Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties 'beter dan verwacht'

Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties 'beter dan verwacht'

HERZOGENAURACH (ANP) - Sportartikelenmerk Adidas verwacht dit jaar meer winst te boeken als gevolg van "beter dan verwachte prestaties" in het eerste kwartaal. In plaats van een operationele winst van rond de 500 miljoen euro, verwacht het Duitse bedrijf nu een winst van rond de 700 miljoen euro te kunnen boeken.

Zo zag het Duitse bedrijf de omzet in het eerste kwartaal op jaarbasis met 4 procent stijgen tot bijna 5,5 miljard euro. Daarvan bleef onder de streep een resultaat van 336 miljoen euro over. Adidas lijkt dan ook de weg omhoog te hebben gevonden, nadat er over 2023 voor het eerst in zeker dertig jaar een nettoverlies in de boeken ging.

Dat verlies kwam mede omdat de samenwerking met de in opspraak geraakte rapper Kanye 'Ye' West is gestopt. Dat gebeurde na antisemitische uitspraken van West, waarna Adidas bleef zitten met een grote voorraad onverkoopbare Yeezy-sneakers die het merk samen met de rapper had ontwikkeld.

Die voorraad hoefde echter niet volledig te worden afgeschreven; een deel daarvan wordt nog verkocht. In de eerste drie maanden van dit jaar bracht de verkoop zo'n 150 miljoen euro op waarvan onder de streep ongeveer 50 miljoen euro overbleef. Adidas gaat ervan uit dat de resterende Yeezy-sneakers gedurende de rest van het jaar tegen kostprijs worden verkocht. Dat zou voor een extra omzet van zo'n 200 miljoen euro zorgen.

Meer uit Financieel

Tesla wint flink in New York na Chinese goedkeuring autosoftware

NEW YORK (ANP) - Tesla was maandag de grote uitblinker op de aandelenbeurs in New York na goed nieuws vanuit de belangrijke Chinese markt. Topman Elon Musk hoorde tijdens een verrassingsbezoek aan het land dat zijn bedrijf er goedkeuring heeft om zijn software voor zelfrijdende auto's in te zetten. Daarop steeg de fabrikant van elektrische auto's ruim 15 procent in beurswaarde.

6 minuten geleden
G7-landen akkoord over sluiten kolencentrales voor 2036

TURIJN (ANP/AFP) - De landen van de G7 hebben een akkoord gesloten over het sluiten van kolencentrales in "de eerste helft van het volgende decennium". Dat bevestigde de Britse energieminister Andrew Bowie tegenover Amerikaanse media in Turijn, waar de industriële grootmachten de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Japan, Italië en Frankrijk twee dagen bijeen zijn. Bowie noemde het akkoord "historisch".

1 uur geleden
DNB-baas Knot bepleit voorzichtigheid na rentedaling in juni

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandsche Bank-president Klaas Knot zegt dat de Europese Centrale Bank na de hoogstwaarschijnlijke rentedaling van juni voorzichtig zal zijn met een volgende rentestap. Volgens de DNB-baas is het nog te vroeg om een moment aan te wijzen voor de volgende renteverlaging, omdat daar de recentste gegevens van de loonstijgingen voor nodig zijn. "Het tempo van de loonstijgingen moet nog best wat omlaag", zei Knot in een interview met de Japanse zakenkrant Nikkei.

2 uur geleden
Kantoorverhuurder WeWork lijkt bankroet te voorkomen na akkoord

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - WeWork lijkt een definitief bankroet te hebben afgewend. De werkplekkenverhuurder heeft een overeenkomst getekend met verschillende geldschieters voor een herstructurering van het bedrijf, dat ook locaties heeft in Nederland. Zij komen met zo'n 450 miljoen dollar over de brug, in ruil voor aandelen in WeWork.

3 uur geleden
G7 dicht bij akkoord over sluiting kolencentrales, zegt AFP

TURIJN (ANP/AFP) - De energieministers van de G7 zijn dicht bij een akkoord om in de eerste helft van 2030 kolencentrales te sluiten. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van ingewijden. De Verenigde Naties waarschuwden de G7 bij een tweedaagse bijeenkomst in Turijn dat "excuses" voor het niet nemen van gedurfde maatregelen op het gebied van klimaatverandering "niet acceptabel" zijn.

4 uur geleden
Finnair staakt vluchten op Ests Tartu om Russische gps-inmenging

HELSINKI (ANP/AFP) - Finnair vliegt de komende maand niet op de stad Tartu in Estland, omdat Rusland storingen veroorzaakt in het gps-systeem. Dat maakt landen op de luchthaven moeilijker en soms onmogelijk, staat in een verklaring van de Finse maatschappij. Tot en met 31 mei wordt er gewerkt aan een alternatief systeem zonder gps op de luchthaven, waarna de vluchten weer moeten worden hervat.

4 uur geleden
Philips grote winnaar vlakke AEX na schikking slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips eindigde een zeer goede beursdag in Amsterdam met een plus van tientallen procenten. Het zorgtechnologieconcern heeft een schikking getroffen voor 1,1 miljard dollar (zo'n 1 miljard euro) voor claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het bedrijf. Beleggers reageerden verheugd op dat nieuws en zetten het aandeel bij het slot van de beurs ruim 29 procent hoger.

4 uur geleden