Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adyen opnieuw grootste daler in licht lagere AEX-index

Adyen opnieuw grootste daler in licht lagere AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag licht lager gesloten. Betalingsdienstverlener Adyen was, net als een dag eerder, opnieuw de grootste daler. De beurzen elders in Europa lieten wisselende uitslagen zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt. Donderdag kwamen al gegevens naar buiten die wijzen op verdere verbetering van de arbeidsmarkt in 's werelds grootste economie.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,3 procent lager op 717,08 punten. De MidKap verloor 0,4 procent tot 1070,74 punten. Parijs en Londen leverden tot 0,6 procent in. De beurs in Frankfurt klom 0,3 procent.

Adyen, dat donderdag zijn jaarvergadering hield, bungelde onderaan de hoofdindex met een min van 3,2 procent. Op woensdag daalde het aandeel al dik 2 procent. Prosus verloor 1,1 procent. De techinvesteerder neemt technologieplatform Stack Overflow over voor een bedrag van ongeveer 1,8 miljard dollar. Daarmee voegt het bedrijf nog een onlineleerplatform toe aan zijn toch al groeiende portfolio. Supermarktconcern Ahold Delhaize was de sterkste stijger met een winst van 1,5 procent.

IMCD

IMCD steeg 0,5 procent na een kleine overname in China. De chemicaliëndistributeur koopt zijn Chinese branchegenoot Shanghai Yuanhe Chemicals. Met de overname verbetert IMCD naar eigen zeggen zijn portefeuille in het land en zet het bedrijf een strategische stap in de Chinese coatingsmarkt.

Hunter Douglas won 0,6 procent. Ralph Sonnenberg heeft het overnamebod op de luxaflexmaker gestand gedaan. De oprichter en grootaandeelhouder verhoogde afgelopen maand zijn overnamebod en bezit inmiddels ruim 93 procent van alle aandelen Hunter Douglas. De Amerikaanse oliedienstverlener Core Laboratories, die een notering heeft in Amsterdam, was een opvallende stijger met een koerswinst van bijna 18 procent.

Rémy Cointreau

In Parijs raakte Rémy Cointreau bijna 3 procent kwijt. De Franse drankengroep kwam met jaarcijfers en kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. Saint-Gobain klom 4 procent. De Franse glasproducent verwacht in de eerste helft van het jaar een recordresultaat te behalen.

De euro was 1,2120 dollar waard, tegen 1,2214 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 68,49 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 70,75 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Griekenland eindelijk van financieel strafbankje

ATHENE/BRUSSEL (ANP) - Griekenland is na twaalf jaar eindelijk af van het strenge toezicht van de eurozone op zijn financiën. Het is volgens de eurolanden voldoende opgekrabbeld van de financiële crisis om weer zelf over de schatkist te waken.

3 uur geleden
Oliebedrijf Occidental hoger op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Oliebedrijf Occidental Petroleum is vrijdag bijna 10 procent meer waard geworden op een negatief gestemd Wall Street. Dat gebeurde nadat investeerder Berkshire Hathaway van 'superbelegger' Warren Buffett toestemming had gekregen van Amerikaanse toezichthouders om maximaal de helft van de aandelen in Occidental te kopen. Berkshire Hathaway investeert al enkele jaren in het oliebedrijf en heeft nu ruim een vijfde van het bedrijf in handen.

9 uur geleden
Reuters: Musk wil concurrent start-up hersenimplantaten overnemen

SAN FRANCISCO (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft een concurrent van zijn eigen start-up Neuralink benaderd om die over te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Synchron houdt zich net als Neuralink bezig met hersenimplantaten waarmee mensen computers kunnen aansturen. Dat bedrijf zou echter dichter bij een goedkeuring van de Amerikaanse medische toezichthouder FDA zijn om zijn producten echt bij patiëntern te kunnen laten implanteren.

10 uur geleden
Veel vraag naar Lamborghini's, nu bestelde bolide komt begin 2024

SANT'AGATA BOLOGNESE (ANP/BLOOMBERG) - Sportwagenmerk Lamborghini is zo populair dat de hele productiecapaciteit voor volgend jaar al besteld is. Dat betekent dat iemand die nu bijvoorbeeld een sportwagen van het type Aventador of Huracán of een Urus-SUV bestelt, die bolide pas op zijn vroegst begin 2024 krijgt.

12 uur geleden
Gazprom stopt gastoevoer Nord Stream opnieuw vanwege onderhoud

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - Gazprom legt eind deze maand de gastoevoer via de Nord Stream-pijplijn opnieuw voor drie dagen stil. Het Russische staatsgasbedrijf geeft onderhoud van de pijplijn als reden aan. De sluiting staat van 31 augustus tot en met 2 september gepland. De stap zal opnieuw tot zorgen leiden of Gazprom na het onderhoud weer gas gaat leveren.

12 uur geleden
Forse stijging moederbedrijf Thuisbezorgd helpt AEX niet aan plus

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index is vrijdag met een verliesbeurt de week uitgegaan. Alle aandacht op het Damrak ging uit naar maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, dat na de verkoop van zijn belang in de Braziliaanse branchegenoot iFood ruim een kwart aan waarde won. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl ontvangt tot 1,8 miljard euro van techinvesteerder Prosus. Dat bedrijf, dat 1,3 procent daalde, had de rest van iFood al in handen en wordt dus de enige eigenaar.

13 uur geleden
Brancheorganisaties goede doelen teleurgesteld over stap ING

AMSTERDAM (ANP) - Brancheorganisaties voor goede doelen zijn "zeer teleurgesteld" over de aankondiging van ING om tot het einde van dit jaar geen stichtingen en verenigingen meer te accepteren die een rekening willen openen. De Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) benadrukt de belangrijke rol die goede doelen hebben en roept ING dan ook op "zo spoedig mogelijk op dit besluit terug te komen".

14 uur geleden