Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaten in Engeland en Wales gaan staken

Advocaten in Engeland en Wales gaan staken

LONDEN (ANP/DPA) - Advocaten in Engeland en Wales gaan staken om meer loon. De beroepsgroep legt vanaf maandag voor onbepaalde tijd het werk neer. De advocaten vinden onder andere het honorarium dat ze van de staat ontvangen te laag.

Het doel is om "een schijnwerper te richten op de omvang van de crisis", zei Jo Sidhu, voorzitter van de strafrechtadvocatenvereniging, tegen het Britse persbureau PA. Strafrechtadvocaten hebben eerder een tijdelijke staking gehouden en stemden nu met een overweldigende meerderheid voor een staking voor onbepaalde tijd.

De Britse regering noemde de staking eerder "onverantwoordelijk" en vroeg de Orde van Strafrechtadvocaten het plan te heroverwegen. De Orde van Strafrechtadvocaten verwierp het eerdere aanbod van de regering, dat er volgens PA toe zou leiden dat advocaten gemiddeld 7000 pond, omgerekend bijna 8100 euro per jaar meer zouden gaan verdienen. Er bestaat echter onenigheid over het feit dat de verhoogde vergoedingen alleen betaald zou worden voor nieuwe mandaten, niet voor reeds lopende zaken.

Volgens het Britse ministerie van Justitie hebben de stakingen tot dusver geleid tot vertragingen bij 6000 gerechtelijke zittingen. De staking zou het strafrechtstelsel in Engeland en Wales grotendeels tot stilstand kunnen brengen. Veel zaken zullen moeten worden uitgesteld.

Meer uit Financieel

Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

18 minuten geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

1 uur geleden
Bedrijvigheid industrie China voor eerst in 6 maanden gegroeid

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in september voor het eerst in zes maanden tijd weer gegroeid, wat erop kan duiden dat de economie van China langzaam aan het opkrabbelen is na een periode van zwakte.

2 uur geleden
Duizenden woningen zijn te bezichtigen tijdens Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Woningverkopers openen zaterdag hun deuren voor potentiële kopers tijdens de Open Huizen Dag. Daar komen waarschijnlijk tienduizenden bezoekers op af. Makelaarsorganisatie NVM kan nog niet zeggen hoeveel bezoekers deze editie worden verwacht of hoeveel huizen opengaan. Volgens huizenwebsite Funda doen meer dan 9000 woningen mee. De NVM meldt dat er nog steeds aanmeldingen kunnen binnenkomen.

7 uur geleden
Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

12 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

13 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

14 uur geleden