Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advocaat: bijna 116 miljoen euro voor nabestaanden Parkland

Advocaat: bijna 116 miljoen euro voor nabestaanden Parkland

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering betaalt naar verwachting een schadevergoeding van in totaal zo'n 130 miljoen dollar (omgerekend bijna 116 miljoen euro) aan de nabestaanden van de slachtoffers van de dodelijke schietpartij op een middelbare school in de staat Florida in 2018. Volgens Kristina Infante, een advocaat van de nabestaanden, heeft de regering een voorlopige schikking bereikt met ouders van de omgekomen scholieren, die een rechtszaak hadden aangespannen.

"Hoewel niets kan herstellen wat de families hebben verloren, betekent deze schikking een belangrijke stap in de richting van gerechtigheid", zei Infante maandag in een persverklaring.

Op 14 februari 2018 schoot de destijds 19-jarige Nikolas Cruz veertien scholieren en drie medewerkers dood in de Marjory Stoneman Douglas High School in de plaats Parkland. Zeventien anderen raakten gewond. Het was een van de dodelijkste schietpartijen bij een onderwijsinstelling in de Amerikaanse geschiedenis. Cruz bekende vorige maand schuld. Met de schuldbekentenis hoopt hij mogelijk de doodstraf te ontlopen.

Ouders van de slachtoffers begonnen in 2018 een rechtszaak. Volgens hen is de nationale recherche FBI nalatig geweest door waarschuwingen over Cruz die via een tiplijn binnenkwamen niet juist te behandelen. Via de tiplijn van de FBI was onder meer gemeld dat Cruz een verlangen zou hebben uitgesproken om een schietpartij op een school uit te voeren. Ook waren er tips over zijn groeiende wapencollectie binnengekomen.

De moorden leidden tot een nationale, door scholieren geleide beweging voor strengere wapenwetten en meer veiligheid op scholen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Wereldgezondheidsorganisatie: booster gezonde kinderen onnodig

GENÈVE/BANGALORE (ANP) - Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er momenteel geen bewijs dat gezonde kinderen en adolescenten een booster tegen het coronavirus nodig hebben.

1 uur geleden
Ministers VS en Rusland praten vrijdag in Genève over Oekraïne

WASHINGTON/MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse minister Antony Blinken van Buitenlandse Zaken en zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov komen vrijdag samen in Genève om de situatie rond Oekraïne te bespreken. De twee bewindslieden spraken elkaar dinsdag telefonisch.

1 uur geleden
Europese Unie steunt Afghaanse volk met 268 miljoen euro

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie heeft 268,3 miljoen euro uitgetrokken om de Afghaanse bevolking door de humanitaire crisis heen te helpen. Via de Verenigde Naties worden projecten gefinancierd die zijn gericht op toegang tot onderwijs en zorg, en hulp om burgers in het levensonderhoud te kunnen voorzien, ook voor vluchtelingen en ontheemden.

3 uur geleden
NAVO: Rusland uitgenodigd voor nieuw overleg over Oekraïne

BERLIJN (ANP) - De NAVO heeft Rusland uitgenodigd voor nieuwe besprekingen over de spanningen rond onder meer Oekraïne. Het militaire bondgenootschap is ook bereid Rusland over en weer bij te praten over militaire oefeningen en nucleair beleid, zei secretaris-generaal Jens Stoltenberg dinsdag.

4 uur geleden
Johnson: niemand vertelde mij dat borrel tegen regels was

LONDEN (ANP/RTR) - Volgens de Britse premier Boris Johnson had niemand hem verteld dat de borrel in zijn ambtswoning Downing Street 10 op 20 mei 2020 tegen de coronaregels was. "Achteraf gezien had ik mensen moeten zeggen weer naar binnen te gaan en weer te gaan werken."

4 uur geleden
VS-minister Blinken naar Kiev en Berlijn door spanning met Moskou

WASHINGTON/MOSKOU (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gaat dinsdag naar Kiev en vervolgens naar Berlijn om over de spanningen met Rusland te praten. Zijn ministerie is bang voor een Russische invasie van Oekraïne. Donderdag staat voor Blinken een overleg in Berlijn op de agenda over Oekraïne samen met Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Oekraïne.

6 uur geleden
Rusland noemt wapenlevering aan Oekraïne 'uiterst gevaarlijk'

KIEV (ANP/DPA) - Rusland noemt een wapenlevering van het Verenigd Koninkrijk aan Oekraïne "uiterst gevaarlijk". "Dit draagt niet bij aan de afbouw van de spanningen", aldus woordvoerder Dmitri Peskov. Rusland maakt zich zorgen over de toenemende wapenleveringen aan buurland Oekraïne.

6 uur geleden