Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaten Djokovic menen dat tennisser in december nog corona had

Advocaten Djokovic menen dat tennisser in december nog corona had

MELBOURNE (ANP) - Tennisser Novak Djokovic heeft een 'medische vrijstelling' ontvangen om zonder vaccinatiebewijs Australië in te mogen omdat hij in december van vorig jaar nog besmet is geweest met het coronavirus. Dat beweren de advocaten van de Servische nummer 1 van de wereld.

"De datum van de eerste positieve PCR-test werd geregistreerd op 16 december 2021", zeiden ze in een aanvraag bij de federale rechtbank om de annulering van Djokovic' Australische inreisvisum te voorkomen. Maandag dient er een rechtszaak.

Opmerkelijk genoeg zou Djokovic een dag na zijn positieve PCR-test nog in het openbaar zijn verschenen. Belgrade Tennis Association plaatste op 17 december op sociale media foto's van Djokovic die prijzen uitreikte aan jonge tennissers. Zij gingen ook met hem op de foto en Djokovic droeg daarbij geen mondkapje.

Medische vrijstelling

Djokovic arriveerde eerder deze week in Melbourne en dacht over een geldige 'medische vrijstelling' te beschikken om zonder vaccinatiebewijs het land in te kunnen. De Australische autoriteiten beweerden echter dat Djokovic onvoldoende bewijs had om aan te kunnen tonen waarom hij daar recht op had.

De 34-jarige Djokovic zit momenteel vast in een hotel in Melbourne. Hij hoopt over ruim een week op te kunnen gaan voor zijn tiende Australian Open-titel.

Djokovic heeft gevraagd het hotel, waar hij verblijft tussen onder meer asielzoekers, te mogen verlaten om de training te kunnen hervatten. Volgens de advocaten is zijn verzoek afgewezen.

Renata Voracova

De Tsjechische tennisster Renata Voracova verblijft in hetzelfde hotel als Djokovic en zij omschreef de omstandigheden "als in een gevangenis". De dubbelspecialiste speelde al een toernooi in Australië en haar visum werd later ongeldig verklaard. "Het was als in een actiefilm, helemaal niet prettig. Ik snap niet waarom ze na een week naar me toe komen om te zeggen: de regels die eerder golden, gelden nu niet meer", aldus Voracova.

Djokovic testte in juni van 2020 ook positief op het coronavirus. Hij deed anderhalf jaar geleden mee aan de zogenoemde Adria Tour, een demonstratie-evenement dat op zijn initiatief in Belgrado (Servië) en Zadar (Kroatië) plaatsvond.

De beelden van dat toernooi zorgden voor verontwaardiging in en buiten de tenniswereld. Wegens versoepelde maatregelen in Servië en Kroatië zaten de tribunes vol en de spelers schudden elkaar de hand. Na afloop van de partijen vierden zij ook gezamenlijk feest.

De Australian Open begint op maandag 17 januari.

Meer uit Sport

Geen veldritten voor wielrenster Vos na operatie

DEN BOSCH (ANP) - Marianne Vos zal de komende winter niet aan de start staan bij veldritten. De 36-jarige veelvoudig wereldkampioene is in augustus geopereerd aan een liesslagader en heeft pas vijf weken later de training hervat. In overleg met haar nieuwe coach Rutger Tijssen heeft Vos besloten te werken aan een goede basis voor het wegseizoen.

10 minuten geleden
Tennissers klagen over wekelijks wisselende balsoorten

BEIJING (ANP) - Tennissers klagen over de wekelijks wisselende balsoorten op de ATP Tour. Door op ieder toernooi met andere ballen te spelen, zou de kans op blessures toenemen. Ook de nummer 1 van de wereld, Carlos Alcaraz, deed dit weekend zijn zegje.

2 uur geleden
Williams wint voor derde keer Brits Open snooker

CHELTENHAM (ANP) - Welshman Mark Williams heeft voor de derde keer het Brits Open snooker gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was in Cheltenham in de eindstrijd met 10-7 te sterk voor Mark Selby, die één keer vaker de beste van de wereld was.

2 uur geleden
Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

12 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

13 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

14 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

16 uur geleden