Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaten prins Andrew 'in crisisberaad' na jurybeslissing

Advocaten prins Andrew 'in crisisberaad' na jurybeslissing

NEW YORK (ANP) - De advocaten van de Britse prins Andrew houden naar verluidt crisisberaad nadat Ghislaine Maxwell woensdag schuldig is bevonden in het misbruikproces tegen haar. De jury achtte donderdag bewezen dat Maxwell tussen 1994 en 2004 meisjes ronselde voor haar ex-vriend en zedendelinquent Jeffrey Epstein, die ook met Andrew bevriend was.

Experts stellen volgens MailOnline dat de uitspraak "geen goed nieuws" is voor de tweede zoon van koningin Elizabeth en dat het de koninklijke familie wel eens in diskrediet zou kunnen brengen. Ook stellen ze dat de beslissing van de jury tegen hem kan werken in de zaak die is aangespannen door Virginia Giuffre. Zij zou geronseld zijn door Epstein en claimt dat Andrew haar meermaals heeft misbruikt in 2001, toen ze 17 jaar was. Volgens de experts verkleint het zijn kansen en heeft zijn reputatie verdere schade opgelopen.

Prins Andrew spreekt alle beschuldigingen tegen. Woensdag kwamen hij en zijn advocaten al met een nieuw plan om onder de rechtszaak uit te komen. Volgens de advocaten van Andrew woont Giuffre feitelijk niet in de Verenigde Staten, maar in Australië. Daardoor zou haar aanklacht niet rechtsgeldig zijn.

Juridische strategie

Giuffre heeft zelf aangegeven dat ze een inwoner is van de Amerikaanse staat Colorado. Een van haar advocaten reageerde gefrustreerd op de nieuwe juridische strategie van de prins. Die wordt omschreven als de "zoveelste vermoeiende poging" om het proces te torpederen.

Eerder stelden de advocaten van Andrew ook al dat Giuffre 17 was op het moment van het vermeende misbruik, en dat dat in New York de leeftijd is waarop iemand seksueel meerderjarig is. Om die reden moet ze volgens de advocaten nog maar met bewijzen komen dat ze gedwongen werd om tegen haar wil seks te hebben met de prins.

Meer uit Buitenland

Erdogan roept op tot eenheid, haalt uit naar Kilicdaroglu

ANKARA (ANP) - De herkozen Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Turken opgeroepen "in eenheid en solidariteit" samen te komen. Dat deed hij in de nacht van zondag op maandag tijdens een speech voor duizenden aanhangers in Ankara. "Dit vragen we met heel ons hart", voegde Erdogan aan zijn oproep toe.

4 uur geleden
Spaanse sociaaldemocraten verliezen in regionale verkiezingen

MADRID (ANP/AFP/DPA) - De sociaaldemocraten (PSOE) van premier Pedro Sánchez hebben flink verloren in de regionale en gemeenteraadsverkiezingen die zondag in Spanje werden gehouden. Met ongeveer 90 procent van de stemmen geteld gaat de voorkeur van meer dan de helft van het electoraat naar de grootste oppositiepartij, de rechtse Volkspartij van Alberto Núñez Feijóo.

5 uur geleden
Wereldleiders feliciteren Turkse president Erdogan met verkiezing

ISTANBUL (ANP) - Nu de Turkse kiesraad officieel bevestigd heeft dat Recep Tayyip Erdogan opnieuw gekozen is tot president van zijn land, stromen uit de hele wereld de felicitaties binnen. Onder hen was de Franse president Emmanuel Macron, die erop wees dat Frankrijk en Turkije voor gigantische uitdagingen staan die ze samen moeten aangaan. Macron noemde onder meer de terugkeer van vrede op het Europese continent.

6 uur geleden
Erdogan wint de Turkse presidentsverkiezing

ANKARA (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen gewonnen. Volgens de Hoge Kiesraad kreeg de zittende president met nagenoeg alle stemmen geteld 52,14 procent van het electoraat achter zich, tegen 47,86 procent voor zijn tegenstrever Kemal Kilicdaroglu.

7 uur geleden
Poetin feliciteert Erdogan en roemt zijn buitenlandbeleid

MOSKOU (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft Tayyip Erdogan alvast gefeliciteerd met zijn overwinning zondag in de Turkse presidentsverkiezingen. Volgens Poetin is Erdogans winst het bewijs dat het Turkse volk zijn "onbaatzuchtige werk" en "onafhankelijke buitenlandbeleid" waardeert. En: "We stellen uw persoonlijke bijdrage aan de versterking van vriendschappelijke Russisch-Turkse betrekkingen en voor beide partijen gunstige samenwerking op verschillende gebieden zeer op prijs."

7 uur geleden
Islamitische leiders feliciteren Erdogan als eersten met winst

DOHA (ANP) - De emir van Qatar heeft als eerste staatshoofd de Turkse president Erdogan gefeliciteerd met zijn verkiezingswinst, hoewel die nog niet officieel is. "Ik wens je succes in je nieuwe ambtstermijn", schrijft sjeik Tamim bin Hamad al-Thani op Twitter. Niet lang daarna volgden felicitaties van de Taliban in Afghanistan en de Iraanse president Ebrahim Raisi.

8 uur geleden
Erdogan claimt overwinning in Turkse presidentsverkiezingen

ISTANBUL (ANP/RTR) - Recep Tayyip Erdogan heeft de overwinning geclaimd in de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen. De zittend president dankte de kiezers die "ons de verantwoordelijkheid hebben gegeven om de komende vijf jaar te regeren".

9 uur geleden