Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aegon en ING aan kop in AEX, ook blik op Shell

Aegon en ING aan kop in AEX, ook blik op Shell

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar Aegon en bank ING waren dinsdag de grootste stijgers in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. Ook Shell staat in de schijnwerpers vanwege de aandeelhoudersvergadering van het olie- en gasconcern die aan het begin werd verstoord door klimaatactivisten. Beleggers namen verder weinig risico's door het aanhoudende politieke gesteggel over het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid.

De onderhandelingen tussen president Joe Biden en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Kevin McCarthy over een verhoging van het plafond leverden maandag nog geen deal op. Biden en McCarthy spraken wel van productieve gesprekken, die deze week worden voortgezet. Bij het uitblijven van een akkoord zouden de Verenigde Staten rond 1 juni zonder geld zitten, wat wereldwijd tot grote financiƫle onrust zou leiden.

De AEX noteerde rond het middaguur 0,1 procent lager op 767,06 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 943,83 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,9 procent. Londen klom 0,2 procent.

Vergadering Shell

Aegon dikte 1,7 procent aan en ING won 1,1 procent. Techinvesteerder Prosus was de grootste daler in de AEX met een min van 1,6 procent.

Shell klom 0,3 procent. De vergadering in Londen werd ontregeld door activisten van Extinction Rebellion. Er werden actievoerders weggevoerd door beveiligers. Ook kan Shell kritische vragen verwachten over zijn klimaatbeleid van investeerders. Een aantal grote beleggers heeft aangekondigd zich te scharen achter een aandeelhoudersvoorstel van Follow This, dat het concern oproept de CO2-uitstoot sneller terug te dringen.

Puntenmindering Juventus, euro- en oliekoers

Het Italiaanse investeringsbedrijf Exor zakte 0,9 procent in Amsterdam en Juventus verloor 0,5 procent in Milaan. Juventus heeft van de Italiaanse voetbalbond tien strafpunten gekregen voor fraude met de boekhouding. Ondanks dat de straf lager uitvalt dan de eerdere aftrek van vijftien punten, is een plaats in de lucratieve Champions League voor de Italiaanse voetbalclub weer een stuk verder weg. Exor is eigenaar van Juventus.

De euro was 1,0795 dollar waard, tegen 1,0819 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent tot 72,01 dollar. Ook Brentolie werd 0,1 procent goedkoper, op 75,94 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

1 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

3 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

21 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

21 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

23 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

1 dag geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

1 dag geleden