Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat Weski: OVV spreekt zonder reserve van betrokkenheid Taghi

Advocaat Weski: OVV spreekt zonder reserve van betrokkenheid Taghi

DEN HAAG (ANP) - De advocaat van Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, hekelt het feit dat in het woensdag verschenen rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid "zonder enigerlei reserve" over haar cliënt wordt gesproken "die geen verdachte of vervolgde in die zaken is". Het rapport van de OVV gaat over de beveiliging van de drie personen die bij de strafzaak betrokken waren en vermoord zijn: de broer van kroongetuige Nabil B., zijn advocaat Derk Wiersum en B.'s vertrouwenspersoon Peter R. de Vries.

Een van de conclusies van de OVV is dat politie en Openbaar Ministerie het opsporingsbelang zwaarder vonden wegen dan de beveiliging van personen. "Dit rapport toont dat het OM de kroongetuige en diens omgeving kennelijk nog steeds vooral als een gebruiksartikel ziet. In Marengo heb ik dat al betoogd maar ook dat de kroongetuige kennelijk van zijn kant meende, dat hij juist degene was die het OM in zijn macht had."

Volgens Weski is mede hierdoor sprake van "een verziekte relatie die niets meer met waarheidsvinding van doen had".

Tegen Taghi is een levenslange gevangenisstraf geëist in Marengo. Hij wordt niet verdacht van de moorden waar het in het OVV-rapport over gaat, maar justitie heeft regelmatig laten doorschemeren dat Taghi wel als opdrachtgever daarvan wordt gezien. "Helaas wordt in deze definitieve versie van het rapport weer zonder enigerlei reserve over betrokkenheid van cliënt Taghi gesproken. De principes van een rechtsstaat lijken inmiddels in feite volledig verlaten", aldus Weski.

Meer uit Binnenland

Ook Belastingdienst wil apps als TikTok weren van werktelefoon

DEN HAAG (ANP) - Ook de Belastingdienst heeft medewerkers gevraagd apps als TikTok van hun werktelefoon te verwijderen, uit vrees dat die gebruikt zouden kunnen worden om mensen te bespioneren. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat de dienst het kabinet hierin volgt. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) deed vorige week al een dringende oproep hiertoe aan rijksambtenaren, naar aanleiding van een advies van inlichtingendienst AIVD.

3 minuten geleden
VPRO: Wim de Bie sprak geweten van progressief Nederland aan

DEN HAAG (ANP) - Wim de Bie riep tijdens zijn carrière op om niet achter de massa aan te lopen, en sprak decennia lang het geweten aan van progressief denkende Nederlanders. Dat zegt algemeen directeur Lennart van der Meulen namens de VPRO in een verklaring over de overleden cabaretier en schrijver.

20 minuten geleden
Kees van Kooten gaat niet reageren op dood Wim de Bie

DEN HAAG (ANP) - Cabaretier en schrijver Kees van Kooten gaat niet reageren op het overlijden van zijn goede vriend en zakelijke partner Wim de Bie. Dat laat de VPRO maandag desgevraagd weten.

31 minuten geleden
Cabaretier en schrijver Wim de Bie op 83-jarige leeftijd overleden

AMSTERDAM (ANP) - Cabaretier en schrijver Wim de Bie is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de VPRO, waar hij decennialang programma's voor maakte, maandag bekendgemaakt. Hij kampte al jaren met ernstige gezondheidsproblemen. De Bie kreeg grote bekendheid als lid van het duo Van Kooten en De Bie. Samen maakten ze satirisch theater en verzorgden in de jaren 70, 80 en 90 iconische televisieprogramma’s voor de VPRO.

51 minuten geleden
BBB in Drenthe zoekt brede coalitie

ASSEN (ANP) - De BBB in Drenthe zoekt brede samenwerking bij de samenstelling van een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Dat heeft de Drentse BBB-leider Gert-Jan Schuinder laten weten tijdens het eerste gesprek met verkenner Astrid Nienhuis afgelopen weekend. "Drenthe is geen provincie waarin een groot machtsblok werkt", meent Schuinder. "Ik zie zo’n coalitie als een as met twee wielen. Met twee rechterwielen of twee linkerwielen kom je niet vooruit."

52 minuten geleden
Duitse politie onderzoekt oorzaak ongeval bij Elten nog

ELTEN (ANP) - De Duitse politie onderzoekt nog hoe het kon dat twee auto's op dezelfde plek van de weg raakten op de A3 bij Elten in Duitsland. Door het ongeluk kwamen vier Nederlanders om het leven. De politiewoordvoerder zei dat het maandag nog te vroeg was om iets te zeggen over de oorzaak van het ongeval.

1 uur geleden
ProRail: na dassenburchten bij Esch ook die in Vught aangepakt

ESCH (ANP) - Alle dassenburchten bij het spoor in het Brabantse Esch zijn verwijderd. Dat meldt spoorbeheerder ProRail, die ook even verderop in Vught is begonnen met werkzaamheden om dassenburchten onder dezelfde spoorlijn weg te halen.

1 uur geleden