Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocate arrestant A2: cliënt kwam van werk en reed te hard

Advocate arrestant A2: cliënt kwam van werk en reed te hard

AMSTERDAM (ANP) - De man die donderdag is aangehouden tijdens een politieactie op de A2 wegens een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel reed te hard en "misschien ook te dicht op auto’s waarvan hij niet wist dat dit de journalist John van den Heuvel en de omringende beveiliging betrof". Dat stelt zijn advocaat Veerle Hammerstein zaterdag in een op Twitter gepubliceerde verklaring.

Volgens Hammerstein heeft haar cliënt vanaf het begin verklaard dat hij van zijn werk kwam. Na een stopteken van de politie zou hij meteen zijn gestopt. Hij "heeft meegewerkt aan het onderzoek", aldus de advocaat. "In zijn auto zijn geen strafbare goederen aangetroffen."

De raadsvrouw stelt dat de verklaring van haar cliënt momenteel wordt geverifieerd. Ook zou onderzoek worden gedaan naar de "overige omstandigheden die voor de politie aanleiding waren om van een dreiging uit te gaan". Hammerstein stelt verder dat de onrust die bij de politie is ontstaan te begrijpen is. Maar volgens haar is het van belang om het onderzoek af te wachten "alvorens mijn cliënt in de media als dader van een zeer ernstig misdrijf neer te zetten". "Nu tot op heden ook niet uitgesloten is dat een en ander op een misverstand berust, verzoek ik de media de privacy van mijn cliënt en van zijn bedrijf te respecteren", besluit ze de verklaring.

36-jarige Utrechter

Vrijdag maakte de politie bekend dat de verdachte die donderdag werd aangehouden bij de politieactie op de A2 een 36-jarige man uit Utrecht is. Het Parool schreef vrijdagavond dat het zou gaan om de 36-jarige Mourad O. uit Utrecht.

Het OM verdenkt de 36-jarige man van het voorbereiden van een misdrijf waar acht jaar of meer jaar gevangenisstraf op staat. De man is vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam. Die bepaalde volgens een woordvoerder van het Landelijk Parket van het OM dat de man nog zeker drie dagen vastzit. Daarna bepaalt het Openbaar Ministerie of de verdachte opnieuw wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris, die dan moet beslissen of zijn voorarrest met veertien dagen wordt verlengd.

Meer uit Binnenland

Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

3 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

3 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

4 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

6 uur geleden
ME grijpt in buiten ArenA na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Nadat de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord definitief werd gestaakt, heeft de Mobiele Eenheid zondagmiddag ingegrepen. Buiten de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hadden teleurgestelde supporters zich verzameld bij de hoofdingang. Ze riepen onder meer leuzen als "Kankerbestuur" en "Wij willen Ajax zien". Ook werd om het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat gevraagd.

6 uur geleden
Man (73) en vrouw (71) in Amsterdam zwaargewond door mishandeling

AMSTERDAM (ANP) - Een 73-jarige man en een 71-jarige vrouw uit Amsterdam zijn zaterdagavond zwaargewond op straat gevonden. Een 44-jarige buurman is opgepakt en wordt ervan verdacht het stel zwaar te hebben mishandeld in de Geertruida van Lierstraat in Amsterdam Nieuw-West. Ook wordt hij verdacht van poging tot doodslag.

8 uur geleden
Sweet Dreams is grootste kanshebber bij Gouden Kalveren

UTRECHT (ANP) - De Oscarinzending Sweet Dreams is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Gouden Kalveren. De nominaties voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen werden zondag bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. De prijzen worden vrijdag op de laatste dag van het filmfestival uitgereikt in de Stadsschouwburg.

9 uur geleden