noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent lager op 755,50 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 933,57 punten, mede door het koersverlies van Alfen. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent. Frankfurt won 0,2 procent.

Naast Aegon stond techinvesteerder Prosus in de kopgroep van de AEX, met een plus van 1 procent. Chipbedrijf ASMI noteerde ex dividend en verloor 1,3 procent.

Siemens en de euro

In Frankfurt steeg Siemens 1,8 procent. Het Duitse industrieconcern verhoogde opnieuw zijn jaarverwachting dankzij een sterke ordergroei in het afgelopen kwartaal. De Duitse bank Commerzbank zakte dik 3 procent na tegenvallende resultaten. Ook beursbedrijf Euronext (min 3,5 procent) kwam met cijfers. De eigenaar van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs en Milaan zag de inkomsten en de nettowinst dalen in het afgelopen kwartaal.

De euro was 1,0855 dollar waard, tegen 1,0864 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent in prijs tot 70,31 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 74,43 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

7 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

8 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

9 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

11 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

12 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

12 uur geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

13 uur geleden