Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaten Andrew willen echtgenoot en psycholoog Giuffre horen

Advocaten Andrew willen echtgenoot en psycholoog Giuffre horen

LONDEN (ANP) - De advocaten van prins Andrew willen de echtgenoot van Virginia Giuffre en haar psycholoog spreken over haar beweringen over seksueel misbruik door de Brit. De zoon van koningin Elizabeth heeft gesuggereerd dat Giuffre mogelijk last heeft van "verkeerde herinneringen", zo staat te lezen in gerechtelijke documenten, meldt Sky News.

Het juridische team van Andrew heeft toestemming gevraagd om Robert Giuffre onder ede te mogen horen over de zaak. De advocaten menen dat hij waarschijnlijk informatie heeft over de "vermeende emotionele en psychologische schade" die zijn vrouw heeft opgelopen. Ook willen ze weten wat de relatie van zijn vrouw is tot Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell. Zo hopen ze duidelijkheid te krijgen over de bewering dat Giuffre een "rol had bij het rekruteren van minderjarige meisjes" voor Epsteins seksfeesten.

Volgens Andrews advocaat, Melissa Lerner, heeft Giuffre zijn vrouw in 2002 in Thailand ontmoet. Ze volgde toen een massagetraining en zou daar een of meerdere vrouwen hebben gerekruteerd voor Epstein. Die zou de reis naar Thailand ook hebben gefinancierd.

Schade

Verder is er een verzoek ingediend om psycholoog Judith Lightfoot te mogen horen. Zij zou relevante informatie hebben over het mogelijke misbruik door Epstein en Maxwell en de daaruit voortkomende emotionele en psychologische schade.

Giuffre beweert op minderjarige leeftijd meerdere keren seks te hebben gehad met Andrew. Een van die keren was volgens haar na een bezoek aan een nachtclub in maart 2001. De Brit ontkende dat in een veelbesproken interview met de BBC in 2019 en zei dat hij toen met zijn dochter prinses Beatrice uit eten was. Even vreesde de Britse koninklijke familie dat Beatrice als getuige zou worden opgeroepen door de advocaten van Giuffre. Die hebben voorlopig alleen Robert Olney, een oud-assistent van Andrew, en Shukri Walker opgeroepen. Hij zou Andrew hebben gezien in de nachtclub op de avond dat Andrew Giuffre zou hebben gedwongen tot seks.

Meer uit Buitenland

Links blok kiest onbekende ambtenaar als Franse premierskandidaat

PARIJS (ANP/AFP) - Het Franse linkse blok dat de verkiezingen in Frankrijk won, heeft de Parijse ambtenaar en econoom Lucie Castets naar voren geschoven als kandidaat-premier. De vier partijen van het Nieuw Volksfront laten dat in een verklaring weten.

2 uur geleden
Democratische leiders: Harris wilde zelf haar nominatie verdienen

WASHINGTON (ANP) - De leiders van de Democraten in het Congres hebben naar eigen zeggen op verzoek van Kamala Harris gewacht met het uitspreken van hun steun. Harris vond het belangrijk dat de gedelegeerden haar van onderaf zouden steunen, in plaats van dat de partijtop haar naar voren zou schuiven, zei de leider van de partij in de Senaat, Chuck Schumer. Maandagavond bleek de steun van de meerderheid binnen te zijn.

2 uur geleden
Amerikaanse president Biden hersteld van corona

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft geen corona meer. Zijn lijfarts laat dat weten in een brief die het Witte Huis heeft gedeeld. Volgens de arts zijn alle ziektesymptomen verdwenen en heeft Biden na zijn besmetting geen koorts gehad.

3 uur geleden
Biden spreekt woensdag de natie toe over zijn presidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden geeft woensdagavond om 20.00 uur (Amerikaanse tijd) een toelichting op zijn besluit om zich terug te trekken uit de race voor herverkiezing. Dat laat de president weten op X.

5 uur geleden
Hoofd van Secret Service stapt op na kritiek op beveiliging Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de dienst die onder meer Amerikaanse presidenten beveiligt, is opgestapt. Kimberly Cheatle was als directeur van de Secret Service (USSS) verantwoordelijk voor de bewaking bij het evenement waar oud-president Donald Trump werd beschoten. De Amerikaanse president Joe Biden heeft haar bedankt voor haar werk.

6 uur geleden
ICC vraagt zienswijzen rond mogelijk aanhoudingsbevel Netanyahu

DEN HAAG (ANP) - Ruim zestig regeringen, organisaties en personen mogen bij het Internationaal Strafhof (ICC) hun standpunt indienen over mogelijke arrestatiebevelen tegen onder anderen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Het hof buigt zich over de vraag of Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en de hoge Hamasfunctionarissen Yahya Sinwar, Mohammed Al-Masri en Ismail Haniyeh aangehouden moeten worden, zoals de aanklager wil.

9 uur geleden
Vliegveld Catania tijdelijk dicht na uitbarsting vulkaan Etna

CATANIA (ANP/AFP) - Het vliegveld van Catania op het Italiaanse Sicilië is dinsdag gesloten na een uitbarsting van de vulkaan Etna. Het vliegverkeer ligt tijdelijk stil vanwege de vrijgekomen as.

9 uur geleden