Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adviseurs in OMT bijeen over 'Britse variant' coronavirus

Adviseurs in OMT bijeen over 'Britse variant' coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de aanpak van de corona-uitbraak, komt woensdag weer bij elkaar. Het overleg gaat onder meer over de 'Britse variant' van het virus, een nieuwe mutatie die onlangs is opgedoken.

De 'Britse variant', zo genoemd omdat de mutatie voor het eerst in Groot-Brittannië is vastgesteld, is besmettelijker dan andere versies van het coronavirus. Zeker elf mensen in Nederland hebben de variant opgelopen, maar het werkelijke aantal zou weleens hoger kunnen liggen. Het gevolg van de hogere besmettelijkheid kan zijn dat het aantal nieuwe gevallen voorlopig hoog blijft, en dat kan gevolgen hebben voor de toch al torenhoge druk op ziekenhuizen.

De agenda van de bijeenkomst is niet bekendgemaakt, dus het is niet duidelijk wat nog meer ter sprake komt. Ook is niet bekend wie allemaal bij het overleg aanwezig zijn. Mogelijk praat het OMT ook over de druk op verpleeg- en verzorgingshuizen. Groningen, Twente en Noord- en Oost-Gelderland hebben gevraagd om hulp van het leger om te voorkomen dat ouderen zelfs de minimale zorg, zoals wassen en het toedienen van medicijnen, misschien niet meer kunnen krijgen.

Meer uit Binnenland

VN-rapporteur hekelt 'excessieve' aanpak klimaatactivisten

GENÈVE (ANP) - Een rapporteur van de Verenigde Naties is uiterst kritisch over de manier waarop Nederland en andere Europese landen milieuactivisten aanpakken. Speciaal Rapporteur Michel Forst noemt in een overzicht van "hardvochtige en buitenproportionele straffen" onder meer de veroordeling voor opruiing van Nederlandse klimaatactivisten die hadden opgeroepen tot het blokkeren van de A12. De inzet van waterkanonnen tijdens klimaatdemonstraties is volgens Forst ook "excessief".

55 minuten geleden
Hof: AD mag met voorwaarde Peter R. de Vries-artikel publiceren

AMSTERDAM (ANP) - Het AD mag een artikel publiceren dat is gebaseerd op geluidsopnames die gemaakt zijn door wijlen Peter R. de Vries. Dat oordeelde het hof Amsterdam donderdag in een door Royce de Vries aangespannen kort geding tegen de krant. Het AD moet er echter wel voor zorgen dat bepaalde informatie niet naar personen herleidbaar is.

58 minuten geleden
WTC Leeuwarden wordt weer wachtkamer voor Ter Apel

LEEUWARDEN (ANP) - Nieuwe asielzoekers die nog niet kunnen worden opgevangen in het aanmeldcentrum in Ter Apel, krijgen voorlopig onderdak in het WTC in Leeuwarden. Het gebouw is opnieuw beschikbaar als zogenoemde overlooplocatie.

1 uur geleden
Omroepen: reactie WNL doet slachtoffers wangedrag geen recht

HILVERSUM (ANP) - De manier waarop de raad van toezicht van Omroep WNL heeft gereageerd op de ervaringen die tientallen (oud)-medewerkers deelden in het AD "doet geen recht aan hun moed om dit soort verhalen te delen. Als een omroep of de NPO dit soort meldingen niet serieus neemt, zeker na het rapport van de commissie-Van Rijn, dan zijn we geen knip voor de neus waard." Dat stelt voorzitter Arjan Lock namens het College van Omroepen, de koepel waarin Hilversumse omroepen overleggen.

1 uur geleden
Rutte dankbaar voor rapport over kosten MH17, helpt bij claim

DEN HAAG (ANP) - De berekening van de Algemene Rekenkamer van de kosten die de overheid heeft gemaakt in verband met het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne is "een stap op weg naar rechtvaardigheid", vindt demissionair premier Mark Rutte. Op X laat hij weten dat het kabinet "zeer dankbaar is voor dit rapport" hoewel "het leed van slachtoffers en nabestaanden natuurlijk op geen enkele manier verzacht kan worden".

2 uur geleden
OM eist 8 jaar cel en tbs voor doodrijden koppel Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging tegen de 37-jarige Mark G., die op 2 september vorig jaar een 79-jarige man en zijn 74-jarige vriendin doodreed op de Maasboulevard in Rotterdam, tijdens de Wereldhavendagen. "U wordt ervan verdacht iets verschrikkelijks te hebben gedaan", aldus de officier van justitie donderdag tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak in de rechtbank van Rotterdam.

2 uur geleden
MH17-ramp kostte de Staat zeker 166 miljoen euro

DEN HAAG (ANP) - Het neerhalen van vlucht MH17 in juli 2014 heeft Nederlandse overheidsinstanties tot en met 2022 zeker 166 miljoen euro gekost. Het onderzoek naar de toedracht van de ramp nam het grootste deel van de kosten in beslag: meer dan 53 miljoen euro. Dat meldt de Algemene Rekenkamer donderdag in een rapport.

3 uur geleden