Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adempauze op Wall Street na recordreeks, Sonos schiet omhoog

Adempauze op Wall Street na recordreeks, Sonos schiet omhoog

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine uitslagen aan de nieuwe handelsdag begonnen. Daarmee lijkt de recordreeks van de leidende Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 voor even tot stilstand te zijn gekomen. Beleggers verwerkten onder andere cijfers over de werkloosheidsuitkeringen die precies voldeden aan de verwachtingen. Producent van consumentenelektronica Sonos beleefde een koerssprong van bijna 8 procent na cijfers.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel een fractie lager op 35.480 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent naar 4441 punten en techgraadmeter Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 14.719 punten.

Sonos, vooral bekend van zijn draadloze speakersysteem, verraste de markten door het tweede kwartaal van het jaar af te sluiten met zwarte cijfers. De onderneming zei ook dat de verkopen in het huidige kwartaal beter waren dan verwacht. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachtingen voor het hele jaar.

eBay

Veilingsite eBay (plus 0,5 procent) stond eveneens bij de winnaars, ondanks dat de resultaten niet al te best waren. Het bedrijf zag de handel op zijn platformen teruglopen, waarbij ook het aantal actieve kopers daalde. Voor het huidige kwartaal houdt het bedrijf ook rekening met een lagere omzet, nu de trend om alle spullen online te kopen minder is geworden.

Vliegtuigmaker Boeing noteerde in de eerste handelsminuten min of meer vlak. Autoriteiten in India staan naar verluidt op het punt om de 737 MAX weer toe te staan in het luchtruim. Dit toestel mag sinds eind vorig jaar weer vliegen na lang aan de grond te hebben gestaan na twee dodelijke ongevallen met het type in korte tijd. In verschillende andere landen is het toestel al wel weer akkoord bevonden na aanpassingen.

Organon

Verder is er aandacht voor de van oorsprong Nederlandse farmaceut Organon dat met beter dan verwachte cijfers kwam. De onderneming werd eerder afgesplitst van het Amerikaanse geneesmiddelenbedrijf Merck, dat buiten Noord-Amerika bekend staat als MSD. Het aandeel Organon won ruim 6 procent.

Het Chinese e-commercebedrijf Baidu stelde de markten teleur met zijn voorzichtige outlook voor het huidige kwartaal. Het oplaaiende virus zit de poging van het bedrijf om geld te verdienen met andere onderdelen zoals clouddiensten of met slimme apparaten in de weg, zo waarschuwde het bedrijf. Het aandeel verloor een kleine 5 procent.

Palantir

Softwareplatform Palantir won bijna 7 procent na cijfers. Het concern zag de omzet op jaarbasis met 49 procent stijgen. Zowel qua winst en omzet presteerde het bedrijf beter dan voorzien.

De euro was 1,1731 dollar waard tegen 1,1740 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent goedkoper op 69,07 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 71,40 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Franse justitie doet inval bij banken om dividendfraude

PARIJS (ANP/BLOOMBERG/RTR/AFP) - De Franse justitie is dinsdag bij banken binnengevallen. Die worden verdacht van dividendfraude en witwassen. Het gaat om de Franse banken BNP Paribas, Société Générale, Natixis en de Franse tak van het Britse HSBC.

24 minuten geleden
Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

1 uur geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

1 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

3 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

3 uur geleden
ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR zag de vraag naar vakanties in het buitenland ook in februari toenemen, na een recordaantal boekingen in januari. Nederlanders lijken nog wel wat terughoudend met het boeken van vakanties naar Turkije, waarvan de ANVR denkt dat dit komt door de catastrofale aardbevingen in het land.

4 uur geleden
Techinvesteerder Prosus koploper in verder herstellende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Prosus was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die een verder herstel liet zien. Ook de banken en verzekeraars lieten stevige koerswinsten zien. Nu de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen, zijn beleggers vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

4 uur geleden