Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Advies Boeing: piloten eerst in simulator trainen voor 737 MAX

Advies Boeing: piloten eerst in simulator trainen voor 737 MAX

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Vliegtuigbouwer Boeing adviseert dat piloten voordat ze met toestellen van het type 737 MAX gaan vliegen, eerst training in de vliegsimulator ondergaan. Dat is voor Boeing een flinke draai. Het bedrijf prees de 737 MAX eerder juist aan met het feit dat piloten die al op eerdere 737-toestellen vlogen alleen een simpele computertraining hoefden te doen. Uitgebreid oefenen in de simulator, wat luchtvaartmaatschappijen veel geld kost, was niet nodig, zei Boeing.

Boeing heeft zijn nieuwe standpunt meegedeeld aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Die nemen uiteindelijk de beslissing of de extra training noodzakelijk is als de 737 MAX weer de lucht in mag. Alle toestellen van dat type staan sinds maart aan de grond na een tweede fatale crash binnen een halfjaar. Een systeem dat het vliegtuig recht moest houden, maar juist ingreep terwijl piloten nog aan het opstijgen waren, was de belangrijkste oorzaak.

De ommekeer van Boeing is een van de eerste stappen van interim-topman Greg Smith. Die volgde vorige maand Dennis Muilenburg op. "Veiligheid heeft bij Boeing de hoogste prioriteit", schrijft Smith nu in een verklaring. "Het vertrouwen van het publiek, onze klanten en andere belanghebbenden in de 737 MAX is voor ons zeer belangrijk."

Het is nog altijd onduidelijk wanneer de 737 MAX weer mag vliegen. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen rekenen er niet meer op dat dit voor juni gebeurt.

Meer uit Financieel

Boeing van Corendon heeft klapband bij landing in Turkije

ANKARA (ANP/RTR) - Een Boeing 737 van vakantievlieger Corendon Airlines heeft tijdens de landing op een vliegveld bij Antalya een klapband gekregen. Dit was het gevolg van een beschadigd neuslandingsgestel van het toestel, meldt de Turkse minister van verkeer Abdulkadir Uraloglu. De 190 passagiers en crewleden bleven ongedeerd.

27 minuten geleden
Airbnb en chipbedrijf Arm zakken op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Verhuurplatform Airbnb en chipontwerper Arm behoorden donderdag tot de grote verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Airbnb boekte afgelopen kwartaal meer winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. Ook denkt het bedrijf dat grote sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. De omzetverwachting voor het huidige kwartaal viel echter tegen en het aandeel werd 7 procent lager gezet.

33 minuten geleden
Medeoprichter kantoor achter Panama Papers overleden

PANAMA-STAD (AFN/RTR/AFP) - Zakenman Ramón Fonseca, medeoprichter van het advocatenkantoor achter de zogeheten Panama Papers, is overleden. Dat heeft zijn advocaat bevestigd.

1 uur geleden
Omzetdaling Warner Bros. door stakingen en minder advertenties

NEW YORK (ANP) - Entertainmentconcern Warner Bros. Discovery had het afgelopen kwartaal last van een zwakke advertentiemarkt en stakingen van acteurs in Hollywood. Hierdoor daalde de omzet tot minder dan 10 miljard dollar (9,3 miljard euro). Dat is 7 procent minder vergeleken met het eerste kwartaal van vorig jaar, werd donderdag bekend.

2 uur geleden
Chinese BYD overweegt bouw van tweede Europese autofabriek

SZEGED (ANP/AFP) - BYD, een grote fabrikant van elektrische auto's in China, overweegt volgend jaar een tweede assemblagefabriek voor auto's in Europa te bouwen, zegt Michael Shu, directeur van de Europese tak van het concern. Volgens hem wil BYD tegen 2030 een toonaangevende producent van elektrische voertuigen in Europa zijn. "We hebben er vertrouwen in dat we tegen die tijd een leidende positie kunnen innemen", stelt Shu.

2 uur geleden
Britse centrale bank houdt rente opnieuw onveranderd

LONDEN (ANP) - De Bank of England heeft het belangrijkste rentetarief in het Verenigd Koninkrijk opnieuw onveranderd gelaten op 5,25 procent. De Britse centrale bank hield de rente daarmee voor de zesde keer op rij op het hoogste niveau sinds februari 2008. Ook economen hadden verwacht dat de leenkosten ongewijzigd zouden blijven.

3 uur geleden
Tesla versnelt banenreductie in China, zeggen bronnen

AUSTIN (ANP) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Tesla versnelt de banenreductie in China. Deze week is het bedrijf begonnen met het ontslaan van klantenservicemedewerkers, ingenieurs, productiemedewerkers en logistiekmedewerkers, volgens bronnen die met persbureau Bloomberg spraken.

4 uur geleden