Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat verdachte Mallorcazaak kondigt al hoger beroep aan

Advocaat verdachte Mallorcazaak kondigt al hoger beroep aan

LELYSTAD (ANP) - De advocaat van Stan F., een van de verdachten in de Mallorcazaak, heeft vrijdagmiddag al aangekondigd in hoger beroep te gaan. Na een strafeis van 180 uur werd F. vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden.

Stan F. krijgt de straf opgelegd voor openlijk geweld tegen de groep van Carlo Heuvelman in de buurt van De Bierexpress. Op beelden is te zien dat hij twee schoppende bewegingen maakt naar een vluchtende vriend van Heuvelman, die dan al op de grond ligt.

"Mijn cliënt heeft niemand getrapt. De rechtbank kon ook niet vaststellen dat zijn trap raak was, dus daar is hij van vrijgesproken. Toch is hij veroordeeld voor openlijk geweld tegen de groep van Carlo Heuvelman. Leg mij dat eens uit", zegt advocaat Jaap-Willem Roozemond.

Verweer advocaat

De raadsman benadrukt dat F. eerder op de avond medeverdachte Hein B. (19) bij een ander gevecht had tegengehouden. "En dat wordt hem nu tegengeworpen. Daarvan zegt de rechtbank eigenlijk ‘je wist dat er eerdere gevechten hadden plaatsgevonden’. De strafmaat is ongekend. Hij liet anders dan de medeverdachten geen enkel spoor van geweld achter."

F. mag het hoger beroep in vrijheid afwachten. Toch werd hij samen met zijn goede vriend Lukas O. (19) opgepakt toen hij na de uitspraak buiten de rechtbank met zijn advocaat in gesprek was. Die arrestaties waren onterecht, want zij behoorden niet tot de vijf verdachten die na het vonnis terug in de cel moesten. "De parketpolitie had een lijstje gekregen van de rechtbank en heeft alle verdachten die naar binnen moesten afgestreept. De rest mocht naar buiten", vertelt Roozemond.

Cliënten buiten gearresteerd

"Buiten waren we aan het napraten, toen er plotseling potige agenten kwamen opdagen. De jongens moesten mee naar binnen. ‘Niks mee te maken’, kreeg ik meermaals als reactie op mijn protest dat dit niet was bepaald door de rechtbank." Na langdurig bellen met de officieren van justitie lukte het de advocaten om beide Hilversummers weer vrij te krijgen.

Meer uit Binnenland

Stilgelegde bakkerijketen weer open na hygiëneprobleem

DEN HAAG (ANP) - De bakkerijketen in Brabant en Gelderland die vorige week is stilgelegd omdat het bedrijf zich niet hield aan hygiëneregels is weer in bedrijf. Dat meldt Bakkerij Van Keulen op haar website.

20 minuten geleden
Politie zoekt mannen en vrouw voor fatale steekpartij Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - De politie is op zoek naar drie verdachten die te maken hebben met een dodelijke steekpartij in Nijmegen afgelopen zondagavond. Het gaat om twee mannen en een vrouw. Bij de steekpartij overleed een 38-jarige man uit Arnhem. Een 61-jarige man uit Oosterbeek raakte gewond.

1 uur geleden
Oproep Stadskanaal aan andere gemeenten: vang asielzoekers op

STADSKANAAL (ANP) - De gemeenteraad van Stadskanaal heeft unaniem een motie aangenomen waarin andere gemeenten worden opgeroepen asielzoekers op te vangen. Dat gebeurde maandagavond tijdens een ingelast spoeddebat over de crisisopvang van asielzoekers in de gemeente. Burgemeester Klaas Sloots verwacht niet dat de motie enkel symbolische waarde heeft, maar hoopt hiermee "de handen op elkaar te krijgen" bij andere gemeenten. En dan in het bijzonder de gemeenten buiten Groningen.

1 uur geleden
Noord-Holland wil nieuw volkslied

HAARLEM (ANP) - Het volkslied van Noord-Holland is zo onbekend dat het aan vernieuwing toe is, vindt een meerderheid van Provinciale Staten. Het wordt tijd voor een "eigentijds en aansprekend" volkslied dat Noord-Hollandse bestuurders en volksvertegenwoordigers met trots willen zingen, staat in een maandag aangenomen voorstel van het CDA, mede ingediend door GroenLinks, ChristenUnie en 50PLUS.

3 uur geleden
Gemeente gaat in beroep tegen vonnis asielopvang Uden

UDEN (ANP) - De gemeente Maashorst gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter, die afgelopen vrijdag bepaalde dat de opvang van driehonderd asielzoekers in een hotel van Van der Valk in het Brabantse Uden voorlopig niet doorgaat.

3 uur geleden
Opnieuw honderden bijeen voor viering Chanoeka in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam zijn een paar honderd mensen bij elkaar gekomen voor de viering van het joodse feest Chanoeka. Vorige week kwamen er ook al honderden mensen af op de aftrap van het lichtjesfeest op de Dam. Maandagavond was de viering van de vijfde dag van het feest op de Zuidas, op het George Gershwinplein, met onder meer lichtjes en livemuziek.

3 uur geleden
Woensdag bekend wie bij SP stokje overneemt van Marijnissen

DEN HAAG (ANP) - De SP maakt komende woensdag bekend wie de fractie in de Tweede Kamer gaat leiden. De nieuwe fractievoorzitter neemt het stokje over van Lillian Marijnissen, die afgelopen weekend haar vertrek aankondigde.

5 uur geleden