Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adyen opnieuw grootste daler in licht lagere AEX-index

Adyen opnieuw grootste daler in licht lagere AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is donderdag licht lager gesloten. Betalingsdienstverlener Adyen was, net als een dag eerder, opnieuw de grootste daler. De beurzen elders in Europa lieten wisselende uitslagen zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt. Donderdag kwamen al gegevens naar buiten die wijzen op verdere verbetering van de arbeidsmarkt in 's werelds grootste economie.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,3 procent lager op 717,08 punten. De MidKap verloor 0,4 procent tot 1070,74 punten. Parijs en Londen leverden tot 0,6 procent in. De beurs in Frankfurt klom 0,3 procent.

Adyen, dat donderdag zijn jaarvergadering hield, bungelde onderaan de hoofdindex met een min van 3,2 procent. Op woensdag daalde het aandeel al dik 2 procent. Prosus verloor 1,1 procent. De techinvesteerder neemt technologieplatform Stack Overflow over voor een bedrag van ongeveer 1,8 miljard dollar. Daarmee voegt het bedrijf nog een onlineleerplatform toe aan zijn toch al groeiende portfolio. Supermarktconcern Ahold Delhaize was de sterkste stijger met een winst van 1,5 procent.

IMCD

IMCD steeg 0,5 procent na een kleine overname in China. De chemicaliëndistributeur koopt zijn Chinese branchegenoot Shanghai Yuanhe Chemicals. Met de overname verbetert IMCD naar eigen zeggen zijn portefeuille in het land en zet het bedrijf een strategische stap in de Chinese coatingsmarkt.

Hunter Douglas won 0,6 procent. Ralph Sonnenberg heeft het overnamebod op de luxaflexmaker gestand gedaan. De oprichter en grootaandeelhouder verhoogde afgelopen maand zijn overnamebod en bezit inmiddels ruim 93 procent van alle aandelen Hunter Douglas. De Amerikaanse oliedienstverlener Core Laboratories, die een notering heeft in Amsterdam, was een opvallende stijger met een koerswinst van bijna 18 procent.

Rémy Cointreau

In Parijs raakte Rémy Cointreau bijna 3 procent kwijt. De Franse drankengroep kwam met jaarcijfers en kondigde een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. Saint-Gobain klom 4 procent. De Franse glasproducent verwacht in de eerste helft van het jaar een recordresultaat te behalen.

De euro was 1,2120 dollar waard, tegen 1,2214 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,5 procent tot 68,49 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 70,75 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

30 minuten geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

2 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

3 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

4 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

5 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

6 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

7 uur geleden