Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat Weski: OVV spreekt zonder reserve van betrokkenheid Taghi

Advocaat Weski: OVV spreekt zonder reserve van betrokkenheid Taghi

DEN HAAG (ANP) - De advocaat van Ridouan Taghi, hoofdverdachte in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, hekelt het feit dat in het woensdag verschenen rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid "zonder enigerlei reserve" over haar cliënt wordt gesproken "die geen verdachte of vervolgde in die zaken is". Het rapport van de OVV gaat over de beveiliging van de drie personen die bij de strafzaak betrokken waren en vermoord zijn: de broer van kroongetuige Nabil B., zijn advocaat Derk Wiersum en B.'s vertrouwenspersoon Peter R. de Vries.

Een van de conclusies van de OVV is dat politie en Openbaar Ministerie het opsporingsbelang zwaarder vonden wegen dan de beveiliging van personen. "Dit rapport toont dat het OM de kroongetuige en diens omgeving kennelijk nog steeds vooral als een gebruiksartikel ziet. In Marengo heb ik dat al betoogd maar ook dat de kroongetuige kennelijk van zijn kant meende, dat hij juist degene was die het OM in zijn macht had."

Volgens Weski is mede hierdoor sprake van "een verziekte relatie die niets meer met waarheidsvinding van doen had".

Tegen Taghi is een levenslange gevangenisstraf geëist in Marengo. Hij wordt niet verdacht van de moorden waar het in het OVV-rapport over gaat, maar justitie heeft regelmatig laten doorschemeren dat Taghi wel als opdrachtgever daarvan wordt gezien. "Helaas wordt in deze definitieve versie van het rapport weer zonder enigerlei reserve over betrokkenheid van cliënt Taghi gesproken. De principes van een rechtsstaat lijken inmiddels in feite volledig verlaten", aldus Weski.

Meer uit Binnenland

Ruim 11.000 mensen vieren bijzondere 'schrikkelverjaardag'

DEN HAAG (ANP) - Ruim 11.000 mensen vieren vandaag, op schrikkeldag, hun verjaardag. Dat is bijzonder omdat een schrikkeldag maar eens in de vier jaar voorkomt. Op een gemiddelde dag zijn zo'n 40.000 mensen jarig, weet het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Oproep internationale media aan Israël: geef toegang tot Gaza

DEN HAAG (ANP) - Verschillende internationale nieuwsomroepen, waaronder CNN, Sky News en de Britse omroep BBC, hebben Israël en Egypte woensdag in een open brief opgeroepen om voor "een vrije en onbelemmerde toegang" te zorgen voor journalisten tot de Gazastrook. Sinds het begin van de oorlog op 7 oktober is het voor buitenlandse media nagenoeg onmogelijk toegang te krijgen tot de enclave.

4 uur geleden
Drie cipiers Nieuwersluis vervolgd voor aanranding en verkrachting

UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie vervolgt drie bewakers van vrouwengevangenis Nieuwersluis voor aanranding van vrouwelijke gedetineerden. Een woordvoerster van het OM Midden-Nederland bevestigt berichtgeving van De Telegraaf hierover. Een van de bewakers wordt ook verdacht van verkrachting van een gevangene.

5 uur geleden
Raad van toezicht WNL steunt hoofdredacteur na kritiek

HILVERSUM (ANP) - De raad van toezicht van WNL noemt het "spijtig" dat oud-medewerkers "slechte herinneringen hebben aan hun tijd bij WNL." Desondanks prijst de raad "zich gelukkig" met hoofdredacteur Bert Huisjes. Dat is te lezen in een reactie op een artikel van het AD, waarin verscheidene (oud)-medewerkers over hun ervaringen met Huisjes vertellen.

5 uur geleden
TU-studenten willen recordpoging met waterstofauto op openbare weg

DELFT (ANP) - De waterstofautobouwers van de TU Delft gooien het dit jaar over een andere boeg. Studententeam Eco-Runner bouwt ditmaal een auto die moet voldoen aan alle eisen om op de openbare weg te mogen. Met rondjes langs de Friese steden van de Elfstedentocht willen ze in juni een nieuw wereldrecord met een dergelijke auto vestigen. Om dat voor elkaar te krijgen, willen ze op minder dan anderhalve kilo waterstof een afstand van in totaal 2056 kilometer afleggen.

5 uur geleden
Circa twintig Oekraïners geweigerd bij volle opvang Utrecht

UTRECHT (ANP) - Circa twintig mensen zijn sinds dinsdag bij de opvang voor Oekraïners in de Utrechtse Jaarbeurs gevraagd een andere verblijfsplek te zoeken, meldt Veiligheidsregio Utrecht. De zogenoemde HUB, waar vluchtelingen een verwijzing krijgen naar andere opvangplekken, sloot dinsdag tijdelijk haar deuren omdat het overvol is. Alleen kwetsbare mensen worden er nu opgevangen.

6 uur geleden
Presentatrices beschuldigen WNL-baas Bert Huisjes van wangedrag

HILVERSUM (ANP) - Bekende presentatrices als Nikki Herr, Eva Jinek, Leonie ter Braak en Merel Westrik zeggen dat WNL-baas Bert Huisjes bij de omroep zorgt voor "een angstcultuur" en dat hij "onvoorspelbaar en onveilig" zou zijn. Dat vertellen zij, en verscheidene anonieme (oud-)medewerkers aan het AD.

8 uur geleden