Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat verdachte Zeeuwse zedenzaak wraakt rechtbank

Advocaat verdachte Zeeuwse zedenzaak wraakt rechtbank

MIDDELBURG (ANP) - De advocaat van Tanja D., de vrouwelijke verdachte in de omvangrijke misbruikzaak in Zeeland, heeft de rechtbank gewraakt. De rechtbank in Middelburg zou de zaak tegen de 44-jarige D. woensdag voortzetten, maar daar kwam het wrakingsverzoek tussen. Volgens de raadsvrouw, Susan Koster, wekt de rechtbank de schijn van partijdigheid.

De raadsvrouw noch D. zijn woensdag ter zitting verschenen. De raadsvrouw heeft het wrakingsverzoek dinsdag per mail gedaan.

D. en haar vriend Pascal P. (47) worden verdacht van onder meer jarenlang seksueel misbruik van de minderjarige dochters van D. en de seksuele exploitatie van hen. Tegen P. eiste het Openbaar Ministerie maandag zes jaar cel en tbs met dwangverpleging. Hij zou zich niet alleen zelf talloze malen aan de meisjes hebben vergrepen, maar hen ook door anderen hebben laten misbruiken, op parkeerplaatsen in Zeeland en in Belgische parenclubs.

D. verscheen afgelopen vrijdag - de eerste dag van het proces - in de rechtszaal maar werd halverwege de zitting onwel en moest medisch worden verzorgd. De vrouw kampt met medische problemen. Advocaat Koster was toen emotioneel over de toestand van haar cliënt. De rechtbank besloot toen de zaak tot woensdag uit te stellen.

Meer uit Binnenland

Nog één op A12 opgepakte klimaatactivist vast, rest weer vrij

DEN HAAG (ANP) - Er zit nog één klimaatactivist vast die zaterdag bij de blokkade van de A12 in Den Haag is opgepakt. De rest van de 48 arrestanten die de politie aanhield voor strafbare feiten als vernieling of belediging, is zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld, melden de politie en een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

57 minuten geleden
Politiebonden: niet vervolgen activisten A12 frustreert politie

DEN HAAG (ANP) - Er is bij politiemensen die zaterdag in Den Haag hebben gewerkt bij de blokkade van de A12 door activisten van Extinction Rebellion grote frustratie ontstaan. Het niet vervolgen van meer dan 1500 aanhoudingen is in het verkeerde keelgat geschoten van de politie, zo bevestigt voorzitter van de Nederlandse Politiebond, Jan Struijs, na berichtgeving van het AD.

3 uur geleden
Explosie bij Surinaams geldwisselkantoor in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Eerder in de week gingen bij drie vestigingen van dit bedrijf Suri-Change in Amsterdam eveneens explosieven af. De politie zegt rekening te houden met een verband, ook gelet op de werkwijze.

7 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

12 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

13 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

16 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

18 uur geleden