Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat wil Rangers verrassen met Feyenoord

Advocaat wil Rangers verrassen met Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Dick Advocaat van Feyenoord ziet zijn vroegere club Rangers FC ook donderdagavond in de Kuip voor de Europa League als favoriet. "Ik zou het een verrassing vinden als wij weten te winnen", liet de 72-jarige Hagenaar weten in zijn vooruitblik.

"Natuurlijk, Rangers is geen Real Madrid of Manchester City. Maar ze hebben een heel goede ploeg. Dat heb je in de uitwedstrijd van Feyenoord in Schotland kunnen zien. Rangers dicteerde het spel. Maar goed, thuis of uit is altijd anders. In De Kuip kan alles gebeuren dankzij de steun van ons fanatieke publiek. Dat heeft FC Porto begin oktober hier gemerkt."

Feyenoord verloor met 1-0 van de Rangers in Glasgow en won met 2-0 van FC Porto in Rotterdam. Met vier punten, evenveel als de Portugese club, bezet de ploeg van Advocaat de derde plek in poule G. Young Boys en Rangers leiden met zeven punten.

Geblesseerde spelers

Advocaat wilde niet met naam en toenaam zeggen welke pionnen hij tegen de Rangers moet missen. "Maar dat zijn er wel een paar", verzuchtte hij. "Ik ben nu vier weken bezig bij Feyenoord en heb voortdurend te maken gehad met geblesseerde spelers. Dus gericht trainen met een vaste ploeg is er nog niet bij geweest. Maar de jongens die nu een kans krijgen, zullen ongetwijfeld willen laten zien dat zij in het team horen."

De verdedigers Rick Karsdorp en Edgar Ié zijn er volgens Advocaat zeker niet bij. Aanvaller Nicolai Jørgensen, die zondag tegen FC Groningen al ontbrak (1-1), is een twijfelgeval. "Leroy Fer speelt in elk geval wel, maar in een andere rol dan in Groningen", legde Advocaat uit. "Hij speelde als middenvelder meer naar achteren, waardoor we in de laatste linie meer controle hadden. We verloren tegen Groningen echter de slag op het middenveld, omdat we daar een mannetje tekortkwamen. Dat moet tegen Rangers anders. We moeten winnen om in de race te blijven, dus we zullen met druk naar voren moeten spelen."

Advocaat, die tussen 1998 en 2002 werkzaam was bij het toenmalige Glasgow Rangers, bewaart mooie herinneringen aan zijn Schotse tijd. "Er zit bij die club zoveel liefde voor voetbal en voor de spelers en trainers. Je bent daar echt iemand."

Meer uit Voetbal

Guardiola waarschuwt ManCity voor 'enorm zwaar' kampioensduel

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Pep Guardiola van Manchester City waarschuwt zijn spelers in de aanloop naar de kampioenswedstrijd zondag tegen West Ham United voor een "enorm zwaar duel". De koploper verdedigt op de laatste speeldag een voorsprong van 2 punten. "Het lot ligt in onze handen. Als we winnen zijn we kampioen, anders pakt Arsenal de titel", zei de Spaanse coach.

13 minuten geleden
Coach Slot mist veel spelers in zijn afscheidsduel met Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot mist in zijn laatste wedstrijd met Feyenoord veel spelers. Hij kan zondag in het thuisduel met Excelsior geen beroep doen op Santiago Giménez, Quinten Timber, Mats Wieffer, Quilindschy Hartman, Kostas Lamprou, Gjivai Zechiël en Antoni Milambo. Thomas Beelen is ziek.

15 minuten geleden
Spaanse middenvelder Isco breekt kuitbeen en mist EK

SEVILLA (ANP) - Voetballer Isco kan niet voor Spanje op het EK in Duitsland uitkomen. De middenvelder heeft een breukje in een kuitbeen opgelopen en is maanden uitgeschakeld, meldt zijn club Real Betis.

1 uur geleden
Vitesse mag aandelen Russische eigenaar overdragen aan stichting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om het voortbestaan van de club. De Gelderse vereniging kan de banden met de omstreden eigenaar Valeri Oyf eindelijk verbreken. Vitesse heeft van de licentiecommissie van de KNVB toestemming gekregen alle aandelen van de Rus over te dragen aan de onafhankelijke stichting Vitesse voor Altijd.

1 uur geleden
FC Twente wil in laatste speelronde derde plaats veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente wil zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle de kroon op een mooi seizoen zetten. De club wil met een zege de derde eindklassering van de Eredivisie veiligstellen en mag dan aan de voorronden van de nieuwe editie van de Champions League deelnemen.

2 uur geleden
Spaanse media: Laporta wil Barça-trainer Xavi alsnog ontslaan

BARCELONA (ANP) - Trainer Xavi moet alsnog weg bij Barcelona. Dat melden meerdere Spaanse media vrijdag, weken nadat de coach had bekendgemaakt toch te willen blijven. Hij zou een conflict hebben met voorzitter Joan Laporta.

2 uur geleden
Geen Camping van Oranje op EK in Leipzig na onvoldoende animo

LEIPZIG (ANP) - Supporters van het Nederlands elftal kunnen rond het tweede groepsduel van het EK met Frankrijk niet terecht op de Camping van Oranje in Leipzig. De organisatie heeft onvoldoende aanmeldingen binnen gekregen en besloten het evenement te annuleren. Fans van Oranje kunnen wel terecht op Camping Oranje in Hamburg en Berlijn, waar de ploeg van bondscoach Ronald Koeman tegen Polen en Oostenrijk speelt.

3 uur geleden