Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adviseurs regering: beleid moet simpeler en menselijke maat terug

Adviseurs regering: beleid moet simpeler en menselijke maat terug

DEN HAAG (ANP) - Beleid dat in Den Haag wordt gemaakt moet simpeler en de menselijke maat moet terug. Die boodschap willen de Nationale Ombudsman en de voormannen van de Raad van State en de Algemene Rekenkamer overbrengen aan een toekomstige formatietafel.

Ombudsman Reinier van Zutphen, vicevoorzitter van de Raad van State Thom de Graaf en Arno Visser van de Algemene Rekenkamer spraken zondag bij Buitenhof hun zorgen uit over de vertrouwenscrisis die er in hun ogen bestaat tussen de burger en de overheid.

De drie spraken de afgelopen tijd al afzonderlijk met informateur Herman Tjeenk Willink, die probeert het vastgelopen formatieproces weer op gang te brengen. Als dat eenmaal is gelukt en er een aantal partijen gaan praten over het vormen van een nieuw kabinet, willen Van Zutphen, De Graaf en Visser gezamenlijk met hen in gesprek.

"We hebben soortgelijke waarnemingen", zei Visser. "Steeds vaker is beleid niet uitvoerbaar, overmatig ingewikkeld." Volgens Visser werken de zogenoemde 'checks and balances' in het systeem "op onderdelen niet goed. We hebben voorbeelden. Die willen we naar voren brengen".

Meer uit Binnenland

Flinke files op wegen richting Duitsland om identiteitscontroles

DEN HAAG (ANP) - Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

21 minuten geleden
Ali B reageert op strafeis: ik heb zin in het pleidooi

HAARLEM (ANP) - Na het horen van de strafeis heeft Ali B vrijdag in de rechtbank in Haarlem direct de pers te woord gestaan. "Ik heb ongelooflijk veel zin in het pleidooi", reageerde de rapper.

46 minuten geleden
OM eist drie jaar cel in zedenzaak tegen Ali B

HAARLEM (ANP) - In de zedenzaak tegen Ali B heeft het Openbaar Ministerie vrijdag een celstraf van drie jaar tegen de rapper geëist. De 42-jarige artiest wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme.

1 uur geleden
OM: enige wat Jill Helena wil is dat Ali B zijn misstap erkent

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt geen reden te hebben om te twijfelen aan de verklaringen van zangeres Jill Helena, die aangifte van aanranding deed tegen rapper Ali B. Dit zou zijn gebeurd in mei 2018 op een bospad in Amsterdam na een verjaardagsfeest bij de dochter van Frank de Boer in Monnickendam, waar ze samen optraden.

1 uur geleden
OM: vier feiten in zedenzaak Ali B wettig en overtuigend bewezen

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt wettig en overtuigend bewijs te hebben voor de vier feiten waarvoor Ali B terechtstaat. Dat zei de officier van justitie vrijdag bij aanvang van zijn betoog, waarmee de derde zittingsdag in de rechtbank in Haarlem begon.

2 uur geleden
Ali B bij aankomst rechtbank: verhaal heeft twee kanten

HAARLEM (ANP) - "Het verhaal heeft twee kanten." Dit verklaarde Ali B voorafgaande aan de derde zittingsdag van zijn zedenzaak. "Dit is de dag dat jullie voor het eerst mijn kant van het verhaal gaan horen."

3 uur geleden
Spoedeisende hulp steeds vaker gesloten door hoge druk

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuisposten voor spoedeisende hulp moeten steeds vaker en langer tijdelijk sluiten. De druk op de acute zorg is dan zo hoog dat de spoedeisende hulp niet meer alle patiënten kan opvangen. In het eerste kwartaal van dit jaar ging een spoedeisende hulp in Nederland gemiddeld 40 uur dicht, tegenover 35 uur een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) die het ANP heeft geanalyseerd.

5 uur geleden