Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adidas betaalt toch winkelhuur en biedt excuses aan

Adidas betaalt toch winkelhuur en biedt excuses aan

BERLIJN (ANP/RTR) - Adidas gaat toch huur over de maand april betalen voor al zijn winkels. Eerder kondigde Adidas juist aan dat het geen huur zou betalen voor winkels die gedwongen moesten sluiten vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het Duitse sportkledingmerk besloot overstag te gaan vanwege de forse imagoschade.

Nadat Adidas vorige week had aangekondigd dat het de huurbetalingen zou uitstellen, kreeg het bedrijf bakken kritiek over zich heen op sociale media. De Duitse minister van Arbeid Hubertus Heil noemde de opstelling van Adidas "onverantwoordelijk" en wees op de hoge winsten die het Beierse bedrijf de laatste jaren heeft gemaakt.

Veel retailers worstelen met hun vaste lasten nu zij geen omzet meer maken. "Zelfs een gezond bedrijf als Adidas houdt dit niet lang vol", liet het bedrijf vorige week nog weten in een ingezonden bericht in meerdere media.

Inmiddels ziet Adidas in dat het besluit om geen huur meer te betalen door veel mensen wordt gezien als een gebrek aan solidariteit, en biedt het bedrijf excuses aan. Wel liet het ook weten dat het een overbruggingskrediet nodig heeft. Adidas heeft het mes in het aantal werkuren gezet, bestuurders zien af van een deel van hun salaris, en ook gaat het terugkopen van 1 miljard euro aan aandelen niet door.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Ruim de helft minder buitenlandse toeristen dit jaar'

DEN HAAG (ANP) - Het aantal buitenlandse toeristen in Nederland neemt dit jaar met ruim de helft af ten opzichte van vorig jaar. Dat verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) ondanks de versoepelingen voor vakanties die verschillende landen de afgelopen periode doorvoerden. Ook het aantal Nederlandse toeristen die in eigen land op vakantie gaan valt dit jaar fors lager uit.

23 minuten geleden
Aanklager Zuid-Korea wil arrestatiebevel vicevoorzitter Samsung

SEOUL (ANP) - De openbaar aanklager in Zuid-Korea wil een arrestatiebevel voor de vicevoorzitter van technologiebedrijf Samsung. Lee Jae-yong wordt verdacht van fraude, illegale aandelenhandel en het breken van regels rond een fusie in 2015.

23 minuten geleden
FNV peilt actiebereidheid bij medewerkers Tata Steel

BEVERWIJK (ANP) - Vakbond FNV zinspeelt op meer stakingen bij Tata Steel in IJmuiden, na de wilde acties van afgelopen tijd. Alvorens daadwerkelijk tot actie over te gaan wordt de actiebereidheid onder medewerkers gepeild. Dat gebeurt op de parkeerplaats van De Bazaar in Beverwijk. Daar worden om 10.00 uur zeker 2000 mensen verwacht. Tata Steel Nederland verwierp eerder de eisen uit het ultimatum van FNV.

2 uur geleden
'ECB draait waarschijnlijk geldkraan verder open'

FRANKFURT (ANP) - De Europese Centrale Bank (ECB) draait donderdag waarschijnlijk de geldkraan verder open om de economie van de eurozone extra ondersteuning te bieden te midden van de coronacrisis. Naar verwachting kondigt de centrale bank bij zijn rentebesluit een uitbreiding van zijn opkoopprogramma voor obligaties aan. De rentetarieven worden volgens kenners niet gewijzigd.

2 uur geleden
'Energierekening daalt met 100 euro per jaar'

AMSTERDAM (ANP) - De energierekening van Nederlandse huishoudens daalt per 1 juli met gemiddeld 6,6 procent. Op jaarbasis komt dat neer op een besparing van ruim 100 euro per jaar voor een gemiddeld huishouden. Dat meldt prijsvergelijkingswebsite Pricewise op basis van de nieuwe tarieven van Vattenfall en Eneco, twee van de drie grootste energieleveranciers. Essent, de andere grote speler, had zijn nieuwe tarieven nog niet beschikbaar.

6 uur geleden
Duitsland stimuleert economie met lagere btw

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse regeringscoalitie is een pakket maatregelen overeengekomen ter waarde van 130 miljard euro om de economie te stimuleren. Tot het einde van het jaar gaat onder meer de btw omlaag. Ook komt er geld voor families en krijgen bedrijven belastingverlichting. Gemeentes kunnen ook extra steun verwachten.

7 uur geleden
Wall Street eindigt opnieuw hoger

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met stevige plussen geƫindigd. Daarmee werd de winstreeks op de voorgaande dagen voortgezet. Beleggers op Wall Street blijven optimistisch over het economische herstel van de coronacrisis, ondanks de aanhoudende protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld. Daarnaast viel het banenrapport van loonstrookverwerker ADP minder slecht uitviel dan verwacht.

8 uur geleden