Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat houdt rekening met competitie in bekerduel met PSV

Advocaat houdt rekening met competitie in bekerduel met PSV

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag-trainer Dick Advocaat kijkt uit naar het bekerduel met PSV van donderdag, maar geeft wel aan dat "de belangen toch meer bij de competitie liggen dan bij de KNVB-beker". De nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie staat bovenaan in de derde periode en heeft de komende periode een zwaar programma, weet de 75-jarige coach.

"Ik moet kijken naar onze belangen", verklaarde Advocaat een dag voor de kwartfinale in Eindhoven. "Helaas hebben we wel te maken met het feit dat we in vijftien dagen vijf wedstrijden moeten spelen. Daar zitten bovendien drie uitwedstrijden bij. Ik zal daar rekening mee houden."

Toch heeft Advocaat zin in het duel met PSV, de club waar hij twee keer werkzaam was. "PSV uit, het is gewoon heerlijk om daar te spelen en het op te nemen tegen zo’n grote club. Het is voor ADO, en de situatie waarin we nu zijn, toch heerlijk om daar te voetballen. Het wordt moeilijk, dat weten we ook. Maar we hebben toch niets te verliezen?"

Strijdplan ADO

Het strijdplan van ADO is in ieder geval duidelijk. "Je kan wel zeggen 'we gaan vroeg storen', maar daar is PSV te sterk voor. Wij zullen echt achterover moeten leunen en via de counter moeten kijken of we gevaarlijk kunnen zijn. Ik zou niet weten hoe we het anders moeten doen", aldus de trainer.

Advocaat keerde in november terug bij ADO, de club waar hij opgroeide. Onder de ervaren coach klom de ploeg van de zeventiende naar de elfde plaats in de eerste divisie. In de derde periode heeft het nog ongeslagen ADO een voorsprong van 1 punt op Almere City. Na de bekerwedstrijd tegen PSV volgen in vijftien dagen tijd competitieduels met Heracles Almelo, TOP Oss, FC Eindhoven en Willem II.

Aftrap donderdag

De wedstrijd tussen PSV en ADO wordt donderdag om 18.45 uur in Eindhoven gespeeld.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden