Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adempauze op Japanse beurs na opmars

Adempauze op Japanse beurs na opmars

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag nipt hoger gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke koerswinsten, die werden veroorzaakt door het optimisme over de coronavaccins. De markten verwerkten daarnaast de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door de hoop op verdere coronasteun van de Amerikaanse overheid. De andere belangrijke beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk met een plusje van 0,1 procent op 26.800,98 punten. De hoofdindex schommelde daarmee rond het hoogste niveau in meer dan 29 jaar. Automaker Honda behoorde tot de sterkste stijgers met een winst van 5,1 procent. Ook farmaceut Takeda Pharmaceutical en detailhandelsbedrijf Seven & i Holdings deden goede zaken en wonnen respectievelijk 2,9 en 3,3 procent. Recruit Holdings zakte 4,8 procent. De detacheerder liet weten dat aandeelhouders voor 4 miljard dollar aan aandelen van het bedrijf aan buitenlandse investeerders zullen verkopen.

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,3 procent. De handel in het aandeel Xiaomi in Hongkong werd stilgelegd. Persbureau Reuters meldde dat de Chinese smartphonemaker 3,91 miljard dollar heeft opgehaald met de verkoop van aandelen. De verkoopprijs van de aandelen lag aan de onderkant van de eerder afgegeven prijsrange. Na hervatting van de handel daalde het aandeel haast 12 procent.

In Seoul dikte de Kospi 1,6 procent aan dankzij een koerswinst van bijna 3 procent van het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung. De All Ordinaries in Sydney won een fractie. De Australische economie groeide in het derde kwartaal met 3,3 procent, na een krimp van 7 procent in het tweede kwartaal. Het herstel in het afgelopen kwartaal was sterker dan verwacht.

Meer uit Financieel

Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

3 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

20 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

20 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

22 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

1 dag geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

1 dag geleden