Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaten Andrew willen echtgenoot en psycholoog Giuffre horen

Advocaten Andrew willen echtgenoot en psycholoog Giuffre horen

LONDEN (ANP) - De advocaten van prins Andrew willen de echtgenoot van Virginia Giuffre en haar psycholoog spreken over haar beweringen over seksueel misbruik door de Brit. De zoon van koningin Elizabeth heeft gesuggereerd dat Giuffre mogelijk last heeft van "verkeerde herinneringen", zo staat te lezen in gerechtelijke documenten, meldt Sky News.

Het juridische team van Andrew heeft toestemming gevraagd om Robert Giuffre onder ede te mogen horen over de zaak. De advocaten menen dat hij waarschijnlijk informatie heeft over de "vermeende emotionele en psychologische schade" die zijn vrouw heeft opgelopen. Ook willen ze weten wat de relatie van zijn vrouw is tot Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell. Zo hopen ze duidelijkheid te krijgen over de bewering dat Giuffre een "rol had bij het rekruteren van minderjarige meisjes" voor Epsteins seksfeesten.

Volgens Andrews advocaat, Melissa Lerner, heeft Giuffre zijn vrouw in 2002 in Thailand ontmoet. Ze volgde toen een massagetraining en zou daar een of meerdere vrouwen hebben gerekruteerd voor Epstein. Die zou de reis naar Thailand ook hebben gefinancierd.

Schade

Verder is er een verzoek ingediend om psycholoog Judith Lightfoot te mogen horen. Zij zou relevante informatie hebben over het mogelijke misbruik door Epstein en Maxwell en de daaruit voortkomende emotionele en psychologische schade.

Giuffre beweert op minderjarige leeftijd meerdere keren seks te hebben gehad met Andrew. Een van die keren was volgens haar na een bezoek aan een nachtclub in maart 2001. De Brit ontkende dat in een veelbesproken interview met de BBC in 2019 en zei dat hij toen met zijn dochter prinses Beatrice uit eten was. Even vreesde de Britse koninklijke familie dat Beatrice als getuige zou worden opgeroepen door de advocaten van Giuffre. Die hebben voorlopig alleen Robert Olney, een oud-assistent van Andrew, en Shukri Walker opgeroepen. Hij zou Andrew hebben gezien in de nachtclub op de avond dat Andrew Giuffre zou hebben gedwongen tot seks.

Meer uit Buitenland

Wagner-baas: Oekraïne herovert dorp in de buurt van Bachmoet

BACHMOET (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Oekraïense troepen hebben een deel van het dorpje Berchivka ten noorden van de stad Bachmoet heroverd. Dat stelt Jevgeni Prigozjin, de baas van Wagner. Zijn huurlingenleger veroverde Bachmoet na een maandenlange strijd en gaf het begin juni over aan de reguliere Russische strijdkrachten.

7 minuten geleden
VS geven beelden vrij van incident met oorlogsschepen bij Taiwan

TAIPEI (ANP/RTR) - De Verenigde Staten en China maken elkaar verwijten over een incident met oorlogsschepen uit de twee landen in de Straat van Taiwan. De Amerikaanse marine publiceerde een video met beelden van de "onveilige interactie". Een Chinees schip zou de Amerikaanse torpedobootjager USS Chung-Hoon hebben afgesneden.

31 minuten geleden
Oekraïense minister: helft schuilkelders Kyiv onbruikbaar

KYIV (ANP/RTR) - De helft van de schuilkelders in de Oekraïense hoofdstad Kyiv is niet klaar voor gebruik. Dat zegt minister van Strategische Industrieën Oleksandr Kamysjin, op basis van een onderzoek dat werd ingesteld nadat drie Oekraïners om het leven waren gekomen bij een Russische aanval omdat ze geen schuilkelder in konden vluchten.

1 uur geleden
'Beruchtste moordenares' Australië vrij na twijfel over schuld

SYDNEY (ANP/RTR/AFP) - Een Australische vrouw die 20 jaar vastzat voor de dood van haar vier kinderen, heeft gratie gekregen en is vrijgelaten. Uit nieuw onderzoek komt naar voren dat Kathleen Megan Folbigg mogelijk onschuldig is.

2 uur geleden
Afghaanse schoolmeisjes vergiftigd op school in noorden

KABUL (ANP/RTR) - Zo'n zestig schoolmeisjes in het noorden van Afghanistan zijn opgenomen in ziekenhuizen, nadat ze waren vergiftigd door mensen die de school waren binnengedrongen en klaslokalen met een giftige stof bestookten. Volgens de politie maken de slachtoffers het inmiddels goed. Er zijn geen mededelingen gedaan over de aard van het gif of de daders.

3 uur geleden
Rusland: Oekraïens offensief in Donetsk afgeslagen

MOSKOU (ANP) - Rusland heeft naar eigen zeggen een "groot offensief" door Oekraïne in de zuidelijke Oekraïense regio Donetsk afgeslagen, meldt het ministerie van Defensie in Moskou. Daarbij zou het naar eigen zeggen 250 strijders hebben gedood.

9 uur geleden
Meer dan 1700 bureaus op Champs-Élysées voor wereldrecord dictee

PARIJS (ANP/AFP) - Op de Champs-Élysées in Parijs stonden zondag 1779 bureaus klaar voor een massaal dictee. Meer dan 5000 deelnemers schreven in een paar rondes op de beroemde laan een voorgelezen tekst op. Volgens de Franse zender BFM werd de poging door Guinness World Records goedgekeurd en is officieel het wereldrecord gevestigd.

14 uur geleden