Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Adempauze op Japanse beurs na opmars

Adempauze op Japanse beurs na opmars

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag nipt hoger gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke koerswinsten, die werden veroorzaakt door het optimisme over de coronavaccins. De markten verwerkten daarnaast de nieuwe recordstanden op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door de hoop op verdere coronasteun van de Amerikaanse overheid. De andere belangrijke beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk met een plusje van 0,1 procent op 26.800,98 punten. De hoofdindex schommelde daarmee rond het hoogste niveau in meer dan 29 jaar. Automaker Honda behoorde tot de sterkste stijgers met een winst van 5,1 procent. Ook farmaceut Takeda Pharmaceutical en detailhandelsbedrijf Seven & i Holdings deden goede zaken en wonnen respectievelijk 2,9 en 3,3 procent. Recruit Holdings zakte 4,8 procent. De detacheerder liet weten dat aandeelhouders voor 4 miljard dollar aan aandelen van het bedrijf aan buitenlandse investeerders zullen verkopen.

De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,3 procent. De handel in het aandeel Xiaomi in Hongkong werd stilgelegd. Persbureau Reuters meldde dat de Chinese smartphonemaker 3,91 miljard dollar heeft opgehaald met de verkoop van aandelen. De verkoopprijs van de aandelen lag aan de onderkant van de eerder afgegeven prijsrange. Na hervatting van de handel daalde het aandeel haast 12 procent.

In Seoul dikte de Kospi 1,6 procent aan dankzij een koerswinst van bijna 3 procent van het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung. De All Ordinaries in Sydney won een fractie. De Australische economie groeide in het derde kwartaal met 3,3 procent, na een krimp van 7 procent in het tweede kwartaal. Het herstel in het afgelopen kwartaal was sterker dan verwacht.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

18 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

19 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

19 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

19 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

19 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

19 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

19 uur geleden