Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocatenneef Ridouan Taghi blijft voorlopig in de cel

Advocatenneef Ridouan Taghi blijft voorlopig in de cel

AMSTERDAM (ANP) - Youssef T., advocaat en neef van Ridouan Taghi, blijft de komende maanden in voorarrest. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald, aan het slot van de eerste inleidende openbare zitting in de strafzaak tegen hem. De 38-jarige T. heeft volgens het OM zijn positie als advocaat misbruikt door als boodschapper te fungeren tussen Taghi en diens criminele aanhang.

Taghi is hoofdverdachte in het omvangrijke liquidatieproces Marengo en zit sinds zijn arrestatie in december 2019 in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught. Zijn neef Youssef zou hem tijdens talrijke bezoeken daar hebben geholpen bij het bedenken van plannen voor een gewelddadige uitbraak. Ook zou hij hebben gefungeerd als 'middle man' om de grootschalige drugshandel van Taghi gaande te houden en witwaspraktijken te kunnen voortzetten. Hij werd op 8 oktober in de EBI gearresteerd, tijdens een bezoek aan Ridouan.

De advocaten van T. hadden om al dan niet voorwaardelijke vrijlating gevraagd, onder meer omdat kort na zijn aanhouding zijn jongste kind is geboren. Het OM had zich tegen vrijlating verzet. De rechtbank besliste dat er momenteel nog voldoende ernstige bezwaren tegen T. zijn om hem voorlopig vast te houden. Er zitten berichten in het dossier waaruit zijn bemoeienis blijkt, constateerde de rechter, en dat hij weet waarover wordt gesproken. Het onderzoek is nog in volle gang.

Alle onderzoekswensen van T.'s raadslieden zijn door de rechtbank afgewezen. De advocaten willen in kaart brengen of er nog andere "doorgeefluiken" zijn geweest dan T. De rechtbank vindt dat een tot dusver "onvoldoende onderbouwd scenario". T. zelf heeft er niets over verklaard. Volgens het OM maakt het voor de verdenking tegen T. niet uit of er andere lijnen zijn geweest tussen Ridouan Taghi en zijn entourage buiten de gevangenis.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Twee aanhoudingen na grote vechtpartij Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft vrijdagavond twee mannen aangehouden nadat er op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost, waar een kermis was, een grote vechtpartij was uitgebroken. Een van de vechtende mensen gooide tijdens het wegrennen voor de toegesnelde agenten een vuurwapen weg, dat hierbij afging. De politie vraagt zich af of iemand door dit schot gewond is geraakt, zo wordt zaterdag gemeld.

1 uur geleden
Ongeveer 220 teams lopen mee in Roparun voor goede doel

ROTTERDAM (ANP) - Ongeveer 220 teams zullen volgende week zaterdag starten met de Roparun, een estafetteloop voor het goede doel. Volgens de organisatie wordt geld opgehaald "om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken".

1 uur geleden
Man (37) omgekomen bij steekpartij in Almere

ALMERE (ANP) - Een 37-jarige man is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen door een steekpartij in een woning aan de Klokkeluiderstraat in Almere, meldt de politie. Het gaat om een inwoner van de stad. Een 33-jarige man, eveneens een inwoner van Almere, is opgepakt op verdenking van betrokkenheid.

5 uur geleden
Marechaussee zag vorig jaar meer identiteitsfraude dan in 2020

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar 1465 valse reis-, verblijfs- en identiteitsdocumenten aan de Nederlandse grenzen onderschept, wat bijna 10 procent meer is dan in 2020. Ondanks dat mensen minder reisden zijn de cijfers "vrijwel weer gelijk aan de jaren voor de coronapandemie", bevestigt de marechaussee zaterdag na berichtgeving van De Telegraaf. Ook in aanmeldcentra voor asielzoekers is meer fraude geconstateerd.

5 uur geleden
Schiphol: druk maar behapbaar, kom ook niet te vroeg

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is het ook zaterdagmorgen druk, maar de drukte lijkt vooralsnog behapbaar. Dat zegt een woordvoerder van de luchthaven desgevraagd. Door de problemen van de laatste tijd komen reizigers wel steeds vroeger naar Schiphol toe, merkt de luchthaven. Daardoor kan het zijn dan reizigers nog eens extra moeten wachten omdat balies van maatschappijen nog niet open zijn.

6 uur geleden
Woning beschoten in Poortugaal

POORTUGAAL (ANP) - Een woning aan de Sleedoorn in het Zuid-Hollandse Poortugaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.40 uur meerdere malen beschoten. Volgens de politie is de 37-jarige bewoonster, die op dat moment lag te slapen, niet gewond geraakt.

11 uur geleden
Zelenski snapt Nederlandse twijfel over EU-kandidatuur niet goed

DEN HAAG (ANP) - Volodimir Zelenski heeft er weinig begrip voor dat de Nederlandse politiek terughoudend is over een Oekraïens lidmaatschap van de Europese Unie. In een interview met Nieuwsuur zei de Oekraïense president dat hij vindt dat er onder de bevolking genoeg steun voor is. Hij vindt dat de kandidatuur een belangrijk signaal zou afgeven dat de EU Oekraïne steunt. "Het volk steunt ons."

17 uur geleden