Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ADO Den Haag schaamt zich en wil relschoppers 'zwaar straffen'

ADO Den Haag schaamt zich en wil relschoppers 'zwaar straffen'

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag wil de supporters die zich zondag misdroegen na de verloren promotiewedstrijd tegen Excelsior "zwaar bestraffen". Dat zegt de clubleiding in een verklaring, na een evaluatie van alle gebeurtenissen van zondagavond in en om het stadion. "We willen niet op de maatregelen vooruitlopen, maar langdurige stadionverboden zullen deel uitmaken van de maatregelen."

Aanhangers van ADO kwamen na de penaltyserie, die werd gewonnen door Excelsior, het veld op. Ze gooiden onder meer vuurwerk in het vak met de supporters van Excelsior. De spelers vluchtten richting de kleedkamer. Nadat de mobiele eenheid had ingegrepen, ging het ook buiten het stadion mis. Op verschillende plekken zochten relschoppers de confrontatie met de ME. Zeker vier agenten en diverse omstanders raakten gewond. De politie hield meerdere relschoppers aan.

"Wat een hoogtepunt moest worden, mondde uit in een dubbele teleurstelling. Niet alleen op het veld, maar vooral ook daarbuiten", aldus de clubleiding, die op basis van camerabeelden de daders hoopt te kunnen achterhalen. "Namens ADO Den Haag schamen we ons diep voor wat er heeft plaatsgevonden."

Imagoschade

De return in de finale van de play-offs om promotie naar de Eredivisie moest al na een half uur tijdelijk worden stilgelegd, nadat fans van de thuisclub vuurwerk op het veld hadden gegooid. ADO Den Haag verspeelde in de reguliere speeltijd een voorsprong van 3-0, waardoor een verlenging nodig was. Die kon pas een kwartier later beginnen dan de bedoeling was, omdat veel supporters van de thuisploeg vlak langs de zijlijn stonden. Scheidsrechter Danny Makkelie wilde pas aan de verlenging beginnen als iedereen weer op de tribune zat. Tijdens het extra half uur en de strafschoppenserie bleef het onrustig rond het veld.

"De club wordt (wederom) zwaar in diskrediet gebracht door een grote groep raddraaiers die zich niet kunnen gedragen. Namens ADO Den Haag bieden wij de supporters die zich niet veilig gevoeld hebben in en om het stadion, en met name de supporters, spelers en staf van Excelsior, onze welgemeende excuses aan. Het is te gênant voor woorden", aldus de clubleiding. "Naast de financiële schade en mogelijke boetes weegt de imagoschade voor de club op dit moment ook heel zwaar. Door dit soort incidenten komt de club er slecht op te staan."

Meer uit Voetbal

Oranje treft op EK favoriet Frankrijk, met of zonder Mbappé

LEIPZIG (ANP) - Het Nederlands elftal vervolgt het Europees kampioenschap in Duitsland met een groepswedstrijd tegen Frankrijk, een van de belangrijkste favorieten voor de titel. Het wordt pas op de dag van de wedstrijd zelf duidelijk of aanvaller Kylian Mbappé meedoet bij de WK-finalist. De sterspeler brak maandag zijn neus en trainde donderdag in het stadion met een gezichtsmasker.

1 uur geleden
Ongeslagen reeks van tien EK-duels van Italianen beëindigd

GELSENKIRCHEN (ANP) - Spanje heeft met de 1-0-zege op Italië een reeks van de Italianen op EK's van tien duels zonder nederlaag beëindigd. De Italianen werden drie jaar geleden Europees kampioen. Ze wisten zeven van de laatste tien duels op een EK te winnen, drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

7 uur geleden
Spanje verslaat regerend kampioen Italië dankzij eigen doelpunt

GELSENKIRCHEN (ANP) - Spanje heeft op het EK regerend kampioen Italië ondanks een overwicht maar met een nipt verschil verslagen. In Gelsenkirchen maakte een eigen doelpunt het verschil: 1-0. Riccardo Calafiori werkte de bal in de 55e minuut achter zijn eigen doelman.

8 uur geleden
Vitesse: nog geen duidelijkheid omtrent de licentie

ARNHEM (ANP) - Vitesse zegt dat er nog geen duidelijkheid is omtrent de proflicentie. De Arnhemmers verwachten begin volgende week meer duidelijkheid vanuit de licentiecommissie van de KNVB.

9 uur geleden
Teleurgestelde Southgate weet dat Engeland beter moet op EK

FRANKFURT (ANP) - Bondscoach Gareth Southgate van Engeland heeft een hoop werk te doen met zijn ploeg dit EK. Dat zei hij direct na het 1-1-gelijkspel tegen Denemarken. "Het resultaat is niet waar we op hoopten. Er is veel werk te doen, dat is duidelijk na de eerste twee wedstrijden dit toernooi."

9 uur geleden
Masker van Mbappé in strijd met reglementen van UEFA

LEIPZIG (ANP) - Het gezichtsmasker van Kylian Mbappé met de Franse nationale vlag is in strijd met de reglementen van de UEFA. Dat hebben Franse media uitgezocht na de afsluitende training van Frankrijk voor het duel van vrijdag met het Nederlands elftal op het EK in Leipzig.

10 uur geleden
Aké en Koeman snappen ophef over imitaties Gullit niet

LEIPZIG (ANP) - Oranje-international Nathan Aké en bondscoach Ronald Koeman snappen niet waarom mensen verontwaardigd reageerden op de Nederlandse fans die zondag tijdens de EK-wedstrijd tegen Polen in Hamburg als Ruud Gullit verkleed op de tribune zaten. Een groepje mannen had zich zwart geschminkt en een pruik met dreadlocks opgedaan.

10 uur geleden