Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat Viruswaarheid: goed dat we iets van rechtsstaat hebben

Advocaat Viruswaarheid: goed dat we iets van rechtsstaat hebben

DEN HAAG (ANP) - "Het is goed nieuws dat we nog iets van een rechtsstaat hebben. Daar begonnen we aan te twijfelen. Het is in ieder geval bemoedigend dat er rechters zijn die hun verantwoordelijkheid durven te nemen." Dat zegt Jeroen Pols, jurist van de protestgroep Viruswaarheid, na de uitspraak van de rechtbank in Den Haag dat de avondklok per direct moet worden ingetrokken. Viruswaarheid had die zaak aangespannen.

De voorzieningenrechter vindt dat de maatregel niet buiten de Tweede en Eerste Kamer om had moeten worden ingevoerd, en zet vraagtekens bij de noodzaak van de avondklok. Pols stelt: "Sinds een jaar hebben we nauwelijks nog grondrechten. Die worden op een ongekende manier ingeperkt, het is alleen te vergelijken met de periode 1940-1945."

Viruswaarheid heeft nog een paar andere zaken tegen het coronabeleid van het kabinet lopen. Zo wil de beweging dat het kabinet stopt met het gebruik van zogenoemde PCR-testen voor mensen zonder corona-achtige klachten. Die eis is afgewezen, maar Viruswaarheid is in hoger beroep gegaan. Daarnaast wil Viruswaarheid dat het inreisverbod voor mensen zonder negatieve PCR-test wordt geschrapt. Ook die eis is aanvankelijk afgewezen en ook daar ging Viruswaarheid in beroep.

Meer uit Binnenland

Brand in woning Gouda met dode en gewonden onder controle

GOUDA (ANP) - De brand in een woning aan de Westerkade in Gouda, waarbij iemand overleed en drie mensen gewond raakten, is onder controle, meldt Veiligheidsregio Hollands Midden. Er wordt nog nageblust, waarna het pand wordt overgedragen aan de politie voor onderzoek, aldus de veiligheidsregio.

16 minuten geleden
Ruim 380 kilo cocaïne onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - Ruim 380 kilo cocaïne is zaterdag dankzij twee vondsten onderschept in de haven van Vlissingen, meldt het Openbaar Ministerie. De drugs met een straatwaarde van 28,5 miljoen euro zaten in tassen die vastgemaakt waren aan twee boeien en in een loods met bananen.

34 minuten geleden
Explosie bij Utrechtse horecazaak

UTRECHT (ANP) - Bij een horecazaak aan de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Pijlsweerd is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie bevestigt berichtgeving hierover door RTV Utrecht. Het pand raakte beschadigd. Er is niemand gewond geraakt en nog niemand opgepakt.

49 minuten geleden
Tientallen mensen geven gehoor aan tegendemonstratie A12-blokkade

DEN HAAG (ANP) - Tientallen mensen zijn zondag afgekomen op de dagelijkse blokkade van de A12 door Extinction Rebellion na een oproep op sociale media voor een tegendemonstratie. De groep bestaat vooral uit mannen en wordt door de politie gescheiden gehouden van de klimaatdemonstranten, die rond het middaguur de A12 betraden.

50 minuten geleden
Derde explosie in een week bij woning in Amsterdam-Noord

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee explosies geweest. Bij een woning aan de Volendammerweg in Amsterdam-Noord was het voor de derde keer in een week raak. Ook bij een portiek aan de Ookmeerweg in Amsterdam Nieuw-West vond een ontploffing plaats.

1 uur geleden
Politiechef Paauw: weiger uitpubliek bij risicovolle wedstrijden

AMSTERDAM (ANP) - Er zou geen uitpubliek meer welkom moeten zijn bij risicovolle voetbalwedstrijden. Volgens de Amsterdamse politiechef Frank Paauw kost het in toom houden van fanatieke supporters te veel politiecapaciteit. Zo waren er bij de wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille vorige week zevenhonderd agenten nodig "om 2500 Olympiquefans door de stad heen te loodsen", zei hij zondagochtend in WNL op zondag.

1 uur geleden
Meer dan 100.000 euro opgehaald voor nabestaanden schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - De inzamelingsactie voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die omkwamen door de schietpartij in Rotterdam heeft al meer dan 100.000 euro opgebracht. Zondagochtend om 10.56 uur stond de teller van de actie op 100.067 euro.

1 uur geleden