Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat houdt rekening met competitie in bekerduel met PSV

Advocaat houdt rekening met competitie in bekerduel met PSV

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag-trainer Dick Advocaat kijkt uit naar het bekerduel met PSV van donderdag, maar geeft wel aan dat "de belangen toch meer bij de competitie liggen dan bij de KNVB-beker". De nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie staat bovenaan in de derde periode en heeft de komende periode een zwaar programma, weet de 75-jarige coach.

"Ik moet kijken naar onze belangen", verklaarde Advocaat een dag voor de kwartfinale in Eindhoven. "Helaas hebben we wel te maken met het feit dat we in vijftien dagen vijf wedstrijden moeten spelen. Daar zitten bovendien drie uitwedstrijden bij. Ik zal daar rekening mee houden."

Toch heeft Advocaat zin in het duel met PSV, de club waar hij twee keer werkzaam was. "PSV uit, het is gewoon heerlijk om daar te spelen en het op te nemen tegen zo’n grote club. Het is voor ADO, en de situatie waarin we nu zijn, toch heerlijk om daar te voetballen. Het wordt moeilijk, dat weten we ook. Maar we hebben toch niets te verliezen?"

Strijdplan ADO

Het strijdplan van ADO is in ieder geval duidelijk. "Je kan wel zeggen 'we gaan vroeg storen', maar daar is PSV te sterk voor. Wij zullen echt achterover moeten leunen en via de counter moeten kijken of we gevaarlijk kunnen zijn. Ik zou niet weten hoe we het anders moeten doen", aldus de trainer.

Advocaat keerde in november terug bij ADO, de club waar hij opgroeide. Onder de ervaren coach klom de ploeg van de zeventiende naar de elfde plaats in de eerste divisie. In de derde periode heeft het nog ongeslagen ADO een voorsprong van 1 punt op Almere City. Na de bekerwedstrijd tegen PSV volgen in vijftien dagen tijd competitieduels met Heracles Almelo, TOP Oss, FC Eindhoven en Willem II.

Aftrap donderdag

De wedstrijd tussen PSV en ADO wordt donderdag om 18.45 uur in Eindhoven gespeeld.

Meer uit Voetbal

Messi steelt met vijf assists en een treffer show bij Inter Miami

MIAMI (ANP) - Lionel Messi heeft Inter Miami aan een ruime zege op New York Red Bulls (6-1) geholpen. De Argentijnse aanvaller had met vijf assists en een doelpunt een aandeel in alle doelpunten van de koploper van de Eastern Conference.

1 uur geleden
PSV heeft tegen Sparta genoeg aan gelijkspel voor 25e landstitel

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan voor de 25e keer de landstitel in Nederland winnen. Voor de Eindhovenaren volstaat in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam een gelijkspel. De aftrap in het uitverkochte Philips-stadion is om 12.15 uur.

6 uur geleden
Riquelme helpt Atlético met fraaie treffer langs Mallorca

MALLORCA (ANP) - Atlético Madrid heeft de vierde plaats in de Spaanse voetbalcompetitie verstevigd. Rodrigo Riquelme bezorgde zijn elftal de zege bij Real Mallorca: 0-1.

11 uur geleden
Sassuolo bezorgt kampioen Inter tweede nederlaag

REGGIO EMILIA (ANP) - Internazionale heeft voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Sassuolo was met 1-0 te sterk voor de kampioen van de Serie A. In september bezorgde Sassuolo Inter ook al de eerste verliespartij (1-2).

11 uur geleden
Real na nederlaag Barcelona bij Girona zeker van 36e landstitel

GIRONA (ANP) - Real Madrid heeft zich voor de 36e keer verzekerd van de Spaanse voetbaltitel. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti kan de eerste plaats niet meer ontgaan na de nederlaag die FC Barcelona bij Girona FC leed: 4-2. Real was eerder op zaterdag met 3-0 te sterk voor Cádiz.

13 uur geleden
Oranje-opponent Oostenrijk op EK zonder Schlager

LEIPZIG (ANP/DPA) - Oostenrijk kan op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland niet beschikken over Xaver Schlager. De 26-jarige middenvelder van RB Leipzig heeft een scheur in een knieband en staat na een operatie zeker een half jaar aan de kant.

15 uur geleden
Real Madrid na zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis bijna binnen. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won met 3-0 van Cádiz. Als FC Barcelona later op zaterdag punten verspeelt bij Girona, is het kampioenschap al een feit.

15 uur geleden