Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adviseurs regering: beleid moet simpeler en menselijke maat terug

Adviseurs regering: beleid moet simpeler en menselijke maat terug

DEN HAAG (ANP) - Beleid dat in Den Haag wordt gemaakt moet simpeler en de menselijke maat moet terug. Die boodschap willen de Nationale Ombudsman en de voormannen van de Raad van State en de Algemene Rekenkamer overbrengen aan een toekomstige formatietafel.

Ombudsman Reinier van Zutphen, vicevoorzitter van de Raad van State Thom de Graaf en Arno Visser van de Algemene Rekenkamer spraken zondag bij Buitenhof hun zorgen uit over de vertrouwenscrisis die er in hun ogen bestaat tussen de burger en de overheid.

De drie spraken de afgelopen tijd al afzonderlijk met informateur Herman Tjeenk Willink, die probeert het vastgelopen formatieproces weer op gang te brengen. Als dat eenmaal is gelukt en er een aantal partijen gaan praten over het vormen van een nieuw kabinet, willen Van Zutphen, De Graaf en Visser gezamenlijk met hen in gesprek.

"We hebben soortgelijke waarnemingen", zei Visser. "Steeds vaker is beleid niet uitvoerbaar, overmatig ingewikkeld." Volgens Visser werken de zogenoemde 'checks and balances' in het systeem "op onderdelen niet goed. We hebben voorbeelden. Die willen we naar voren brengen".

Meer uit Binnenland

Stel zocht vanuit Nederland mee naar Colombiaanse kinderen

DEN HAAG (ANP) - Bij de zoektocht naar de vier jonge kinderen die levend zijn teruggevonden in het Amazonewoud kregen de Colombiaanse autoriteiten hulp vanuit Nederland. Humberto Hinestrosa en zijn vrouw Anne van den Ouwelant waren de afgelopen veertig dagen nauw betrokken bij het onderzoek, nadat het vliegtuig waarin de kinderen zaten crashte. "Ik was sprakeloos. Ik kon het niet geloven. Op dit nieuws wachtte ik al een maand", zegt Hinestrosa in een reactie.

2 uur geleden
Man in Almelo belandt onder omgevallen muur en sterft

ALMELO (ANP) - Een man in Almelo is zaterdag in de tuin van een woning in de Rengelinkstraat onder een omgevallen muur terechtgekomen en overleden. Volgens de politie lijkt er sprake van een noodlottig ongeval, maar er is een onderzoek ingesteld om andere oorzaken uit te sluiten.

2 uur geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

5 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

6 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

6 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

6 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

6 uur geleden