Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat Blatter pleit voor vrijspraak in fraudezaak

Advocaat Blatter pleit voor vrijspraak in fraudezaak

BELLINZONA (ANP/DPA) - In het proces tegen voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter en oud UEFA-baas Michel Platini heeft de advocaat van Blatter gepleit voor vrijspraak. Advocaat Lorenz Erni zei vrijdag in zijn pleidooi voor de Zwitserse rechtbank dat de FIFA puur voor advieswerk een betaling van omgerekend 1,8 miljoen euro aan medebeklaagde Platini zou hebben overgemaakt. De betaling zou volgens de advocaat zijn gebaseerd op een overeenkomst die de twee hadden gemaakt. Volgens Erni was er geen andere reden waarom het bedrag zou zijn overgemaakt.

Het Openbaar Ministerie eiste woensdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en acht maanden voor zowel Blatter als Platini. Platini zou ook een boete moeten betalen van ongeveer 2,2 miljoen frank (ongeveer 2,1 miljoen euro).

De aanklager verklaarde woensdag, op de zesde dag van het proces, dat Blatter en Platini zich schuldig hebben gemaakt aan "fraude, mogelijk verduistering of ondeugdelijk beheer van een onderneming, alsmede valsheid in geschrifte." Hij zei dat de verdachten "geen greintje berouw" hadden getoond. "Blatter en Platini hebben zonder goede reden voor onrechtvaardigheid gekozen."

De Fransman Platini heeft in 2011 als bestuurder van de Europese voetbalunie UEFA een betaling van omgerekend 1,8 miljoen euro ontvangen. Volgens de Zwitser Blatter had Platini daar recht op vanwege verrichte werkzaamheden. Volgens het OM hebben beiden daarmee de FIFA opgelicht. Platini hoorde tevens een boete van 2,1 miljoen euro eisen. Beide oud-bestuurders ontkennen elke schuld.

Het proces in de fraudezaak rondom Blatter en Platini loopt tot 22 juni. Omstreeks 8 juli wordt een uitspraak verwacht.

Meer uit Voetbal

ADO na gelijkspel tegen De Graafschap naar halve finale play-offs

DEN HAAG (ANP) - Alex Schalk heeft ADO Den Haag naar de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie geleid. De aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in het thuisduel met De Graafschap (2-2). ADO zegevierde afgelopen dinsdag in Doetinchem met 2-3.

3 uur geleden
Atalanta plaatst zich na zege op Lecce voor Champions League

LECCE (ANP) - Atalanta speelt volgend seizoen in de Champions League. De club kan de vijfde positie van de Serie A niet meer ontgaan na een uitzege op Lecce (0-2)

5 uur geleden
Voetbalster Miedema neemt met doelpunt afscheid van Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema heeft met een doelpunt afscheid genomen van Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje scoorde eenmaal in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Brighton & Hove Albion (5-0).

6 uur geleden
Besuijen schiet FC Emmen naar halve finales play-offs

DORDRECHT (ANP) - Vicente Besuijen heeft FC Emmen naar de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie geschoten. De 23-jarige aanvaller maakte in de 88e minuut het enige doelpunt van een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-1).

6 uur geleden
Trainer De Zerbi vertrekt bij Brighton & Hove Albion

BRIGHTON (ANP) - Trainer Roberto de Zerbi neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Brighton & Hove Albion. De 44-jarige Italiaan zit zondag tijdens een thuisduel met Manchester United voor het laatst op de bank bij de ploeg waarvoor de Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman uitkomen.

7 uur geleden
Duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen gestaakt na onweer

DORDRECHT (ANP) - Het duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie is vlak na rust gestaakt. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurde alle spelers naar de kleedkamers toen het begon te onweren.

7 uur geleden
Kampioen Leverkusen blijft ongeslagen in Bundesliga

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een prachtig seizoen in de Bundesliga in stijl afgesloten. De kampioen won in de laatste speelronde ook van FC Augsburg (2-1) en vestigde zo een record. Nog nooit eerder bleef een ploeg een seizoen lang ongeslagen in de Bundesliga.

7 uur geleden