Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat Bill Cosby niet eens met misbruikveroordeling

Advocaat Bill Cosby niet eens met misbruikveroordeling

PHILADELPHIA (ANP) - Een advocaat van Bill Cosby zegt dat zijn cliënt de cel in moest vanwege "onmeetbare vooroordelen". Jennifer Bonjean is van mening dat de celstraf wegens seksueel misbruik van de gevallen acteur en komiek moet worden teruggedraaid.

Dat zei ze dinsdag tijdens een onlinehoorzitting van het Hooggerechtshof in de staat Pennsylvania, die ging over de zaak van de 83-jarige Cosby. Hij zit al bijna twee jaar achter de tralies vanwege het seksueel misbruik van Andrea Constand. Hij kreeg in 2018 een gevangenisstraf van tussen de drie en de tien jaar opgelegd. De acteur ging al eerder tevergeefs in beroep tegen de uitspraak.

"Er moet een consensus worden bereikt waaruit duidelijk wordt dat Cosby slachtoffer is van onmeetbare vooroordelen", stelt Bonjean. Ze vindt ook dat sommige getuigenissen niet waterdicht zijn.

Tientallen vrouwen hebben Bill Cosby beschuldigd van seksueel misbruik, maar justitie kon in veel gevallen niets meer doen met die beschuldigingen. Dat kwam omdat het misbruik te lang geleden zou hebben plaatsgevonden en daardoor al verjaard was. Voor de misbruikzaak rond Andrea Constand was dat niet het geval.

Meer uit Buitenland

Oekraïne: 26 van 38 Russische drones neergehaald

KYIV (ANP/AFP) - Rusland heeft in de nacht van maandag op dinsdag 38 drones ingezet voor aanvallen op Oekraïne. De meeste zouden zijn neergehaald, maar toch werd de voor de graanexport belangrijke havenstad aan de Donau Izmajil opnieuw getroffen, meldt de Oekraïense luchtmacht.

22 minuten geleden
Rusland en VS beschuldigen elkaar van onrust Nagorno-Karabach

WASHINGTON/MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland en de VS hebben elkaar beschuldigd van het veroorzaken van instabiliteit rond Nagorno-Karabach. Maandag zei een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat Rusland een onbetrouwbare bondgenoot was voor Armenië. De Russische ambassadeur in de VS noemt die uitspraken "schandelijk" en zegt dat de VS alleen maar Rusland willen beschadigen.

24 minuten geleden
Thaise protestleider krijgt vier jaar cel om majesteitsschennis

BANGKOK (ANP/AFP) - Een Thaise rechtbank heeft dinsdag een van de leidende figuren in de door jongeren geleide pro-democratische protestbeweging in het land tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij de koning zou hebben beledigd.

52 minuten geleden
600 vluchtelingen in opvang Berlijn in quarantaine om mazelen

BERLIJN (ANP/DPA) - Een aankomstcentrum voor vluchtelingen in Berlijn is maandag in quarantaine geplaatst na een uitbraak van de mazelen. De ongeveer 600 bewoners van het centrum mogen het gebouw voorlopig niet verlaten, meldt het Duitse staatsbureau voor Vluchtelingenzaken.

2 uur geleden
Krant: moord sikh-leider in Canada was grotere operatie dan gemeld

SURREY (ANP) - Bij de moord op de separatistische sikh-leider Hardeep Singh Nijjar in juni in Canada waren minstens zes mannen en twee voertuigen betrokken. Dat concludeert The Washington Post op basis van beveiligingsvideobeelden en getuigenverklaringen. Volgens de krant duiden die bevindingen op een grotere en meer georganiseerde operatie dan Canadese autoriteiten eerder rapporteerden. Die repten slechts van twee gemaskerde mannen die Nijjar hadden neergeschoten.

4 uur geleden
Britse NCIS-acteur David McCallum op 90-jarige leeftijd overleden

NEW YORK (ANP) - De acteur David McCallum, bekend van zijn rollen in de Amerikaanse tv-series NCIS en The Man From U.N.C.L.E, is overleden. De in 1933 in Schotland geboren McCallum was 90. Hij stierf een natuurlijke dood, omringd door zijn familie in een ziekenhuis in New York.

5 uur geleden
Polen gaat controleren op migranten bij grensovergang Slowakije

WARSCHAU (ANP) - Polen gaat controles uitvoeren bij de grensovergang met Slowakije om de stroom migranten tegen te gaan. Voertuigen die vanuit Slowakije de grens oversteken zullen worden gecontroleerd, zei premier Mateusz Morawiecki maandag.

6 uur geleden