Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat Weski: Taghi is uit Dubai 'ontvoerd'

Advocaat Weski: Taghi is uit Dubai 'ontvoerd'

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse overheid heeft Ridouan Taghi feitelijk ontvoerd. Hij is zonder enige vorm van rechterlijke toetsing uit Dubai door Nederland opgehaald, om hier te worden vastgezet. Dat zegt Taghi's advocaat Inez Weski donderdag, kort nadat bekend is geworden dat Taghi naar Nederland is overgebracht. "Dit is in strijd met allerlei internationale rechtsregels. Naar het zich laat aanzien moet dit onrechtmatig zijn gebeurd."

Eerder, toen Taghi nog niet was getraceerd, stopte Weski met de verdediging. Volgens haar was er geen sprake van een eerlijk proces tegen haar cliënt, hoofdverdachte in het liquidatieproces Marengo. Zij pakt de draad nu weer op.

Weski kondigde aan dat zij bezwaar zal maken tegen de gang van zaken rond de uitzetting van Taghi naar Nederland. Ze zegt in afwachting te zijn van stukken erover. Volgens Weski kan "het ontnemen van rechten vérgaande gevolgen hebben voor de ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie en de vrijheidsbeneming in Nederland".

Eris

De advocate is donderdag aanwezig bij een andere groot liquidatieproces, Eris, rond leden van motorclub Caloh Wagoh. Zij mag daar als eerste het woord voeren, omdat zij later op de dag aanwezig zal zijn bij een verhoor van Taghi. Weski zei ter zitting dat de rechter-commissaris daarvoor naar de gevangenis zal afreizen.

Taghi is geen verdachte in Eris, maar speelt wel een sleutelrol in het enorme dossier. Hij zou de verdachten in de zaak hebben gebruikt als moordmakelaars.

Meer uit Binnenland

Alle campussen UvA dinsdag en woensdag dicht na protesten

AMSTERDAM (ANP) - Alle campussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) blijven dinsdag en woensdag dicht nadat er meerdere demonstraties waren geweest, meldt de universiteit maandagavond. Het College van Bestuur (CvB) kan momenteel "geen verantwoordelijkheid nemen voor de veiligheid" van de mensen op de locaties van de universiteit. Er vindt de komende twee dagen dus geen onderwijs plaats op de UvA.

9 minuten geleden
Universiteit Utrecht: schade bij bezetting beperkt gebleven

UTRECHT (ANP) - De demonstranten die vorige week gebouwen van de Universiteit Utrecht bezet hebben, hebben daar volgens de universiteit weinig vernielingen aangericht. "De schade is geïnventariseerd en deze is beperkt gebleven", laat een woordvoerster weten. Ze voegt eraan toe dat de universiteit niet van plan is aangifte te doen tegen de bezetters wegens huisvredebreuk "omdat de inzet voortdurend is geweest is om te de-escaleren".

1 uur geleden
Vernielingen en troep in UvA-pand waar pro-Palestijns protest was

AMSTERDAM (ANP) - In het pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA), waar maandag een pro-Palestijns protest was, is veel schade aangericht. Dat ziet een ANP-verslaggever op de 6e verdieping van het gebouw. Daar zetelt het College van Bestuur van de universiteit. Dat was niet aanwezig toen de demonstranten binnendrongen.

1 uur geleden
Betogers Groningen mogen overnachten als protest vreedzaam blijft

GRONINGEN (ANP) - De pro-Palestijnse betogers bij de Rijksuniversiteit Groningen mogen daar de nacht doorbrengen. Het protest wordt toegestaan zolang het vreedzaam is en er geen hinder is voor het verkeer. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Volgens de gemeente vindt het protest plaats op openbaar terrein.

2 uur geleden
Zeker een iemand afgevoerd door politie bij protest UvA

AMSTERDAM (ANP) - Bij het pro-Palestijnse protest bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is zeker een man afgevoerd door de Mobiele Eenheid, ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. Dat gebeurde buiten het pand van de universiteit op het moment dat de betogers werden teruggedrongen door de politie. De politie kan niet zeggen of er iemand is opgepakt.

4 uur geleden
Heidema herbenoemd als commissaris van de Koning in Overijssel

DEN HAAG (ANP) - Andries Heidema kan beginnen aan zijn tweede periode van zes jaar als commissaris van de Koning in Overijssel. Nadat de leden van Provinciale Staten hem eind maart hadden voorgedragen voor herbenoeming, is dat nu geformaliseerd via een koninklijk besluit. Demissionair minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nam de voordracht uit Overijssel zoals verwacht over.

4 uur geleden
Politie dringt betogers pro-Palestijns protest UvA naar achteren

AMSTERDAM (ANP) - De mobiele eenheid van de politie dringt betogers van het pro-Palestijnse studentenprotest op de Roeterseilandcampus in Amsterdam een stuk naar achteren. Hierbij zijn ook enkele betogers geslagen, ziet een verslaggever van het ANP.

5 uur geleden