Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat van Ali B: verhaal Ellen ten Damme strijdig met waarheid

Advocaat van Ali B: verhaal Ellen ten Damme strijdig met waarheid

HAARLEM (ANP) - De advocaat van Ali B heeft vrijdag bij aanvang van zijn pleidooi de verklaring die Ellen ten Damme heeft afgelegd bij de politie in twijfel getrokken. "De verklaringen van Ellen ten Damme zijn in strijd met de waarheid", zei advocaat Bart Swier.

Ellen ten Damme bij de politie verklaarde in april 2014 te zijn verkracht door Ali B in een hotel in de Marokkaanse stad Meknes. Dit deed ze naar eigen zeggen om andere vermeende slachtoffers te steunen.

Swier noemde het proces "een strafzaak die in de media is begonnen", doelend op de uitzending van BOOS, die seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice of Holland heeft blootgelegd. "Misstanden bij The Voice of Holland verdienen aandacht in de media, maar voor de waarheidsvinding is het programma BOOS funest gebleken", zei Swier. Volgens hem zijn vrouwen die later aangifte deden, beïnvloed door de uitzending.

Meer uit Binnenland

Elf drugsdealers opgepakt tijdens eerste weekend Tomorrowland

BOOM (ANP/BELGA) - Tijdens het eerste weekend van het Belgische festival Tomorrowland zijn elf drugsdealers gearresteerd, van wie twee uit Nederland. In totaal zijn op en rond het festivalterrein 73 mensen aangehouden voor verschillende feiten, meldt persbureau Belga.

1 uur geleden
Instroom asielzoekers blijft laag, 'voorsprong' op 2023 bijna weg

DEN HAAG (ANP) - Ook vorige week zijn er aanzienlijk minder asielzoekers naar Nederland gekomen dan vorig jaar. Het is de achtste week op rij dat de instroom lager ligt dan in dezelfde week een jaar geleden. In de laatste maanden van vorig jaar en de eerste maanden van dit jaar waren er juist aanzienlijk meer aanvragen.

2 uur geleden
Politie spoort 186 Nederlandse slachtoffers van cryptofraude op

ROTTERDAM (ANP) - Bij een internationale operatie zijn de afgelopen maanden 186 Nederlandse slachtoffers van 'approval phishing' geïdentificeerd. Bij deze vorm van cryptofraude geven slachtoffers zonder dat ze het door hebben toestemming aan de oplichter om hun cryptorekening te beheren. Bij de operatie om approval phishing op te sporen en te voorkomen, werkte de politie samen met blockchain-dataplatform Chainalysis en handelsplatformen.

3 uur geleden
DekaMarkt waarschuwt voor olijven die mogelijk amandelen bevatten

VELSEN-NOORD (ANP) - DekaMarkt haalt per direct Gevulde Olijf Knoflook uit de winkel omdat het bakje olijven mogelijk amandelen bevat. Mensen met een amandelallergie wordt dringend verzocht het product niet te eten.

3 uur geleden
Zoekactie naar drenkeling Maastricht wordt hervat

MAASTRICHT (ANP) - De zoekactie naar een drenkeling in de Maas wordt dinsdagochtend rond 09.00 uur hervat door een speciaal team van de politie, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. De vermiste man sprong maandagavond rond 21.15 uur van de Wilhelminabrug in Maastricht en is daarna niet meer gezien.

4 uur geleden
Greenpeace draait rollen om en klaagt energiemaatschappij aan

AMSTERDAM (ANP) - Greenpeace dreigt met een rechtszaak omdat het Amerikaanse energiebedrijf Energy Transfer (ET) 300 miljoen euro van de milieuorganisatie heeft geclaimd. Het bedrijf heeft de Amerikaanse tak van de ngo voor de rechter gedaagd omdat die in 2016 in Standing Rock protesteerde tegen de aanleg van de omstreden Dakota-oliepijpleiding.

7 uur geleden
ProRail start maandagavond met herstel spoor in Zuid-Limburg

UTRECHT (ANP) - Spoorbeheerder ProRail zegt dat het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht ook dinsdag niet volgens dienstregeling kan rijden. Door de zware regenval was er zondagochtend een verzakking, waardoor schade aan het spoor is ontstaan. Sinds zondag rijden er daardoor minder treinen tussen de twee Limburgse steden.

19 uur geleden