Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

Advocaten in Trumps strafzaak rond geheime documenten stappen op

WASHINGTON (ANP/RTR) - Twee advocaten die de Amerikaanse oud-president Donald Trump bijstonden in zijn federale strafzaak, zijn teruggetreden. Jim Trusty en John Rowley zeggen zelf te zijn opgestapt. Ze verdedigen hem ook niet meer in de zaak rond de bestorming van het Capitool, op 6 januari 2021.

"Ik wil Jim Trusty en John Rowley bedanken voor hun werk, maar ze moesten het opnemen tegen een heel oneerlijke, corrupte, kwaadaardige en "zieke" groep mensen, zoals we die nooit eerder gezien hebben", zegt Trump op zijn eigen sociale netwerk Truth Social. Hij zegt zich in de zaak, die hij "de Grootste Heksenjacht aller tijden" noemt, te laten bijstaan door advocaat Todd Blanche. Later wordt zijn advocatenteam verder uitgebreid, aldus de oud-president.

Het vertrek van de advocaten volgt enige uren nadat Trump formeel in staat van beschuldiging werd gesteld in een zaak rond geheime documenten die zijn aangetroffen op zijn landgoed Mar-a-Lago in Florida. Volgens Trump is ook zijn medewerker Walt Nauta in staat van beschuldiging gesteld. Hij zou Trump geholpen bij de verplaatsing van de dozen met geheime documenten.

Eerder stapte ook al een belangrijke advocaat van Trump op. Tim Parlatore vertrok half mei om "persoonlijke redenen". "Het heeft niets te maken met een gebrek aan vertrouwen in de zaak", benadrukte hij toen. Er lopen meerdere rechtszaken tegen de oud-president.

Meer uit Buitenland

Britse Rwanda-wet baart mensenrechtenman Raad van Europa zorgen

STRAATSBURG (ANP) - De mensenrechtenman van de Raad van Europa, die over de rechtsstaat in Europa waakt, maakt zich "ernstige zorgen" over de Britse plannen om asielzoekers naar Rwanda over te brengen. De Britse regering moet de maandag goedgekeurde Rwanda-wet niet uitvoeren, vindt mensenrechtencommissaris Michael O'Flaherty.

37 minuten geleden
Britse minister: doe alles om tragedies op Kanaal te voorkomen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse minister van Binnenlandse Zaken James Cleverly zegt dat de dood van zeker vijf mensen op het Kanaal laat zien dat er ingegrepen moest worden. Daar is de regering ook mee bezig, benadrukt hij. Een belangrijk onderdeel van het beleid is de omstreden Rwandawet, die enkele uren eerder was aangenomen.

48 minuten geleden
Doden bij pogingen migranten Engeland in bootjes te bereiken

WIMEREUX (ANP) - Bij pogingen van migranten om met een bootje via het Kanaal Engeland te bereiken, zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen, meldt de Franse nieuwssite La Voix du Nord. Bronnen bevestigen het nieuws tegenover persbureau AFP. Er is een grote zoekactie op touw gezet. Het ongeluk komt voor de Britse regering op een gevoelig moment, omdat afgelopen nacht een wet is aangenomen om de oversteken tegen te gaan.

2 uur geleden
Poolse premier noemt idee kernwapens VS te huisvesten 'ernstig'

WARSCHAU (ANP) - De Poolse premier Donald Tusk heeft aan president Andrzej Duda extra uitleg gevraagd over zijn verklaring dat Polen klaar is om kernwapens te huisvesten. "Dat is idee is erg omvangrijk en ernstig, moet ik zeggen. Ik wil alle omstandigheden te weten komen die de president ertoe hebben aangezet om die verklaring af te leggen", zei Tusk.

9 uur geleden
Parlement VK akkoord met plan deportatie asielzoekers naar Rwanda

LONDEN (ANP) - De controversiële plannen van de Britse regering om asielzoekers naar Rwanda te deporteren zijn goedgekeurd door het Britse parlement. Daar ging een marathongevecht tussen het Hogerhuis (House of Lords) en het Lagerhuis (House of Commons) aan vooraf dat dat tot diep in de nacht duurde.

9 uur geleden
Israël verwerpt 'ontoereikend' VN-rapport over UNRWA

JERUZALEM (ANP) - Israël verwerpt het maandag verschenen VN-rapport over Israëlische beschuldigingen tegen de VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA. Woordvoerder Oren Marmorstein van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de evaluatie "ontoereikend" en "een poging om het probleem te vermijden en het niet direct aan te pakken".

10 uur geleden
Leger Noord-Korea simuleert nucleaire tegenaanvallen in oefening

PYONGYANG (ANP) - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft toezicht gehouden op oefeningen waarin het leger nucleaire tegenaanvallen simuleerde, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KNCA. Met de oefeningen zou het land een "duidelijke waarschuwing aan zijn vijanden" hebben gegeven, aldus KCNA.

11 uur geleden